Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Depressie

  • 4 januari 2019
  • 28 reacties
  • 491 Bekeken

Badge +4
Hoi, ik heb echt een rotleven achter de rug. Toen ik in groep 4 zat begon het. Ik werd door alles en iedereen gepest. Ik moest voor onzin redenen op gesprek met de directeur en kreeg allemaal rare boekjes en dingetjes die ik moest maken. Maat die domme rotdingen hielpen niks. Ik werd pittig depressief. Ik wilde niet meer naar school, had agressieproblemen en had niemand waar ik mn verhaal kwijt kon. Dit ging 4 jaar zo door. Toen begon de middelbare school voor mij. Dat was de beste tijd van mn leven. Voor heel even dan. Omdat ik redelijk slim ben hoefde ik op de basisschool bijna niet te leren voor toetsen. Maar dat moest op het VO wel. Daar raakte ik redelijk gestresst van en niet echt vrolijk. Ik kreeg in die tijd te horen dat mijn zus en mijn oma in het ziekenhuis lagen en een kat van mij was overleden. Oja in die tijd werd ik ook nog bedreigd met geweld. Zwaar geweld. Met al die dingen ging het slecht met me. Ik sprak hier wel over met mn mentor. Maar dat hielp niet echt. Nu zit ik in de tweede en gaat alles weer beter. Maar ik heb al dit niet aan mijn ouders vertelt. En zit er wel mee.


Hebben jullie tips waar ik met dit verhaal terecht kan.

28 reacties

Hoi

Je hebt het erg zwaar gehad. Wat naar dat er zo'n vervelende dingen gebeurd zijn. Ik kan me voorstellen dat je graag bij iemand terecht wilt.

Vaak heb je op school één of meerdere vertrouwenspersonen. Je kan bekijken of je daar een afspraak mee kan maken. Je gaat op kennismakingsgesprek, en als je je goed voelt bij die persoon, kan je vertellen waar je mee zit.

Op school kan je praten met eender welke leraar, ook als die leraar je mentor niet is. Het belangrijkste is dat je je goed voelt bij die persoon.

Je kan terecht bij de huisarts. Met de huisarts kan je praten, en eventueel doorverwezen worden naar verdere hulp.

Voor een anoniem gesprek kan je de KinderTelefoon contacteren. Daar kan je je verhaal doen. Vaak lucht dat op.

Zijn de bedreigingen verminderd? Heb je nog veel last van stress?

Groetjes
Kenshin
Reputatie 1
Badge +3
hey,
wat vervelend dat het zo slecht met je gaat/ging.

dat je zo erg gepest bent is heel vervelend voor je,
word je nog steeds gepest? Want ik kan je best wat tips geven wat je daar tegen kunt doen.

verder vertel je dat je je problemen nooit echt met je ouders hebt besproken,
als je dit niet wilt bespreken met je ouders, is dat niet perse erg. Maar het is wel belangrijk dat je met iemand hierover praat.
misschien met een vriend(in) of met een familielid?
ik vind het trouwens super knap van je dat je naar je mentor bent gegaan.

weten je ouders dat je depressief bent?
het is belangrijk dat je dit wel verteld aan je ouders (licht ook wel een beetje aan de klik die je met je ouders hebt), als je dat wilt kun je dan hulp krijgen. Bijvoorbeeld therapie.
je kunt ook bij Lentis terecht. Daar krijg je een psygoloog en daarmee kun je over je problemen praten.
Verder kun je vragen of je samen met je mentor misschien met je ouders kunt praten.

dat je oma en zus in het ziekenhuis liggen/lagen is natuurlijk niet leuk.
hoe gaat het nu met ze?

je schrijft in je topic dat je het leren lastig vind omdat je dat voorheen niet zoveel hoefde te doen.
probeer meerdere manieren om te leren, er zit vast ook een goede manier voor jouw bij.
bij mij helpt het het ergst om het te verdelen over meerdere dagen, samenvattingen maken, en ik gebruik quizlet.
verder kun je bij een tekst een alinea gaan lezen en je dan afvragen wat je gelezen hebt.

