Vraag

werken bij de DSI

  • 11 July 2020
  • 9 reacties
  • 369 Bekeken

Badge

Ik heb een vraagje zijn hier ook mensen die bij de dienst speciale interventie ( dsi ) willen werken? 

 

1. Wil je bij de DSI werken?

2. bij welke eenheid? 


9 reacties

Hey,

 

Ik heb een vraagje zijn hier ook mensen die bij de dienst speciale interventie ( dsi ) willen werken? ik heb er vroeger altijd wel over nagedacht , maar nu wil ik ander werk doen voor nu. 

 

1. Wil je bij de DSI werken?ik wou vroeger wel werken bij de dsi.

2. bij welke eenheid? ik kan denk ik niet zeggen welke eenheid als je bedoeld als eenheid in je eigen stad. Maar ik kan daar dus even geen uitspraak over doen. Ik kan wel zeggen dat ik graag bij een eenheid wou werken die in de grotere steden waren, maar ik wil iets anders doen .

maar als je iets anders bedoelt zoals:

  1. Aanhoudings- en Ondersteuningseenheden (AOE’en)
  2. Unit Interventie (vroeger: Bijzondere Bijstandseenheid - Snelle Interventie Eenheid)
  3. Unit Interventie Mariniers (UIM)
  4. Unit Expertise en Operationele Ondersteuning (UE&OO)

mij maakte dat vroeger niet uit

 

Groetjes Gebruiker c 

Badge

Ik bedoelden idd de 4 eenheden  

En bedankt voor je antwoord 

Oke , dan heb ik gelukkig wel alles beantwoord😋.

 

Je weet denk ik zelf ook wat je er allemaal voor moet doen denk ik toch? De opleidingen , de trainingen en hoelang je eerst bij de politie moet zitten. Enz.

 

Maar bij welke eenheid wil jij gaan?

Ik weet dat een vriend van me bij de DSI, BSB ,TPE . Wil gaan werken. 

 

Misschien een rare vraag,  maar hoe ben jij er achter gekomen om bij de dsi te willen werken? (Wou je dat al als k8nd vroeger of heb je het van iemand gehoord en dacht je , dat is iets voor je?)

Groetjes Gebruiker c 

Heyy

Het lijkt me wel cool. Al is het niet echt iets voor mij. Die hele opleiding is me allemaal te eng. Wat ben ik toch een broekschijter. Hand to hand combat leek me altijd leuk om goed in te zijn. Gekke ninjamoves weetje wel, ik ben er gwn niet hard genoeg voor. Gwn een mietje eigenlijk:)

Woon überhaupt niet in Nederland trouwens. Ga geen 3 uur rijden voor me ''werk''

Groetjs

Hi Unknowntiger,

 

mijn oren waren aan het klapperen van al die afkortingen (DSI, AOE, UIM en nog meer) die ik niet ken, maar nou zag ik ineens TPE staan bij @Gebruiker c  en dat heb ik wel eens gezien op RTL5 geloof ik. Dat was gisteravond nog op tv.

Dat vind ik op zich wel leuk om te zien hoe ze iemand uit de auto sleuren of hun huisdeur inbeuken en dan binnen no time iedereen hebben opgepakt die ze zochten.

Het is helemaal niks voor mij, maar ik heb bij toeval ze (nou ja ik weet niet precies hoe die heetten, kan ook het arrestatieteam geweest zijn)  een auto klem zien rijden . Dat kwam als een donderslag bij heldere hemel en voor de bestuurder het in de gaten had, lag die al op de grond en fouilleerden ze hem en kreeg die een kap over zijn hoofd om hem te desoriënteren (zei papa, want we waren toen nog niet zo oud dat we dat zelf konden bedenken). Ze kwamen met iets van 3 of 4 auto en later kwam er nog een busje om de verdachte af te voeren.

Dan deden ff snel check van de auto, ik denk om te kijken of er geen illegale of gevaarlijke spullen in lagen en binnen 5 minuten was de verdachte afgevoerd en waren alle auto's (ook die van de verdachte) weer weg. Dus bijna niemand had iets in de gaten. Toevallig dat we daar net in de buurt liepen en die kant op keken.

Wil je sws bij de politie en dan verder leren voor één van die diensten? Je hebt iig al een goeie naam,(onbekende tijger) want volgens mij mag je toch niet over je werk praten wat je precies doet als je bij zo'n dienst zit?

 

ik ben er gwn niet hard genoeg voor. Gwn een mietje eigenlijk:)

same maar dan ben ik nog een echte, want ik val ook nog eens op jongens irl :slight_smile:

 

Groetjes,

M&M's

@M en Ms , 

 

Aanhoudings- en Ondersteuningseenheden (AOE’en)

Houden vuurwapengevaarlijke of van terrorisme en grof geweld verdachte mensen aan en beëindigen een criminele situatie. Een AOE bestaat uit regiopolitie en marechaussee. Aanhoudingshonden helpen de eenheid bij het aanhouden van verdachten. In moeilijke situaties biedt de aanwezigheid van een aanhoudingshond extra veiligheid voor het team.

