Iphone 6s?


Hey jongens , ik ben al een tijdje aan het sparen voor een iphone 6s (64 GB) .. Deze gsm kost 800 euro..
Ik twijfel al heeel lang want het is heel veel geld! Alss ik hem echt wil zegt mijn mama dat ik hem zelf moet betalen.
Ik zit nu al aan 450 euro. nog een heel eindje te gaan dus.. Waarom ik hem wil?? omdat tegenwoordig iedereen dat heeft en het een heel handige gsm is..
Maar andere kant kan ik met dat geld vele andere dingetjes kopen? Ik ben o.a aan het sparen voor een Triangl bikini & een Pennyboard..
Zouden jullie zoveel geld aan een gsm geven? Of wat is jullie ervaring met deze gsm? 🙂

22 reacties

Reputatie 7
Badge +17
Ik heb hem niet dus niet iedereen heeft hem tegenwoordig en je mag best telefoon, mobiel of smartphone zeggen ipv gsm.
Hij is trouwens vanaf €639,- te krijgen.
Voor dat geld kun je ook een fijne tabled, e-reader of zelf voor die 800€ de HTC-5 kopen, de nieuwste VR bril met van die sticks ( en 2 camera's ).
Dus denk er zeker over na.
Hey,
Ik heb zelf geen iPhone 6S, ik heb een Wiko Rainbow Jam (heel onbekend maarja), en die werkt voor mij prima. Ik zou als ik jou was geen telefoon nemen omdat 'iedereen' hem heeft en zeker niet een iPhone want die is onevenredig duur. Bij mij op school hebben ook veel mensen een iPhone (6S) maar ik trek me daar dus gewoon niks van aan en ik heb gewoon een goede én relatief goedkope telefoon genomen (hij was €100 en is qua kwaliteit een beetje vergelijkbaar met samsungs van rond de €200 en dat is prima). Daarbij ben ik zelf geen fan van iPhone's, want ze zijn heel erg duur en dat is ook omdat je voor een deel gewoon voor het merk betaalt, wat je inmiddels ook wel bij Samsung hebt. Ook hebben ze geen uitbreidbaar geheugen waardoor je telefoon heel snel vol zit als je eentje met minder opslagruimte neemt, dus zo dwingen ze je eigenlijk om een telefeoon met meer geheugen te nemen die dan ook duurder is. Als ik jou was zou ik gewoon een telefoon nemen van de kwaliteit die jij graag wilt van een minder bekend merk, want hoe onbekender het merk, hoe goedkoper de telefoon. Een telefoon waar veel mensen heel positief over zijn is de Motorola Moto G 4G die momenteel maar €199 kost, die is van hele goede kwaliteit en absoluut niet duur. Als je bijv. die zou kopen hou je nog zat geld over waar je dus veel andere leuke dingen mee kan doen, dus als ik jou was zou ik eieren voor je geld kuezen en dat doen!
Hopelijk heb je hier wat aan!
Reputatie 7
Badge +17
Het voordeel aan die nieuwe motorala is dat hij Android 6 krijgt waardoor je apps op de SD kaart kunt draaien waardoor je genoeg hebt aan een 5 gig telefoon omdat je alles op je 100gig SD kaart kunt zetten.
Heyy,
Je kan ook n iets oudere tell tweedehands kopen, dat schilt heel veel geld.
Heb ik ook gedaan en werkt prima. Ik heb de 4s nu een jaar en is top. en voor 100euro in plaatss van t tien dubbelen
Ik heb hem niet dus niet iedereen heeft hem tegenwoordig en je mag best telefoon, mobiel of smartphone zeggen ipv gsm.
Hij is trouwens vanaf €639,- te krijgen.
Voor dat geld kun je ook een fijne tabled, e-reader of zelf voor die 800€ de HTC-5 kopen, de nieuwste VR bril met van die sticks ( en 2 camera's ).
Dus denk er zeker over na.

Waar heb jij die van 639 euro dan gevonden?
Reputatie 7
Badge +17
http://www.apple.com/nl/shop/buy-iphone/iphone6
Oftewel de Apple site.
Op Tweakers kun je hem voor iets van 650,- krijgen .
Reputatie 7
Badge +17
Je hebt hem dus?
Ja, je kunt wachten en 1000€ betalen voor een in China gemaakte telefoon die eigenlijk €600 kost , maar hij is van Apple....
je kunt bij de newyorker ( winkel) een triangel bikini kopen voor maar 15 euro, het is van de zelfde stof en ze zien er precies het zelfde uit. Verspil je geld niet aan zo'n dom ding.
ik zou ook nadenken of je wel op je pennyboard gaat rijden , ik denk het namelijk niet 0% van mensen die hem hebben rijden er niet op , als je er wel veel op rijd zoals ik is het het geld wel waard maar anders GEWOON ECHT US NIET . als je een pennyboard pakt pak dan de nickel de kleine zijn VEEL TE KLEIN OM OP DE RIJDEN EN TERING LELIJK
Reputatie 7
Badge +17
IPhones zijn TE duur, wat is er anders aan die triangle bikini? In ieder gevel zijn ze niet zo duur en die penny boards zijn gewoon zielige kleine plastic skateboarden die men in derdewereldlanden en bespuit met verf die schadelijk is om in te ademen. Koop dan een skateboard en 2 spuitbussen verf.
Hey,