als het leren beter gaat hoop ik ook dat je minder stres krijgt.
wat verder helpt tegen stres is een leuke hobby die je bezighoud. Bijvoorbeeld tekenen of hardlopen.
ik zelf heb een (lease)pony en dat houd mij bezig. Ik heb daar rust en hij maakt me altijd vrolijk. even verstand op 0 en lekker met mijn paard bezig zijn.
bovendien als je niet zo goed kunt praten met mensen helpt het erg om met dieren te praten. Ze luisteren, vertellen niets door, hebben geen vooroordeel en ze lachen je ook niet uit. Dus Mocht je van paarden houden zou ik op zoek gaan naar een lease of verzorg pony. Goudentip

ik hoop dat je er wat aan had,
succes, en hou je me op de hoogte?

xx A💖💖
Badge +4
@ Kenshin
De stres is nu minder omdat het vakantie is. Maar op normale dagen gaat het slecht. Ik slaap dan slecht en voel me rot. Doordat ik slecht slaap slaap ik wel eens door mn wekker heen. Die bedreigingen zijn minder weg maar ik heb er nog steeds last van.
Badge +4
@ A1n1o1n1i1e1m


Ik word nu niet meer gepest. Mijn problemen bespreek ik soms met een goede vriend van mij. Mijn ouders weten niet dat ik depressief ben/was. Met mijn oma en zus gaat het nu weer goed en ze zijn allebei uit het ziekenhuis. Dankjewel voor de tips
Hey

Wat vervelend dat je slecht slaapt. Als je vermoeid bent, voel je je vaak nog een stuk slechter. Zou je het overwegen om naar de huisarts te gaan? Die kan je helpen met je slaapproblemen. Je zou geholpen kunnen zijn met melatonine. Dat is een lichaamseigen stof waar sommige mensen niet genoeg van hebben. Extra melatonine innemen zou je slaapkwaliteit kunnen verbeteren.

De bedreigingen zijn minder, maar je hebt er nog steeds last van. Kan je dit melden, bv. bij je mentor? Het is alvast heel goed dat je met die goede vriend praat. Zou je het zien zitten om, eventueel samen met die goede vriend, naar iemand op school te stappen? Dat kan je mentor zijn, maar evengoed een andere leraar of vertrouwenspersoon.

Groetjes
Kenshin
Reputatie 1
Badge +3
Ik snap dat je je verhaal aan iemand kwijt wilt zelf heb ik goede ouders en fantastische vrienden met kleine problemen ga ik meteen naar hun amar uiteindelijk als het er echt oo aan komt ga ik liever naar een vreemde omdat die heel anders op de situatie kijken dan bekende mis helot dit voor jou ook wel
Badge +4
Dankjewel voor de tip.

Hebben andere mensen nog tips?

onnodige quote verwijderd
Badge +4
Ik kreeg vandaag te horen dat mijn mentor privé problemen heeft en dat ook nog een lange tijd gaat duren. Naar wie moet ik nu toe gaan?
Is er een andere leraar waar je je goed bij voelt? Dat hoeft niet per se je mentor te zijn. Het kan gewoon een vriendelijk persoon zijn waarmee je dit zou willen delen.

Groetjes
Kenshin
Badge +4
Ik zit in een klas waarvan de ene helft mijn mentor heeft. En de andere helft een andere mentor heeft. Ik kan met die andere mentor een keer even praten.

Dankjewel voor de tip
Het zou erg goed zijn om met die andere mentor te praten. Voel je je goed bij die mentor?

Groetjes
Kenshin
Badge +4
Het zou erg goed zijn om met die andere mentor te praten. Voel je je goed bij die mentor?

Groetjes
Kenshin

Ik voel me goed bij die andere mentor ik ga binnenkort een gesprek met haar hebben

dankjewel voor de tip
Fijn dat je je goed voelt bij die mentor. Ik hoop dat jullie een goed gesprek zullen hebben.

Groetjes
Kenshin
Badge
Hey Vriend, Wat rot voor je! Als ik zo kijk naar jou account lijk je best erg op mij qua dingen! Ik ben 14 en maak me ook druk om van alles en ben ook bi! Deze tekst is verwijderd door de Kindertelefoon.
Badge +4
Ehm, ja, laatste tijd ging het slecht. ( ongeveer een maand). Ik heb mezelf bijna express gesneden. Ik had super veel ruzie met mn ouders en ben toen kwaad naar mn kamer gegaan. Ik heb een eigen zakmes en heb mezelf er bijna mee gesneden. Ik was met een vriend aan het chatten. Die zij dat ik het niet moest doen. Ik heb toen mn zakmes weggelegd. Ik heb me toen een maand rot gevoeld. Mijn eigen mentor is er weer, maar ik durf het niet te vertellen over wat er gebeurd is.

