Vraag

Model worden (jongen)

  • 5 juni 2020
  • 14 reacties
  • 229 Bekeken

Badge +1

Hoi, mijn naam is Daire. Ik ben een aantal jaren geleden al een aantal x gescout maar had nooit echt interesse in model worden. Maar de laatste tijd lijkt het me toch wel leuk. Weet iemand hoe ik dit moet aanpakken? Ik heb nu sowieso nog een beugel maar die mag er bijna uit. Zijn er hier jongens die ervaring hebben met modellenwerk? En hoe hebben jullie dat aangepakt? Bij welk modellenbureau zitten jullie?

Het zou super chill zijn als iemand me kan helpen! (Zeker M&Ms omdat jij iig modellenwerk doet) haha

Groetjes Daire

Oh ja ik gebruik eigenlijk ook geen social media zoals insta ofzo.... En ik weet dat dat tegenwoordig ook wel belangrijk is


14 reacties

Reputatie 2
Badge

Hallo,

Ik ben geen jongen, maar je kan op Google waarschijnlijk wel een modellenbureau in de buurt vinden.  Een beugel maakt trouwens helemaal niets uit! Aangezien je een paar x gescout bent zou je ook met beugel vast wel aangenomen worden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Groetjes,

Stoutje

Badge +1

Hoi Stoutje, bedankt voor je reactie. Ik vind het ergens een beetje eng om contact op te nemen met zo'n bureau. Toen ik gescout werd was ik wel rond de 13 ofzo en ik ben nu 17... En ik wil het liefst wel wachten tot mn beugel dr uit mag maar dat is wel bijna

Groetjes,

Daire

Reputatie 7
Badge +14

@Daire15,

 

ik ga je op het forum hier wel iets sturen, maar ik moet eerst nog ff wat andere dingen doen.

Voor wat voor soort foto's was je gescout.

Gewoon voor covers  (voor je mooie koppie) of fashion of voor je kapsel of wat? Was dat door iemand op straat of  op het strand of via social media, dat je aangesproken werd of wat en hoe?

 

PS maak gewoon een topic aan over dat andere onderwerp. Dan komt het vast wel goed. Iedereen hier is anoniem.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

Hey @M en Ms .

Misschien een onbeleefde vraag, ik weet dat je modellen werk doet, maar wat voor modellen werk  doe je als ik vragen mag?(sorry ik ben een beetje nieuwschierig)

Reputatie 7
Badge +14

@Gebruiker c ,

 

ik vind het geen onbeleefde vraag hoor. Er is ook niks mis met nieuwsgierig zijn. Ik ben het zelf ook :stuck_out_tongue:

Ik ben tussendoor bezig om een reactie voor Daire15 te schrijven. Dat gaat nog wel ff duren denk ik voor die klaar is. Ik wil eerst Dax nog ff zien winnen bij TheVoiceKids (ja, daar kijk ik naar). Ik ga niet zeggen dat jullie op hem moete stemmen. Zo ben ik helemaal niet :joy:

Wel superzielig voor Rogier net, dat ie ff zijn tekst kwijt was door de zenuwen. S.O. voor Rogier. Hij is ook wel tof. Hopelijk gaat het strakjes beter. Dat gun ik 'm ook wel weer.

Ik was van plan om in min post ook al het één en ander over mezelf te schrijven haha, dus ik ga ook m'n best doen om jouw vraag dan te beantwoorden.

Als er nog iets ontbreekt naar je zin, dan kun je het altijd nog zeggen.

Ik verwacht op zijn vroegst vannacht ofzo iets te posten, want de uitslag duurt nog ff .

Work in progress.

Btw, is modellenwerk ook iets voor jou?

Je hoeft niet alleen over een catwalk te lopen hè. Er zijn veel mer mogelijkheden.

Tot later.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

@Gebruiker c ,

 

ik vind het geen onbeleefde vraag hoor. Er is ook niks mis met nieuwsgierig zijn. Ik ben het zelf ook :stuck_out_tongue:

Ik ben tussendoor bezig om een reactie voor Daire15 te schrijven. Dat gaat nog wel ff duren denk ik voor die klaar is. Ik wil eerst Dax nog ff zien winnen bij TheVoiceKids (ja, daar kijk ik naar). Ik ga niet zeggen dat jullie op hem moete stemmen. Zo ben ik helemaal niet :joy:

Wel superzielig voor Rogier net, dat ie ff zijn tekst kwijt was door de zenuwen. S.O. voor Rogier. Hij is ook wel tof. Hopelijk gaat het strakjes beter. Dat gun ik 'm ook wel weer.

