Vraag

bedreigd

  • 29 March 2021
  • 5 reacties
  • 178 Bekeken

Badge

Hoi,

ik weet niet zo goed hoe ik dit moet beginne. Maar ik heb dus snap. Maar ik was vorige week dinsdag gehacked. Er is een jongen telkens met een ander snap account die me wil toevoegen (wel met dezelfde naam). Hij heeft uit snap dus ook mijn telefoonnummer, email en al mijn vrienden dat heeft hij ook al mee gescreend en ook naar mij gestuurd als bewijs. Ik blokkeer de hele tijd zijn vriendschapsverzoeken. Toen ging hij me op insta een bericht sturen . Daar stond letterlijk in:

 

hey, dit is je laatste kans. ‘foto van mij’ als je nu nog een keer blokkeerd stuur ik al je foto’s door. Ik heb ook screens van je volgers en vrienden. ‘Foto voor bewijs’. Oke, ik stuur alles door aangezien je negeerd. Wat wil je van me? Dat je 1 keer een stoute snap stuurt en dan verwijder ik alles. Wat bedoel je met stout? Zie je wel op snap of wil je dat ik alles door stuur? Nee hoeft niet. Mr als je me niet met rust laat kan ik ook altijd nog naar de politie gaan. Ik zou me toevoegen op snap en als we klaar zijn verwijder ik alles. Maar wat bedoel je met stout? Lekker sexy en bloot. Ik heb al een foto van je hoor. ‘Foto van mij’. Dat noem ik nou geen naaktfoto. Ik heb bloter dan dat. Kan ni want da heb k ni en nooit gedaan ook. Je wil foto’s van me. Dat je me daarmee kan bedreigen. Ik heb ook nig foto’s van snap van je met een gênante wending als je vrienden het zien. Jij denkt dat ik dom ben, om hierdoor naaktfoto’s te sturen. Ik heb naakt versies van je, maar die ga ik niet sturen, anders screen je de chat. Dus kies maar. Wil je dat ik alles verwijder? ‘Hij stuurt een spiegel foto van mij’. Ohh best leuke foto he heeft ook op mijn insta gestaan. Ohh, gaan we nu echt moeilijk doen. Ik kan je anders aangeven voor kinderporno als je dat doet. Okeoke, maar terwijl je dat doet, ziet iedereen je naakt. Ohh, jij denkt dat ik daar naartoe ga. Kan ook even bellen. Ik ben niet zo dom om naaktfoto’s te maken. Dus weet niet wat je van me wilt. Deze week kom je daar wel achter meid! 
 

Dit was dus letterlijk het gesprek en weet niet wat ik moet doen! HELP ME ALSJEBLIEF! Ik ben echt bang.

 

En trouwens het ergste js hij weet mijn adres. Hij zei zo ik heb je adres. Ik geloofde hem niet en vroeg oja wat dan? En hij zegt het goede adres ook nog! ALSJEBLIEFT HELP ME!!


5 reacties

Hey daar!

Wat onwijs vervelend dat dit is gebeurd. Ga hier in ieder geval niet meer op in, en stuur zeker geen naaktfoto's. Ik raad je aan om hierover te gaan praten met jouw ouders. Stichting HelpWanted kan jou hier ook bij helpen. Je kunt hen dagelijks bereiken via https://chat.helpwanted.nl/, deze chat is elke werkdag van 16:00 tot 19:00 geopend. Je kunt dus nog tot vandaag 19:00 contact opnemen, anders morgen weer.

Veel sterkte, stuur geen naakfoto's. Het komt allemaal goed.

Groetjes!

Dus even samengevat: Hij beweert dat hij naaktfoto's van je heeft en dreigt die door te sturen als je er niet meer stuurt, right? Jij zegt echter dat je nog nooit naaktfoto's hebt gemaakt en hij die dus ook niet kan hebben. Volgens mij houdt het chantagemateriaal dan op toch??

Als je wilt, kan je een melding maken of aangifte doen tegen dit persoon.  Ik zou dit aanraden anders gaat dit jochie gewoon vrolijk door en zijn andere meiden straks het slachtoffer. Wanneer je contact opneemt met de politie, zorg dan dat je genoeg bewijs hebt, dus veel screenshots maken.

Helpwanted is idd ook een prima plek om informatie in te winnen en om even je verhaal te doen aan mensen die er meer verstand van hebben. De chat is echter na 19:00 niet meer beschikbaar, dus als je vanavond nog wat ‘advies op maat’ wilt, kun je het ‘advies-stappenplan’ invullen op dezelfde site. Dat is erg duidelijk en overzichtelijk.

 

Ik zou me dus niet zo druk maken als je weet dat hij liegt. Maar ik zou er wel werk van maken. Misschien ook een idee om dit even met je ouders te delen. Zij kunnen je misschien helpen in het eventueel proces van melding maken of aangifte doen bij de politie. 

Reputatie 3
Badge +2

Hey Hoi!

Even voor de duidelijkheid: hij/zij wilt dus naaktfoto’s op Snap hebben? Meestal bluffen ze over het feit dat ze foto’s hebben. En je kan inderdaad naar de politie gaan als het echt noodzakelijk is. Dat zou ik wel snel doen. Als het iemand is die je kent kan je misschien terug gaan bluffen. En vraag wat voor foto’s hij/zij heeft. Als hij/zij situatie’s bedenkt waar jij bijna zeker van bent waar jij nooit hebt ingezeten is hij/zij 100% aan het bluffen. 

Groetjes!

Reputatie 6
Badge +12

Zeker geen foto’s sturen

Reputatie 2
Badge +4

Hii! Wow wat erg om dit te lezen! Dit is echt niet normaal! En dit is echt bedreigen! 

Als je zou willen kan je het aan je ouders vertellen zodat die je kunnen helpen. Maar ik snap natuurlijk ook wel dat je dat misschien niet durft. 

je kan natuurlijk altijd chatten met de Kindertelefoon of https://chat.helpwanted.nl/ 

veel succes! 

 

Reageer