Help me!

Groeten
anoniem
Hi

Wat naar dat het niet zo goed gaat. Niet fijn dat jullie thuis ruzie hadden. Is de spanning intussen gaan liggen?

Ik ben blij om te horen dat je het zakmes weglegde. Goed dat je met die vriend chatte. Kan je bij hem terecht?

Praat je af en toe met die andere mentor waar je weleens een gesprek mee had?

Als je praten eng vindt, kan je je mentor mailen. Soms maakt mailen de drempel naar iets over jezelf delen minder hoog.

Gr. Kenshin
Badge +4
Hey

met mij ging het de laatste maand beter. Ik voelde me goed. Haalde goede cijfers. Heb een bijbaantje gevonden. Dus ging het eigenlijk goed. Tot vandaag. Vandaag is mijn oma te komen overlijden. Ik voel me kut. Kan ik iets doen om die gevoelens weg te krijgen?

Groeten anoniem
Reputatie 6
Badge +11
Wat erg dat je oma overleden is!
Ik wens jou en je familie enorm veel sterkte toe!
Het is heel normaal dat je je nu vreselijk rot voelt, en dat zal ook voor een tijdje zo blijven, maar het zal ook weer weggaan.
Voor nu is het belangrijk om dit op jouw eigen manier te verwerken.
Je zou iets creatief kunnen maken als aandenken aan je oma,je kunt haar foto ergens zetten met een kaarsje, je mag er heel hard om huilen en je mag ook doen alsof je je goed voelt om jezelf iets beter te doen voelen, je mag het op alle manieren proberen te werwerken zolang het jou helpt.

Probeer ook over je verdriet te praten. Je ouders en familie gaan nu door het zelfde als jij dus met hen kan ej erover praten. Je kunt er ook met je mentor van eerder in dit topic, of je vrienden over praten.

Veel sterkte!
Groetjes
Lot
Badge +4
Wat erg dat je oma overleden is!
Ik wens jou en je familie enorm veel sterkte toe!
Het is heel normaal dat je je nu vreselijk rot voelt, en dat zal ook voor een tijdje zo blijven, maar het zal ook weer weggaan.
Voor nu is het belangrijk om dit op jouw eigen manier te verwerken.
Je zou iets creatief kunnen maken als aandenken aan je oma,je kunt haar foto ergens zetten met een kaarsje, je mag er heel hard om huilen en je mag ook doen alsof je je goed voelt om jezelf iets beter te doen voelen, je mag het op alle manieren proberen te werwerken zolang het jou helpt.

Probeer ook over je verdriet te praten. Je ouders en familie gaan nu door het zelfde als jij dus met hen kan ej erover praten. Je kunt er ook met je mentor van eerder in dit topic, of je vrienden over praten.

Veel sterkte!
Groetjes
Lot

Hey

dankjewel voor de steun ik heb het er al met mn vrienden over gehad. Vrijdag is de uitvaart. Ik praat er veel over met mn familie. Ik ga proberen of ik maandag een gesprek met mn mentor kan krijgen. Ik heb haar een paar keer iets gegeven van figuurzagen op school misschien is dat iets is voor de uitvaart.
Je oma is overleden. Wat jammer dat je afscheid van haar hebt moeten nemen 😐 Zoals xLotx zei, kan je een gedenkplekje voor haar inrichten, en op zoek gaan naar je manier om om te gaan met je verdriet. Alvast goed dat je hier met je vrienden over gepraat hebt.

Het lijkt me verstandig om met je mentor te bespreken wat er zoal in je omgaat. Niet alleen kan je mentor je steunen, maar ook kan deze ervoor zorgen dat school meer begrip voor je situatie zal kunnen opbrengen.

Ik hoop dat je naast verdriet, ook trots voelt, voor wat je de laatste maand bereikt hebt. Je had het niet gemakkelijk, en bent er ondanks dat in geslaagd om aangenomen te worden voor een bijbaantje, en goede cijfers te halen op school.

Heel veel sterkte gewenst, zowel aan jou als aan je omgeving. Ik hoop dat de uitvaart je de kans zal bieden om op een vreedzame manier afscheid van haar te nemen. Een gedenkteken, bijvoorbeeld een zelfgemaakt figuurtje, zou je oma vast veel plezier doen.

