Vraag

ik zoek een bijbaan, iemand tips hiervoor

  • 28 September 2021
  • 2 reacties
  • 120 Bekeken

Badge

Hallo, ik ben al ff opzoek naar een bijbaan. Ik ben 15 dus achter de kassa mag nog niet dus ¾ van de supermarkten hier is dus geen optie. Iemand tips om een bijbaan te vinden? Ik ben gemakkelijk in sociaal contact en t werk wat ik moet doen maakt niet veel uit.


2 reacties

Ik zou gewoon de supermarkt en dan vakkenvullen, als je 16 ben kan je dan wel kassa.

Heyy

 

Wat leuk dat je opzoek bent naar een bijbaantje!

Er zijn best wel veel dingen die je kan doen op je 15e! Ik heb hieronder een aantal dingen neergezet die je mag doen op jouw leeftijd.

 

  • Je kan vakkenvullen of helpen met inpakken in een winkel (bijvoorbeeld de supermarkt)
  • Je mag op de landbouw meewerken. Je kan daar bijvoorbeeld groentes / fruit plukken of kleine diertjes voeren
  • Je mag een krantenwijk lopen of reclamefolders rondbrengen
  • Je mag dingen in de horeca doen.. Zoals helpen in de bediening bij een restaurant of kantine of helpen in de keuken. Als er in het desbetreffende bedrijf alcohol wordt geschonken mag je daar als 15 jarige niet werken.

 

Voor meer informatie over wat voor je werk je mag doen op je 15e kan je deze link van de rijksoverheid eens doorlezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijbaan-vakantiewerk-en-stage-door-jongeren/vraag-en-antwoord/wat-voor-werk-15-jaar

 

En voor als je 16 bent kan je deze link doorlezen. Daar staat wat je allemaal voor werk kan doen als je 16 wordt. Als je 16 bent mag je inderdaad wel achter de kassa werken namelijk: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijbaan-vakantiewerk-en-stage-door-jongeren/vraag-en-antwoord/wat-voor-werk-16-of-17-jaar

 

Succes! Ik hoop dat je snel een leuk bijbaantje vindt:slight_smile:

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reageer