Vraag

Investeren op jonge leeftijd

  • 10 March 2024
  • 3 reacties
  • 89 Bekeken

Badge

Dag allen,

Ik ben benieuwd of je onder de 18 ergens in kan investeren waar je later eventueel meer geld uit kan halen. Ik ben op een punt gekomen dat ik meer geld verdien dan dat ik nodig heb. Ik ben benieuwd of jullie ook eens ergens in hebben ‘geïnvesteerd’ of houden jullie alles gewoon op je spaarrekening? Laat t me even weten:))


3 reacties

Reputatie 6

Ja.. in bepaalde apparaten/voorwerpen waarvan je hoopt dat ze meer waard worden.

Alleen was dit dan vroeger meer een ding, nu niet echt, in zo wel, in wat wil je geld uitgeven, of anders sparen wat meer waard wordt?

Dan moet je 'eigen onderzoek' uitvoeren om dat te ontdekken.

Maar goed, dit is praktisch gezien gokken, en vooral op jonge leeftijd is mijn tip dan: "doe maar niet". Dit omdat dit eigenlijk hetzelfde is als online gokken voor mijn gevoel. Het is dan alleen fysiek.

 

Dus ik zal, als ik jou was, ervaring opdoen die voor later goed is: kennis, werkflow, socialisering, enzovoorts.

(Dit is lichtelijk een 'waarschuwing', ondanks dat je je spullen wel behoudt, alleen niet je geld, en straks loop je met spullen rond die je niet gebruikt ooit)

 

Of verkoop oude spullen, kleding e.d. om geld te verdienen, anders kan je nog werken.

 

VragenVragen

Badge

Hoi, ik zou er inderdaad ook niet aan beginnen. Ik heb het zelf ook overwogen maar het is niet makkelijk onder 18 want bedrijven staan dat niet toe. 
Ik zou het geld gewoon op je spaarrekening zetten, dan weet je zeker dat het van jou blijft, en ook even veel. Inversteren klinkt leuk maar is (vind ik) zonde van de tijd. Ga liever wat meer werken

 

groetjes  

Badge

Je kan met kleine bedragen in crypto gaan, maar ik zou het alleen doen als je het kan verliezen. Ik ben zelf 3 jaar geleden in crypto gestapt, eerst 2.5 jaar geleerd hoe het moest en vaak veel verlies geleden, maar sinds dit jaar pak ik er ongeveer een inkomen van 5.000 euro netto per maand van. Hou wel in gedachtes, meeste mensen verliezen in crypto, enkele mensen pakken dit.

Groetjes M.

Reageer