Ik was van plan om in min post ook al het één en ander over mezelf te schrijven haha, dus ik ga ook m'n best doen om jouw vraag dan te beantwoorden.tnx

Als er nog iets ontbreekt naar je zin, dan kun je het altijd nog zeggen.👍

Ik verwacht op zijn vroegst vannacht ofzo iets te posten, want de uitslag duurt nog ff .Maakt niet uit , ik heb toch weekend en mijn toetsen voor de proefwerkweek heb ik toch al geleerd, dus heb tijd genoeg.😅 en ik kan mijn werk gelukkig ook digitaal doen en bellen, dus tijd genoeg.

Work in progress.

Btw, is modellenwerk ook iets voor jou?zou ik wel leuk vinden , maar dat kan jammer genoeg niet met mijn lichaam.(denk ik)Haha (beetje dik) en mijn gebid, (ja gebid, mijn kaak staat scheef net als mijn tanden met een drakula look 😄. Maar daar word gelukkig aan gewerkt, moet nog maar 2x een kaak operatie en dan ben ik van die scheve kaak af , en dan hopelijk kan mijn beugel dan eruit of 1 jaar later. Dan zijn het rechte tanden.) Ik heb trouwens ook littekens,  hoop dat dat geen probleem zal zijn?  Of grote voeten.😂 (49.5 tot 50) . Maakt het trouwens echt veel uit hoe lang mijn haar is? Want ik heb opzich wel langer haar dan de rest van de jongens bij mij op school.🤏

 

Je hoeft niet alleen over een catwalk te lopen hè. Er zijn veel mer mogelijkheden.

mijn moeder heeft wel is op een catwalk gelopen, dacht iets van 2x , was voor een winkel bij ons in de regio.

 

@M en Ms je hebt mij nieuwschierig gemaakt. 

Tot later.

tot later, en veel plezier met thevoicekids! 

Groetjes,

M&M's

groetjes gebruiker c 

Reputatie 7
Badge +14

Hi Daire15 en Gebruiker c,

 

Ik zal eerst in het kort wat vertellen over hoe je model kan worden en waar je dan allemaal aan moet voldoen.

Je moet vooral gemotiveerd zijn, goed kunnen luisteren en aanwijzingen kunnen opvolgen, er tijd in willen investeren, tegen wachten kunnen, maar ook als het tijd gelijk klaar staan, wees niet eigenwijs of betweterig. Zij zijn de professionals en niet jij. De crew kost vaak veel geld en dus is er geen tijd te verliezen.

 

Hoe professioneler je bent, des te belangrijker zijn bovenstaande eisen. Maar eigenlijk moet je altijd alles geven om te investeren in de toekomst en de kans groter te maken dat ze jou voor een volgende opdracht nemen i.p.v. die aardige jongen of dat leuke meisje waar je nu een fotoshoot mee doet. Ergens is het ook een keiharde wereld. Dat is natuurlijk afhankelijk van op welk niveau je werkt. Maar ook voor de lokale kledingwinkel hebben ze liever iemand waar ze van op aan kunnen dan iemand die te laat komt of eigenwijs is en niet goed naar de fotograaf luistert.

Stel je doelen niet te hoog. Het is echt heel zeldzaam als je gelijk internationaal gevraagd wordt of zelfs gelijk nationaal bij de top kan meedraaien. Maar bedenk ook dat je klein kunt beginnen. De meeste van onze leeftijd hebben sws niet altijd de hele dag tijd, want we hebben school en andere verplichtingen. Maar er zijn toch altijd wel leuke opdrachten, modellenbureaus weten ook wel dat de meeste jongeren nog naar school moeten en daarom zijn er ook opdrachten in het weekend en in de schoolvakanties gepland. Lokale ondernemers zijn vaak flexibel, omdat het meestal niet om hele grote opdrachten gaat en je reistijd bijna nul is, dus dan kun je op een zaterdag toch wel wat doen bijvoorbeeld. Je kunt dan iig al wat ervaring op doen.

