Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Ik wil uit huis ik trek het niet meer

  • 26 oktober 2018
  • 8 reacties
  • 388 Bekeken

Badge
Hoiiii
Ik ben een meisje van 15 jaar en wil graag uit huis want ik word geslagen en soms in de kelder of schuur opgesloten moest ook al een keer rond de kerst 2uur lang in mijn pyjama buiten staan
Ik wil niet meer thuis wonen maar wil liever niet naar een groep ik had er al wat over gelezen en wat ik daarvan begreep moet je praten over hoe je vrienden kan maken en hoe je beter om kan gaan met mensen maar daar heb ik geen problemen mee ik zou ook wel op mezelf willen gaan wonen maar ik heb daar simpel weg geen geld voor weet iemand wat ik kan doen alvast bedankt

8 reacties

Reputatie 3
Badge +3
Heyy,
wat een rotte situatie! Ik schrik er best wel van. Heb je het weleens met je ouders gehad over uit huis gaan? Ik snap heel goed dat je liever ergens anders heen wilt. Volgens mij zijn er verschillende soorten woongroepen, je hebt bijvoorbeeld groepen voor mensen met een psychische problemen, mensen met een chronische ziekte en volgens mij ook groepen voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen. Je zou ook naar een pleeggezin kunnen gaan. Hoe dit precies werkt weet ik niet. Maar als je het er met iemand over hebt, willen ze je vast verder helpen!! Heel veel sterke!
Reputatie 3
Badge +8
Hey,

Erg vervelend dat je thuis geslagen wordt en je mede daardoor niet meer thuis wilt wonen. Ik raad je aan contact op te nemen met een vrijwilliger van KT of Veilig Thuis. De laatste genoemde organisatie is gespecialiseerd in dit soort zaken en kan jou ongetwijfeld helpen (ik weet echter niet in hoeverre). Mocht je zelf geen contact op durven nemen kan dit ook via de chat of in een telefoongesprek met De Kindertelefoon geregeld worden. Hier kun je extra informatie hierover vinden.

Maar als je het er met iemand over hebtMocht dit dus onverhoopt lukken, omdat er bijvoorbeeld niemand in je omgeving is die je je verhaal toevertrouwt of als het gesprek geen voldoening gaf, zou je voor een van de bovenstaande opties kunnen kiezen.

Succes in ieder geval.
Badge +1
hoi heb je wel eens met de kinder telefoon gechat zij kunnen je vast helpen .
en als je uit huis word geplaats kun je in een pleeggezin of een leefgroep komen.
Badge
In welke provincie woon je als ik dat vragen mag? Dan kan ik je verder helpen om contact op te nemen met een regiecentrum of instelling
@gpdv, al wil je dit weten zodat je haar persoonlijk kan helpen is dat niet toegestaan(hiermee bedoel ik contactgegevens uitwisselen).

@Tijgertje2.0 heel erg vervelend en dit is niet iets wat jij verdiend, ik zou er sws met iemand over praten, hoe moeilijk het ook is.
je zou dit bijv met je mentor/huisarts kunnen doen want die hebben zwijgplicht, dit kan jou misschien iets meer geruststellen?
Badge
quote verwijderd

Ronald2001
bedankt voor je reactie, maar ik heb het er al een keer met mijn mentor over gehad en die geloofde mij niet want hij kent mijn ouders alleen als ''aardige mensen'' en toen het weer gebeurde ben ik naar de buurvrouw gerend en die wou me ook niet helpen ''nee ze zouden je nooit slaan dat doen ze niet'' en er zijn ook geen blauwe plekken op mijn lichaam te zien ze zorgen er wel voor dat dat niet gebeurt.
Badge
Beste tijgertje,


Ik ben Gerrit Pieter. Ik woon ook op een woongroep. Graag zou ik je willen helpen. Ik heb een aantal stappen voor je om weer een veilig thuis te krijgen.
  1. Je belt naar 0800-2000, Dit is het veiligthuis nederland --> voor huiselijk geweld /kindermishandeling dit is een gratis nummer.
  2. Als allereerst vragen ze je om een plaatsnaam in te spreken. spreek daarna je plaatsnaam in.
  3. Als het goed is word je doorverbonden met je veilig thuis in de provincie waar je woont.
  4. Je krijgt uiteindelijk iemand aan de lijn. Vertel hiernaar wat je verhaal is wie je bent. Zorg ervoor dat je serieus overkomt. Ga niet nep doen. Verzin geen verhalen erbij. Zorg ervoor dat je eerlijk bent.
  5. Als het echt niet gaat thuis en je word mishandeld bel je 112. krijg je de kans niet. Zoek een buurman/buurvrouw vraag of zei 112 willen bellen. Geloven ze je niet. (blauwe plekken laten zien
Ik hoop dat dit je een beetje verder helpt.


Met vriendelijke groet,

Gerrit Pieter
@Tijgertje2.0 en praten met je beste vrienden? ik heb ook gehoord dat je bijv in je kamer een cameratje verstopt en dit dan als bewijs kan gebruiken bij je mentor/buren

Reageer