2. Unit Interventie

Voert kleine operaties uit met een hoog risico. Het risico is hoog vanwege explosieven of zware vuurwapens. Deze eenheid kan ook uitrukken als er een risico is dat een verdachte zichzelf opoffert. Of bij een dreiging met gevaarlijke stoffen (CBRN). De Unit Interventie bestaat uit personeel van Defensie en politie

Unit Interventie Mariniers (UIM)

Onder meer gespecialiseerd in grootschalige, offensieve en ingewikkelde terreuracties. Op land, in de lucht, op en onder water. De UIM komt in actie als de capaciteit van de Unit Interventie niet genoeg is. Net als bij de AOE’en ondersteunen aanhoudingshonden de acties van de UIM.

De UIM is verantwoordelijk voor 4 soorten bijzondere objecten:

  • grote, specifieke gebouwen;
  • boorplatformen;
  • ferry’s;
  • grote vliegtuigen.

De UIM bestaat uit militairen van de special operations forces Korps Mariniers (MARSOF) en werkt samen met de marechaussee en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

4. Unit Expertise en Operationele Ondersteuning

Hieronder vallen de scherpschutters van de DSI. Zij kunnen op lange afstand tegenstanders uitschakelen. Politie en Defensie leveren allebei de helft van de scherpschutters.

Buitenlandse inzet speciale eenheden

De eenheden van de DSI treden op in Nederland. In het buitenland zet Defensie ook speciale eenheden in. Zoals de Nederlandse special operations forces (SOF). SOF bestaat uit het Korps Commandotroepen en de maritieme SOF (MARSOF) van het Korps Mariniers. MARSOF is bijvoorbeeld ingezet bij operaties in Irak en Afghanistan. Maar ook om:

  • verdachten van oorlogsmisdaden aan te houden;
  • schepen te enteren voor onderzoek op verdachte lading;
  • op te treden tegen piraterij.

Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) is een eenheid van de marechaussee en beschikt over beveiligings-, observatie- en arrestatieteams. De BSB wordt ingezet wanneer snel, specialistisch optreden nodig is.

Zoals voor het:

 

Bron:https://www.defensie.nl/onderwerpen/taken-in-nederland/terreurbestrijding

 

Hier is een beetje een  uitleg wat alles is, hopelijk brengt het wat meer duidelijkheid.  En over die zak op zijn hoofd , dat is inderdaad oom hem te desoriënteren zodat waar hij naartoe word gebracht(geheime locatie) ook geheim blijft , en ik neem ook aan dat hij een koptelefoon op kreeg om hem helemaal af te scheiden van de buitenwereld,  ze rijden vaak als ze hem vervoeren in zwarte unmarked voertuigen, zoals de vw T5 of T6 en ook de Mercedes Vito en de sprinter . En zk zijn er nog wat dingen.

Maar hopelijk brengt dit meer duidelijkheid. 

 

Groetjes Gebruiker c 

Badge

Oke , dan heb ik gelukkig wel alles beantwoord😋.

 

Je weet denk ik zelf ook wat je er allemaal voor moet doen denk ik toch? De opleidingen , de trainingen en hoelang je eerst bij de politie moet zitten. Enz.

 

Maar bij welke eenheid wil jij gaan?

Ik weet dat een vriend van me bij de DSI, BSB ,TPE . Wil gaan werken. 

 

Misschien een rare vraag,  maar hoe ben jij er achter gekomen om bij de dsi te willen werken? (Wou je dat al als k8nd vroeger of heb je het van iemand gehoord en dacht je , dat is iets voor je?)

Groetjes Gebruiker c 

Sorry voor mij laten reactie maar ik had nog geen tijd om te antwoord

 

yep  je kan bij de dsi via defensie maar ook via de politie ze raden ook aan om via de politie te gaan vanwege dat je veel in de praktijk bezig bent als je ongeveer 3 of 4 jaar politie ervaring hebt kan je je solliciteren bij de dsi daarna volg je een 19 weekse training en nog een 1 weekse rij training 

 

ik wil graag bij het AOE’en 

 

ik weet niet echt meer hoe ik op het idee kwam om bij de dsi te willen werken maar toen ik denk ik 10 was ongeveer ( ben nu 13 ) wilden ik altijd bij de ME werken rond mijn 12 de ging ik ook naar demonstraties van de dsi ben bij drie demo’s geweest ik maak er ok altijd foto’s van en deel die op insta met andere grote accounts die ook intresen hebben in de dsi ( soort fan account zeg maar ) helaas door het Corona virus komen er waarschijnlijk geen of weinig hulpdiensten open dagen waar ze dus die demo’s laten zien 

Badge

Hi Unknowntiger,

 

Wil je sws bij de politie en dan verder leren voor één van die diensten? Je hebt iig al een goeie naam,(onbekende tijger) want volgens mij mag je toch niet over je werk praten wat je precies doet als je bij zo'n dienst zit?

 

Groetjes,

M&M's

Ik wil idd via de politie bij de dsi komen en dan graag werken bij het AOE’en 

je gezin en je familie mogen het wel weten wat je doet maar je mag het bijv niet tegen je buurman zeggen ofzo 

Badge

Bedankt voor al jullie reacties 🤗

Reageer