 

Kan iedereen model worden. Nou, in principe wel zou ik zeggen. Het gaat lang niet alleen om de looks. Motivatie en afspraken nakomen zijn minstens zo belangrijk. Iedereen heeft wel iets speciaals waardoor je net dat model bent wat gezocht wordt. Tegenwoordig zijn niet alleen ‘perfecte’ modellen gevraagd. Opdrachtgevers willen vaak spullen verkopen aan mensen (ook kinderen) die zich kunnen herkennen in de modellen. Met andere woorden, de modellen zijn ook meer en meer een afspiegeling van de maatschappij.

Kort of lang haar, superslank of wat steviger, mits je er maar verzorgd uit ziet maak je wel een kans, Een litteken op zich is geen probleem. Soms, als het nodig is kunnen ze dat later allemaal retoucheren. Er kan door haarstylisten en visagie ook nog wel wat aan je gesleuteld worden, zodat je (nog)  beter over komt. Vaak geeft hoe je over komt op de foto de meeste doorslag of je geschikt bent en natuurlijk je werkhouding. Je kunt superknap zijn, maar als er niet met je te werken valt, ga je het toch verliezen van iemand die misschien iets minder knap is, maar die ‘delivered’ (doet wat gevraagd wordt). Veel pubers hebben een beugel, dus dat hoeft ook niet altijd een probleem te zijn.

Bovendien zijn er allerlei categorieën modellen om het zo maar te zeggen. Jij hebt de fashion modellen, die bv. van die catwalks en kleding doen, castingmodellen (meer richting acteur/video reclame), maar ook figuranten enz.

Er zijn dus wat eisen waar je aan moet voldoen, o.a. ook qua lengte enz, maar daar zal ik nog wel een paar linkjes voor plaatsen met een overzichtje van wat er gevraagd wordt en wat voor foto’s ze willen als je je ergens aanmeldt.

In alle gevallen, check het bureau voordat je je er aanmeldt en zeker voordat je hen geld betaalt. Pas ook op voor bureaus die (vooral) modellencursussen en fotoshoots aanbieden. Er zijn nogal wat bureaus die hun geld verdienen aan de cursussen en fotoshoots. Soms hebben ze niet eens vaste opdrachtgevers, waardoor de kans dat je er werk door krijg zo goed als nihil is. Zo moet je ook weten of ze geschikte foto’s (portfolio) kunnen maken, anders is iets wat goedkoop lijkt achteraf toch duur, omdat je niks met die foto’s kunt. Vaak is het dan beter en goedkoper om zelf een aantal digitale foto’s (verschillende positie, close-up en full body, nooit selfies) te maken en als het modellenbureau je dan ziet zitten,  in overleg met hen professionele foto’s laten maken door een fotograaf die zij aanraden.

Als je het voor het eerst doet zou je ook gewoon eens bij plaatselijke winkels kunnen vragen of er modeshows op de agenda staan en of ze nog modellen zoeken. Je kunt je ook melden bij lokaal goed bekend staande fotografen. Soms kunnen die je in contact brengen met mogelijke opdrachtgevers.

Twin en ik zijn ook ‘klein’ begonnen. Iemand vroeg ons op het strand of we (nou ja ze vroegen het aan papa en mama) in kleding uit zijn winkel op de foto wilden voor een foldertje. Het stelde nog niet zo veel voor en papa en mama kenden die man van die winkel, maar ja, het was wel onze eerste ‘opdracht’. Na meerdere keren een shoot bij hem te hebben gedaan, had mama een bureau voor ons gezocht en die ging ons aanbieden bij hun klanten. Van het één kwam het ander en in de loop der jaren hebben we aardig wat vaste opdrachtgevers gehad. Dan deden we vooral kledingshoots, van onderbroeken tot jeans en shirt en sportkleding en pyjama’s en alles wat je maar kunt verzinnen. Ondertussen hebben ook al heel andere dingen gedaan, maar dat vertel ik wel in een volgende post.

Oh ja, voor ik het vergeet ga ik ff wat linkjes plaatsen. Dan kunnen jullie wat info lezen van een bureau. Het stuk is naar aanleiding van een interview met een booker. Wat dat is, daar kom je snel achter als je het stuk leest. Ik heb expres een linkje naar een site waar wij (twin en ik) niks mee te maken hebben of hebben gehad. Ik wil natuurlijk wel van alles vertellen, maar ook wel anoniem blijven hier op het forum.