Gr. Kenshin
Badge +4
Je oma is overleden. Wat jammer dat je afscheid van haar hebt moeten nemen 😐 Zoals xLotx zei, kan je een gedenkplekje voor haar inrichten, en op zoek gaan naar je manier om om te gaan met je verdriet. Alvast goed dat je hier met je vrienden over gepraat hebt.

Het lijkt me verstandig om met je mentor te bespreken wat er zoal in je omgaat. Niet alleen kan je mentor je steunen, maar ook kan deze ervoor zorgen dat school meer begrip voor je situatie zal kunnen opbrengen.

Ik hoop dat je naast verdriet, ook trots voelt, voor wat je de laatste maand bereikt hebt. Je had het niet gemakkelijk, en bent er ondanks dat in geslaagd om aangenomen te worden voor een bijbaantje, en goede cijfers te halen op school.

Heel veel sterkte gewenst, zowel aan jou als aan je omgeving. Ik hoop dat de uitvaart je de kans zal bieden om op een vreedzame manier afscheid van haar te nemen. Een gedenkteken, bijvoorbeeld een zelfgemaakt figuurtje, zou je oma vast veel plezier doen.

Gr. Kenshin

Hey
de uitvaart was heel mooi en heel erg emotioneel. En ik was heel erg trots op mijn oma en zij op mij. Zij was mijn allerliefste oma ter wereld. Zij had het helemaal niet verdiend om te overlijden. Ze deed namelijk nooit iets of iemand kwaad. Ik heb het moeilijk op school, ik kan me niet concentreren. Ik heb hier over gepraat met mijn mentor.

Maar ik ga haar heel erg missen 😢

groeten anoniem
Vele mensen die overlijden, verdienen de dood niet. Het kan aanvoelen als onrechtvaardig. Ik hoop dat de uitvaart degene was die je voor je oma gewenst had, en dat je afscheid hebt kunnen nemen.

Je zou een hoekje kunnen inrichten voor je oma. In dat hoekje kan een foto, een plantje, een voorwerp geassocieerd met een herinnering, een kaarsje, etc. geplaatst worden. Een plekje om aan je oma te denken kan fijn zijn.

Dat je je oma mist is heel normaal. Naarmate de tijd vordert, zal dit gevoel van gemis vervagen. Langzamerhand komt er meer ruimte vrij om de fijne herinneringen een plaats te geven en te koesteren.

Het is heel normaal dat je momenteel moeite hebt bij het concentreren. Goed dat je met je mentor gepraat hebt. Heb je het gevoel dat deze begripvol reageerde?

Gr. Kenshin
Badge +4
Vele mensen die overlijden, verdienen de dood niet. Het kan aanvoelen als onrechtvaardig. Ik hoop dat de uitvaart degene was die je voor je oma gewenst had, en dat je afscheid hebt kunnen nemen.

Je zou een hoekje kunnen inrichten voor je oma. In dat hoekje kan een foto, een plantje, een voorwerp geassocieerd met een herinnering, een kaarsje, etc. geplaatst worden. Een plekje om aan je oma te denken kan fijn zijn.

Dat je je oma mist is heel normaal. Naarmate de tijd vordert, zal dit gevoel van gemis vervagen. Langzamerhand komt er meer ruimte vrij om de fijne herinneringen een plaats te geven en te koesteren.

Het is heel normaal dat je momenteel moeite hebt bij het concentreren. Goed dat je met je mentor gepraat hebt. Heb je het gevoel dat deze begripvol reageerde?

Gr. Kenshin

Hey
Dankje voor alle steun b.t.w.
ik heb een hoekje ingericht voor mijn oma.

Ik heb ook het gevoel dat ik steeds meer herinneringen ophaal die me goed doen voelen.

Mijn mentor was erg begripvol.
Groeten Anoniem
Goed dat je een hoekje voor je oma ingericht hebt. Ook fijn dat je mentor begripvol reageerde. Ik hoop dat, met de tijd, de pijn van het gemis verzacht. Kan je met je gezin herinneringen ophalen over je oma?

Gr. Kenshin
Badge +4

Hoi iedereen die mij geholpen heeft. 
ondertussen gaat het supergoed met me. Ik zit lekker in mn vel het gaat goed op school en ik ben stapel maar dan ook stapelverliefd op een prachtige meid (en zij ook op mij). Ik denk: ik laat even wat van me horen. 
groetjes Ano

Reageer