Vraag

Zelfmoord gedachten en zelfverminken

  • 2 augustus 2018
  • 9 reacties
  • 145 Bekeken

Hey
Ik voel me al een tijdje heel down en heb zelfmoord gedacht ze worden erger en erger ik weet niet hoe het kan stoppen ik zit al bij een psychologen maar helpt totaal niet mijn gedachr blijven maar komen. Ik ben wel al een paar maanden clean van het zelfverminken maar heb nog altijd dat gevoel da ik het moet doen ik wil me zelf verminken maar lukt ni omdat mensen rond me altijf tegen houden dat fustreet me erg
Weet iemand misschien hoe die zelfmoord gedachten en het gevoel van zelfverminken kan stoppen
Al vast bedank

9 reacties

Reputatie 3
Badge +8
Hey,

Goed dat je je verhaal hier kort deelt en op zoek bent naar tips. Ik denk echter dat je dit het beste bij je psycholoog kan aangeven. Dan kunnen jullie samen kijken naar verbetering in de behandeling. Alles wat ik erover zeg slaat namelijk nergens op, maar toch doe ik het maar.

Je zit met sterke zelfmoord gedachten en wilt jezelf graag verminken. Helaas zullen beide niet door een aantal tips online wegvagen zoals je weet. Ik weet dat professionele hulp jou hierbij zou moeten kunnen helpen. Aangezien ze dit nu niet doen lijkt mij verandering daarin noodzakelijk. Als je aangeeft dat je erg weinig hebt aan de therapie en dat het juist slechter met je gaat zullen er ongetwijfeld dingen veranderd worden. Ik weet verder niet hoe het allemaal werkt wat betreft psychologen, maar er is vast wel een andere soort behandeling beschikbaar of eventueel een nieuwe behandelaar. Heb je daarnaast niet iemand in je omgeving waarmee jij je gevoelens zou kunnen delen of hou je het liever voor jezelf?

Ik lees ook weleens dat even wandelen/fietsen of iets dergelijks helpt als je heel erg de drang hebt jezelf te verminken. Zo te lezen zorgt je omgeving ervoor dat je het niet doet (gelukkig), maar hierdoor raak je wel gefrustreerd. Misschien zal je niet meer/minder gefrustreerd zijn als je jezelf ervan weerhoudt. Maar nogmaals; 'Alles wat ik erover zeg slaat namelijk nergens op'.

Ik weet dus niet hoe ik je problemen moet oplossen, maar ik weet wel dat jij met hulp van psychologen/behandelaars daarin zal slagen. Probeer dus alsjeblieft aan te geven dat je achteruit gaat en dat je verandering wilt. Ik kan mij goed voorstellen dat dit moeilijk kan zijn, maar jij wil toch ook af van die vervelende en levensverziekende gevoelens? Je behandelaar heeft het echt het beste met je voor en ik ook.
Hoi

Wat jammer dat je je zo voelt. Je hebt zelfmoordgedachten, en hebt professionele hulp, maar je hebt niet het gevoel dat dat helpt. Het is alvast positief dat je de stap naar hulp gezet hebt. Zoals @Daan. zei, is er vast een behandelingsmethode die bij jou past, ook al heb je die nog niet gevonden.

Bij 113 zijn ze gespecialiseerd in het luisteren naar mensen met zelfmoordgedachten. Als je de gedachte tot zelfverminking of zelfmoord krijgt, kan je daar terecht. Ook bij de KinderTelefoon zijn ze steeds bereid naar je te luisteren.

Je bent al een paar maanden clean van zelfverminking. Dat is heel sterk van jou. Je zou kunnen proberen om positieve vervangers te vinden voor zelfverminking. Zoals @Daan. zei, zijn fietsen en wandelen opties. Mediteren, bv. in de vorm van yoga, helpt ook voor sommigen.

Praat met wie je je goed voelt, ook al heeft die persoon geen diploma tot hulpverlener. Heb je iemand waarmee je goed kan praten? Voor sommige mensen is het minder lastig om schriftelijk dingen te delen. Je zou per brief of per mail je gevoelens en gedachten kunnen delen.

Groetjes
x
Bedankt voor jullie steun ik doe wel aan wandelen ni ver van bij mij is er een park en ik ga daar altijd alleen wandelen het help wel voor een paar uren maar dan komen die gedachten weer

1van de reden waarom ik bij de psychologen ben is juis door het zelfverminken en zelfmoord gedachten maar ofwel heb ik een slechte psychologen ofwel weet ik ni echt wat er aan de hand is

Kheb wel steun van een par vrienden maar durf ni mijn hart te luchten kwil ze niet lastig vallen met mijn problemen ik ben meer meer hun problemen bezig dan met mij

Ook heb ik vertrouwings problemen waardoor ik gwn alles voor me houd

Maar vind het heel lief van jullie voor jullie steun en jullie reactie

Groetjes
Xx
Goed dat je het initiatief neemt om te gaan wandelen. Doe dat maar op regelmatige basis, zodat je je af en toe even beter voelt.

Heb je momenteel een psycholoog waar je je goed bij voelt?

Je valt je vrienden niet lastig. Soms is weten waar iemand mee zit minder zwaar dan niet weten waar een persoon, die er ongelukkig uitziet, mee zit.
Zal ik doen en ni echt kvoelde me op begin wel goed bij mijn psygologen maar nu niet meer ik weet niet waarom ben misschien bang dat ze iets gaat zeggen aan mijn ouders ofzo

En is waar toch blijf ik liever me bezig te houden met de problemen van mijn vrienden
Misschien voel je je beter als je eens met je psycholoog praat over het beroepsgeheim. Zo weet je wat het inhoudt. Als je je niet goed voelt bij je psycholoog, kan je een andere opzoeken, of vragen dat ze je doorverwijzen. Een psycholoog waar je je goed bij voelt is een enorme hulp.

Als je bezig houden met de problemen van je vrienden je helpt, kan je dat doen, maar als je merkt dat het geen positieve invloed op je gemoed heeft, kan je proberen je er minder van aan te trekken. Het is heel lief en behulpzaam dat je ze wilt helpen, maar je mag er zelf niet aan onderdoor gaan.
Zal ik doen

Kzal proberen minder me bezig te houden met de problemen van anderen maakt me wel heel gestrest maar goed
Bedankt voor jullie steun
Niet fijn dat je stress ervaart door de problemen van anderen. Je kan proberen helpen, maar verlies jezelf niet uit het oog.
Zal ik doen bedankt

Reageer