Ok, hier komen wat linkjes:

https://www.adversus.nl/fashion/model-worden-man/karakter-model.html

https://www.adversus.nl/fashion/model-worden-man/fouten-model-niet-maken.html

https://www.adversus.nl/fashion/model-worden-man/vereisten-man-model.html

https://www.adversus.nl/fashion/model-worden-man/wat-moet-doen-model-worden.html

 

Ik ga het er voor nu maar even bij laten en dan post ik binnenkort nog wel wat meer over wat twin en ik allemaal doen. Verwacht geen namen van opdrachtgevers of linkjes naar onze foto’s/video’s. Maar ik beloof jullie dat het nog wel verrassend kan zijn.

 

Oh ja, vergeet ik bijna te zeggen dat Dax TheVoiceKids heeft gewonnen. Hij heeft ook ‘presence’ op het podium. Dat heeft wel in zijn voordeel gewerkt. Door coaching heeft hij bijv. ook geleerd beter in de camera te kijken en wat meer zijn glimlach te tonen. Het is belangrijk om je bewust te zijn hoe je over komt. Je moet eigenlijk kunnen ‘smizen’, dat helpt en in principe kan iedereen dat leren.

 

Groetjes,

M&M’s

Reputatie 7
Badge +13

-Onnodige quote verwijderd door De Kindertelefoon-

@M en Ms . Bedankt voor de reactie❤️.

De lengte zal wel goed zijn bij mij (1.90 toen ik het laatste ben gemeten) 😅.

En bedankt voor de links.

Groetjes gebruiker c 

Badge +1

Wow @M en Ms super bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik was gescout voor als kledingmodel vgm. Een x gewoon in de stad en een keer ook op het strand. 

Alleen hoe groot vinden jullie dat de invloed is van social media. Ik neem aan dat als ik serieus modellen werk ga doen ik ook wel actief moet worden op social media?

Groeten Daire

Badge +1

Ik moet zeggen dat mijn droombaan zeker geen model is. Ik weet dat de modellenwereld hard werken is en dat je er niet perse veel geld mee verdiend. Ik wil dit dan ook combineren met mijn studie. Waar zich nog wel een klein probleempje opwerpt.... Want ik ga na het behalen van mijn vwo diploma misschien wel in het buitenland studeren... En ik zal ook wel veel tijd kwijt zijn aan mijn studie. Is dat volgens jullie nog wel te combineren?

Groeten, 

Daire

Reputatie 7
Badge +13

Denk wel dat het te combineren valt. Als je ook modelle werk doet in het buitenland.  Zelf lijkt het mij leuk om te doen maar zit er voor mij denk ook niet in behalve misschien een bijbaantje ofzo als model.

Zoals in de link staat is het wel fijn als het model geen ander werk doet of niet meer aan een study doet. Dat wel. Maar denk als je goed plant en je afspraken na komt dat het wel kan.

 

Groetjes gebruiker c 

Reputatie 7
Badge +14

Hi,

 

De lengte zal wel goed zijn bij mij (1.90 toen ik het laatste ben gemeten) 😅.

pas maar op dat je niet nog veel langer wordt, want strakjes ben je te lang voor de catwalk. Daar zijn ze vrij streng in kledingmaten en dus lengte van bijv. de broekspijpen. Maar er zijn genoeg dingen die je dan nog wel kunt doen hoor

 

Alleen hoe groot vinden jullie dat de invloed is van social media. Ik neem aan dat als ik serieus modellen werk ga doen ik ook wel actief moet worden op social media?

weet je wat het is. Als jij op je eigen insta bijvoorbeeld foto's post van de fotoshoot en de kleding en schoenen etc dan krijgt de opdrachtgever meer exposure en dat wil die graag. Het is zo dat andere pubers (o.a. jouw volgers, die de doelgroep van de opdrachtgever zijn) ook veel op sm zitten en vaak op zoek gaan naar dingen die ze interesseren. Ze komen dan al snel bij leeftijdsgenoten uit en via jou komen ze bij de producten die de opdrachtgever wil verkopen Jouw insta krijgt dus de rol van een reclamefolder, zeg maar. Het is wel belangrijk om de juiste hashtags te gebruiken maar das logisch, anders wordt je minder snel gevonden. Voor jouw opdrachtgever is het belangrijk dat jij veel volgers krijgt en dat kan ook als je nog op een andere manier opvalt. Wel op een manier die ook bij jouw opdrachtgever past. Dat kan door je kapsel of door accessoires die je draagt etc. Af en toe een fotootje van je sixpack als je een shirt los draagt van je opdrachtgever of misschien doe je wel coole dansmoves of trucjes op je skateboard. Post er leuuke filmpjes van. Als het past bij je opdrachtgevers kun je via die dingen ook volgers erbij krijgen, die dan omdat ze jou leuk vinden ook jouw kledingstijl over kunnen nemen en die kleding moeten ze natuurlijk van de opdrachtgever via zijn winkelketen/webshop kopen. Nou ja dat snap je vast wel.

