Vraag

ADHD

  • 6 August 2020
  • 5 reacties
  • 77 Bekeken

Badge

Hallo allemaal. Hallooo ok i gotta stop. Like yk op tiktok zie ik heel veel van die dingen met wOw aLleEn meNsen diE ADHD hEbBen kUnnEn diT. En dan heeft opeens iedereen op tiktok blijkbaar ADHD. Maar ik zelf heb vgm geen ADHD maar alle symptonen enzo kloppen wel. Want like ik vroeg me dus zo af na het zien van al die tiktoks, wait a damn minute. Misschien heb ik het wel. Dus ik helemaal googlen enzo en zo van: hOw tO kNoW iF yOu hAvE ADHD. En alles klopte en ze zeiden zo van ja ga een dokter afspraak maken ofzo. Maar ik ben bang om het mijn ouders te vragen want hun zijn echt van die ouders die je met 40 graden koorts alsnog naar school laten gaan. En hun zijn gewoon anti dokters dus hun gaan mij sowieso uitlachen. Dus ik heb echt geen idee wat ik moet doen want straks heb ik het wel al mijn hele leven en zijn we nooit naar de dokter gegaan, of we zijn wel naar de dokter gegaan en ik heb het vervolgens niet. Mijn vrienden maken ook altijd grapjes over dat ik misschien ADHD heb maar dat zeggen ze volgenmij alleen maar omdat Jack Dylan Grazer het ook heeft. Als je hem niet kent zoek op hij is echt G  E W E L D I G.  Maar ik ben bang als ik dan zo aan kom met hallo ik ben diagnosed (ik weet het nederlandse woord niet) met ADHD dat ze dan bang zijn om er grapjes over te maken. Maar ja dat was mijn verhaal of vraag of iets bedankt dat je het zo ver heb overleefd en uhmm frick i forgot haha past wel bij mijn user. Maar ja bedankt voor het lezen en please laat me weten of ik wel of niet naar de dokter moet gaan :))

Het is trouwens ook al laat als je dit nu leest weltrusten of lekker slapen of goodnight ofzo :))


5 reacties

Reputatie 4
Badge +2

Heyyy!
weer een topic over tiktok lol, ik denk er ook wel eens over na.
Dit doet me ook denken aan toen iedereen self-diagnosed depressie had in 2018 en dan bart simpson edits ging kijken lmfao
Als je echt last hebt van de symptomen zou ik toch even naar je ouders gaan van yo uhmm dus ik denk dat ik adhd heb, en ik wil graag getest worden om te kijken of ik het heb want ik heb last van de symtomen

Enzo? 

is dat een goed idee????
ja dat. lijkt me een goed idee

Yolo 

Laat je me weten hoe t ging?
-miaomiao

Heyy

Google is Google, niet alles wat je er vind is waar natuurlijk. 

Als je hier toch echt mee inzit kun je dit bespreken met je ouders of een andere familielid. Aangezien je zegt dat je ouders antidokter zijn. 

Groetjs

ADHD kan je weinig aan doen, dus een dokter lijkt me nogal onnodig. Een advies dat ik je wel kan geven, aan iedereen eigenlijk. 

MINDER TIKTOK

Hoi

 

Als je denkt ADHD te hebben, en je ondervindt hierdoor negatieve gevolgen in het dagelijkse leven, zou je, eventueel op je eentje (dat kan vanaf een bepaalde leeftijd), naar de huisarts kunnen. De huisarts zou je dan kunnen doorverwijzen naar een specialist, die je zo nodig een officiële diagnose en advies mee kan geven. 

 

Je zou ook op school terecht kunnen met je mogelijke ADHD. Misschien heeft school wel tips voor je moest je bijvoorbeeld moeite hebben met concentratie. Ook kan school na een diagnose vaak aanpassingen voor je regelen, bijvoorbeeld dat je langer mag werken aan een toets. Lijkt je dat wat?

 

Op Tiktok komt vanalles voorbij, en niet iedere influencer is even goed geïnformeerd. Wees dus op je hoede met de info die je over je heen krijgt. Niet alles zal kloppen. Als je dan toch ADHD blijkt te hebben, zou je echter op zoek kunnen gaan naar mede ADHD-ers, die je tips kunnen geven rond hoe hiermee om te gaan. 

 

Gr. Kenshin

Hallo Sorryiforgot :)

Een zelf-diagnose klopt in veel gevallen niet. Volgens Google had ik is een keertje keelkanker terwijl ik gewoon een verkoudheid had, dus het klopt in veel gevallen niet. 

Ik zou gewoon naar de huisarts gaan.

-TheMightySlayer <3

Reageer