Zelf heb ik een iPhone 5S. Deze telefoons zijn best prijzig, maar werken erg goed en gaan best lang mee, vind ik zelf.
Wel is het zo dat het een "trend" is. Zodra er een nieuwe telefoon uitkomt, zul je die willen. En zo gaat het maar door.
Als je twijfels hebt over het kopen van de telefoon, zou ik nog even wachten met het aanschaffen. Anders kun je hem misschien ergens anders goedkoper kopen, zoals bijvoorbeeld Marktplaats. En als je liever geen tweedehands hebt, toch maar wachten en door blijven sparen. Tegen de tijd dat je 800 euro hebt gespaard (dat best een tijdje kan duren), zul je er wel achter zijn of je hem wilt of niet. Heel veel succes!

Hermione
Ik zou die telefoon niet kopen. Die telefoon is veel te duur! Ik zou het geld sparen voor als je echt een nieuwe telefoon nodig hebt. Je kunt dan een veel goedkopere telefoon kopen die alsnog goed is! 🙂 Koop vooral nooit iets omdat iedereen het heeft.
Ik snap niet precies waarom je niet de iPhone SE koopt. Geweldige telefoon met Retina display, 4K video, A9 chip, 12 megapixel camera. En dat allemaal voor maar 489 euro (16 gb). Hij is alleen wat kleiner dan de 6s, maar hij is wel de nieuwste.

Edit: Binnenkort komt de iPhone 7 uit, ik zou nog even wachten. Misschien dalen de prijzen dan wat (geen idee of dat ook zo is, lol).
Je zou ook altijd kunnen overwegen een alternatief voor Apple te nemen. Apple maakt hun telefoons stabiel, veilig en dichtgetimmerd. Je kan er dus niet veel "truckjes" mee maar 'hackes' en 'kwaadwillenden' ook niet. Hun telefoons dragen de hoge prijs voor goede service, en verdienen er zelf ook dik aan. (Productiekosten iPhone waren iets als 300 dollar).

Je kan als meest gekozen alternatief een Android telefoon nemen. Android is geen merk, maar een 'besturingssysteem'. (Dit betekend dat als er een app voor dit systeem gemaakt word dat deze op vrijwel alle Android systemen werkt)
Android staat veel opties, aanpassingen, extraatjes en truuks toe. Als je niet goed weet wat je doet en toch experimenteerde kan je hierdoor gevaar lopen voor virussen.
Android Systemen zijn bijvoorbeeld SamSung telefoons, LG, Google Nexus en nog veel meer.
Android is wel een stuk goedkoper, want het systeem word gratis ontwikkeld door Googl om het simpel te zeggen.

Als je Android overweegt, raad ik je heel erg de Nexus telefoons aan. Dit zijn de Officiële telefoons van Google. Uitmuntende kwaliteit, meest stabiele en veiligste Android versies en soepel te gebruiken. En de prijs is uitstekend. De Nexus 5X kost €300 tot €400. (Ik heb die telefoon, en voor 320€). Je hebt de nieuwere Nexus 6P vanaf €450.

Ik ben zelf met mijn Nexus 5X zeer tevreden. Vingerafdruk unlock werkt zeer fijn, alles werkt uitmuntend, en alle nieuwe apps werken heel goed. Spelletjes zijn ook geen probleem om te draaien.

Als je gewend bent aan Iphones, dan zal het even wennen zijn, maar zeker niet onmogelijk om over te stappen naar Android. Voor overstappen raad ik je trouwens niet Samsung aan, die stoppen zoveel extraatjes in je telefoon, waaronder reclame dat je misschien niet zou weten wat je ermee aan moet.

Maar als je graag voor iPhones gaat, zou je bijvoorbeeld voor de vorige iPhone kunnen kijken , de 5, die is goedkoper. Als je graag per se de 6 wil, Tja, dan moet je dokken. Dat is een nadeel van Apple.

Maak de goede keuze voor jezelf en wees er gelukkig mee. Kijk wat het voor jou waard is!
in deze reactie wil ik niet zeggen dat ik volledig tegen iphone ben. maar ik wil je wel de feiten laten lezen. en ik wil andere mensen heus niet overhalen een android telefoon te kopen of iets dergelijks.

een Apple Iphone is duur. je kan zeker kijken voor een 2e hands of een andere telefoon kiezen. bijvoorbeeld een Android telefoon. er zijn zelfs telefoons die geen IOS hebben of Android. deze kunnen draaien op firefoxOS of Ubuntu Touch of Sailfish.

nu even de feiten over iphone en apple.

iphone heeft een aantal nadelen. niet alleen voor de consument maar net zo voor de developers.

wanneer je je iphone hebt, dan is je beginpagina niet zo makkelijk te personaliseren als die van de android telefoons. apple is eigenwijs en wil 1 telefoon foor 1 specifiek besturingssysteem. de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat is minder als die van android. maar dankzij die gebruiksonvriendelijkheid is het systeem juist veiliger.