In tv programma's en op yt barst het ook van de PP, zo werkt reclame tegenwoordig

 

Ik wil dit dan ook combineren met mijn studie.….Is dat volgens jullie nog wel te combineren?

dat is te zien welke afspraken je kan maken en hoe groot de opdracht is. In grotere steden waar meerdere bureaus en bijvoorbeeld meer ontwerpers zitten heb je wel meer kans, want er zijn meer opdrachten, maar je moet wel door de selectie komen. Dat is niet altijd even makkelijk. Het is wel zo dat zij bepalen wanneer er een shoot is. Kan het een uurtje later hoef je niet te vragen, omdat er vaak heel veel omheen geregeld moet worden. Ze kunnen niet voor jou even een middagje vrijmaken of gaan schuiven. Als een shoot uitloopt dan kun je beter ook niet zeggen dat je weg moet. Dan nemen ze de volgende keer wel iemand anders. Soms bij buitenopnames ben je afhankelijk van het weer en het licht, dus dan heb je de omstandigheden minder in de hand met alle gevolgen van dien qua uitlopen.

Als je in de buurt woont van een studio waar tv of film opnames gemaakt worden, kun je je misschien opgeven als figurant. Dan mag je lekker op een barkruk zitten in de Rozenboom of op een bankje zitten in een park waar de acteurs opnames maken. Misschien mag je wel door het beeld lopen of iets bestellen in beeld op de achtergrond dan haha. Je moet ergens beginnen. Tenminste als je het echt wilt.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

 

 

*Hi,

 

Gebruiker c schreef:

De lengte zal wel goed zijn bij mij (1.90 toen ik het laatste ben gemeten) 😅.

pas maar op dat je niet nog veel langer wordt, want strakjes ben je te lang voor de catwalk. Daar zijn ze vrij streng in kledingmaten en dus lengte van bijv. de broekspijpen. Maar er zijn genoeg dingen die je dan nog wel kunt doen hoor*

haha, denk dat dat al te laat is. Ik ben 1.90 toen ik voor het laatst was gemeten dat was wel 5 a6 maanden geleden. Dus denk dat het er niet meer in zit. Ik weet nu niet echt hoelang ik nu ben, ik weet wel dat het langer is, maar ik hou mij even aan de 1.90m omdat ik over een paar maanden toch naar de dokter , ziekenhuis en gemeenten huis.  Moet ga ik mij nu niet echt meten. Ik laat mij graag meten door specialisten die weten hoe het moet. En als ik zelf een rolmaat pak klopt er toch niks van . Als ik een gokje doe hoelang ik ben nu 5 maanden later na de officiële meting ben ik denk ik 1.95   omdat ik vaak dan even niet groei en dan weer in een x weer een groeispurt krijg is het bij mij vaak afwachten. Daarom ze mijn dokter vroeger altijd dat ik tussen de 2.01 en 2.09 word. Dus denk dat het er bij mij niet inzit. Ik hoopte dat ik wel klaar was met groeien maar ja . 

anders zoals jij al zei , dat ik iets anders kan doen.

Misschien met schoenen,  alleen weet ik niet of mensen foto's van iemand met maat 49.5 tot 50 wil .😅

Maar ja , de tijd zal het leren. 

en bedankt voor de informatie. 😘

 

Groetjes gebruiker c 

 

Badge

hey! Het is een late reactie maar toch ga ik reageren!! Ik ben zelf een meisje en model voor nik&nik en vingino! Het is super tof om te doen! Ik hoef me niet echt aan bepaalde regels te houden gelukkig. Wel moet je jezelf zijn op de set en je kan natuurlijk niet zomaar zeggen dat je een outfit niet mooi vind!😂 

ik heb zelf ook een beugel. Hebben ze geen problemen mee!!

 

nog super veel succes toegewenst!

Reageer