Vraag

iemand wil naaktfotos verspreiden

  • 4 March 2021
  • 2 reacties
  • 154 Bekeken

Badge

Help, iemand die ik niet kende vroeh naaktfotos, ik weet niet wat ik moet doen, hij zou een redelijke prijs geven, maar nou heeft ie ze gescreent en hij dreigt ze overal te posten. Wat doe ik nu!?


2 reacties

Reputatie 5
Badge +6

Naar de politie...

Reputatie 6
Badge +7

Hoi XanoniemXomg,

Wat vervelend dat dit gebeurt is. Gelukkig leven we in een tijd waarin het vaker gebeurt en kan je dus wat makkelijker geholpen worden.

Waarmee dreigt de persoon? Moet je iets doen, of zegt hij gewoon dat hij ze online gaat zetten? Als hij je vraagt om iets te doen moet je het vooral niet doen, wie zegt dat hij dan stopt?

Omdat jij nog minderjarig bent valt dit meestal onder kinderporno, en dat is strafbaar in Nederland. Je kan aangifte doen bij de politie. Het is dan wel slim om een volwassene mee te nemen, dan wordt je serieuzer genomen. 

Je moet er dan ook niet alleen mee rond blijven lopen, vertel het aan je ouders of een ander vertrouwd persoon zoals je mentor. Zij kunnen je helpen en het kan je opluchten. Schaam je er niet voor, anders blijf je maar piekeren.

Verder is het goed als je de persoon overal verwijdert en/of blokkeert. Dit kan eng zijn, omdat je niks meer van die persoon hoort en dus niet weet wat hij doet, maar jij bent dan niet meer interessant voor die persoon, want hij kan je niet meer chanteren. Zorg wel dat je de chats met hem opslaat, dit kan later bewijs zijn voor de politie.

Je weet waarschijnlijk niet zeker of je foto’s online staan. Je kan zelf gaan googelen of je iets vindt. Of je installeert Google Alert. Dan krijg je een melding als iemand iets over jouw naam op internet zet. Of als je je foto zelf nog hebt kan je ‘Who Stole My Pictures’ voor Firefox downloaden. Of je kan op afbeelding zoeken. Als je iets hebt gevonden kan je contact opnemen met de website en het melden.

Verder kan je zelf nog even rondkijken op de volgende websites (ook mijn bronnen): https://www.helpwanted.nl/advies/sextortionhttps://www.meldknop.nl/seks/chantage-met-naaktbeelden/https://www.vraaghetdepolitie.nl/dwang-en-seks/naaktfotos-en-filmpjes.

Heel veel succes, hopelijk loopt het goed af! En voortaan geen naaktfoto’s meer met onbekenden delen, zelfs niet als je ervoor wordt betaald. 

 

Groetjes, 

Paardebloem

Reageer