wanneer je je iphone laat vallen en er zit een barst in je scherm of de homeknop doet het niet. dan moet je je iphone opsturen en laten repareren door apple care. wanneer je dit doet door een andere iphone reparatie bedrijf is opzich geen probleem. maar apple is ooit een keer voor de rechter gesleept omdat er na een IOS update bij sommige telefoons een error bericht naar voren kwam. dit gebeurde alleen bij iphone gebruikers die hun scherm of homeknop niet hebben laten repareren door apple care.

iphone is niet terug te zetten naar fabrieksinstellingen via het bootup menu die android wel heeft. iphone is alleen maar te resetten via je instellingen app.

de camera van iphone 6 steekt uit bij je iphone. dit kan iritant zijn wanneer je je iphone plat legt opd e tafel en een spelletje wilt spelen.

welke telefoon ik zelf heb.

ik heb de BQ Aquaris E5 HD Ubuntu Edition. Ubuntu is een open-source besturingssytseem. ik vind het en fijne telefoon. het raakt niet snel traag zoals bij iphone. mijn telefoon is volledig aangedreven door Linux. ik heb geen whatsapp maar heb in plaats daarvan telegram.

ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb en als je je nog bedenkt na dit bericht dan kan het nu nog.
@YIR

de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat is minder als die van android. maar dankzij die gebruiksonvriendelijkheid is het systeem juist veiliger.

Doordat Apple 1 os op 1 systeem wil werkt alles, is het extreem stabiel en heel soepel. iOS is gespecialiseerd voor specifieke hardware, waardoor veel optimalisatie mogelijk is. Als je naar hardware kijkt, gebruikt Apple iPhone bijvoorbeeld heel trage processoren, maar door slecefieke optimalisatie is het toch even snel als een Android systeem, dat wel op 16000 verschillende hardware configuraties moet werken. (Statistieken van winter 2016)

- De gebruiksvriendelijkheid is dus juist extreem groot bij apple, juist door de simpelheid en doeltreffendheid. Enkele instellingen, die voor velen genoeg zijn, en waardoor je ook niet in de war raakt wat je wil en weet wat het betekent.

Neem bijvoorbeeld een auto met versnellingen. Wil jij gewoon een pook, toerenteller en koppeling? Prima, simpel en doeltreffend. Of wil je ook nog knopjes voor de latency van schakelen, schakelvertraging, Newtondrukveer, dynamische bekrachting etc.. (onthouden van een autosimulator ) dat zou Max Verstappen wel willen, kan hij het precies aanpassen zoals hij wil. Maar oma Hennie wil gewoon nog kunnen autorijden zoals het gaat, en niet door een verkeerd knopje de auto onbruikbaar hebben.

Je hebt dus 2 doelgroepem. Mensen die simpel en doeltreffend willen, wat vaak samengaat met stabiliteit, en mensen die het willen tweaken en Fine tunen. Een overgrote meerderheid wil graag simpel en doeltreffend.

Ik lees dat jij Linux neemt, als je dat al lang hebt maak ik daaruit op dat jij graag wil Fine tunen. Prima toch?
Als je scherm kapot valt kost dat je over de 200 euro bij 6s, dat probleem heb ik nu. Had nog een screenprotector ook
quote verwijderd
Jupp dat is inderdaad vaak duur bij Apple, vooral bij de Officiële reparateurs, zoals YIR ook al zei...
Als je heel erg verzekerd bent willen ze t nog wel eens vergoeden als je er niet zo veel aan kon doen...
Hey
Als je echt die iPhone 6s wilt zou ik nog wachten tot realese van de 7 dan zakt ie sowieso 100 euro je kan ook voor de 7 gaan maar die zal rond de 1000 liggen dus jah

Heb zelf ervaring met de Nexus gsm van Google vind ze top kwaliteit en goeie prijs heb nu de 5x zou voor die gaan als je meer geld in andere dingen steken maar als je geld genoeg hebt neem dan de 6p zalig ding

OPGELET DIT IS ENKEL EEN RAAD IK KAN U NIET ZEGGEN DAT JE HEM MOET KOPEN 🙂
Heel belangrijk als je een telefoon neemt: neem je hem bij een abbonement of los? In een abbonement scheelt bij sommige telefoons tot 300 euro. Ook weet ik uit ervaring dat appel soms lang meegaat en soms ook niet. Ik heb zelf een huawei en ben daar happy mee. Denk echt na voordat je een iPhone koopt, en al helemaal de nieuwste!
@ die_ene_idioot

Wat je zegt is niet altijd waar je word aan veel te dure abonnementen gekoppeld en dit voor lange tijd anders zou iedereen toch gsm met abonnement kopen
Hey,
Ik wilde ook heel graag een iphone 6s en moest het grootste deel ook zelf betalen.
Ik heb toen een beetje gezocht en heb hem uiteindelijk refurbished gekocht. Dat heeft me €150 bespaard dus dat zou je ook kunnen overwegen.
Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Reputatie 2
Badge +3

Hi! Omdat dit topic nu al weer 4 jaar oud is ben ik benieuwd of je al die 6s hebt.

Reageer