wat moet ik doen, + bipolair?

  • 15 mei 2019
  • 4 reacties
  • 89 Bekeken

Badge
Hallo allemaal,

ik ben een meisje van 15, en ik heb al sinds ik 12 ben wat 'depressieve’ gedachten. Deze gedachtes komen in fases, de ene keer ben ik super blij, ik dans de hele dag. Ik zing en iedereen vraagt hoe het komt dat ik zó vrolijk ben. De andere keer voel ik me slecht, heel slecht. Ik slaap niet, ik heb veel huilbuien, ik word enorm agressief en gedachtes over zelfmoord. Mijn ’snij periode', heb ik op mijn 12e & 13e gehad maar die dwang wordt nu telkens omgezet in woede, wel doe ik mezelf pijn door bijvoorbeeld keihard mijn hand tegen de muur te slaan, of expres iets kneuzen. Wanneer ik in mijn slechte periode zit, dan krijg ik drink neigingen en school gaat dan natuurlijk ook steeds slechter. Ik heb dan 0 concentratie en ik krijg dan zomaar huilaanvallen op school.
Tegen mijn vrienden ben ik dan ook gemeen, al wil ik dat niet.

ik vraag me af wat ik moet doen, en of dit een bipolaire stoornis kan zijn.
iemand tips?

4 reacties

Badge
Ik weet niet of het een bipolaire stoornis is. Maar ik raad je aan om therapie te zoeken. Ik heb ook last van depressieve periodes gehad.
Ik heb toen therapie gezocht en dat heeft mij echt geholpen. Je moet alleen wel een persoon zoeken die je 100% vertrouwt anders werkt het niet goed
Badge

Ik heb toen therapie gezocht en dat heeft mij echt geholpen. Je moet alleen wel een persoon zoeken die je 100% vertrouwt anders werkt het niet goed

Hoe begin je aan zoiets? Lijkt mij dat je dan eerst naar je ouders moet gaan, right?
Badge
Ik heb het inderdaad aan mijn ouders gevraagd of ze het voor mij konden regelen. Wat ze inderdaad voor mij hebben gedaan, Ik ga nu 1/2 keer in de maand naar therapie. En het helpt mij enorm
Reputatie 6
Badge +11
Hey!

Je voelt je in periodes erg slecht, en op andere momenten dan weer erg goed.

In de puberteit komt het wel vaker voor dat je je zo voelt&gedraagt, vanwege de hormonen.
Ik heb echter de indruk dat het jouw leven wel erg beïnvloedt en daarom zou ik je inderdaad ook aanraden om hier hulp voor te zoeken. Deze hulp kan je dan vertellen hoe dit komt en je helpen om je wat beter te voelen.

Het kan een goed begin zijn om je ouders in te lichten. Dat is misschien heel eng voor je, maar aangezien ook je omgeving je periodes wel opmerkt zullen ze het vermoedelijk toch al wel een beetje doorhebben.
Als je dat toch niet wilt zou je kunnen gaan praten met een leerlingenbegeleid(st)er of andere vertrouwenspersoon op jouw school. Die kan je al wat helpen en eventueel doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp. Ook bij je huisarts kun je terecht.
Als de school weet van jouw moeilijkheden zullen ze jou ook beter kunnen begrijpen als het in bepaalde perioden slecht met je gaat op school.
Zou je dat eens willen proberen?

In dit topic vind je nog tips voor op momenten waarop je jezelf zou willen gaan pijn doen.
Als je zelfmoordgedachten hebt lijkt het me ook heel verstandig om eens contact op te nemen met 113, zij kunnen je via chat, telefoon of zelfhulp verderhelpen.

groetjes
Lot

Reageer