Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Advies over oudersToon eerste bericht

94 reacties

Reputatie 4
Badge +19
Hoi Mr.S

Ik dacht dat het al geregeld was dat je bij Sophie en haar ouders ging wonen, toen je weg ging uit die instelling, aangezien er toen ook al gesprekken waren. Echter was dat dus nog niet officieel?

Gaan ze je echt officieel adopteren of wat anders?

Gr. Pin
Reputatie 2
Badge +9
Heey @Pin,

Het was al wel officieel toen ik weg ging bij die instelling, maar nog niet alles was afgerond. En daar zijn we nu mee bezig. En als dat allemaal klaar is dan is het officieel afgerond. Zo bedoel ik dat.

Gr: Mr.S
Reputatie 4
Badge +13
ah, dat klinkt eigenlijk heel positief!
Reputatie 2
Badge +9
Heey,

Ik doe weer is een kleine update.

Er is niet heel veel gebeurd sinds de laatste keer. Ik ben vorige week dinsdag naar me nieuwe klas geweest en het is een fijne klas. We zijn met ongeveer 17 mensen dus het is klein.

Woensdag ga ik beginnen met werken bij de supermarkt en dan meteen 30 uurtjes maken. En hopelijk volgende week gewoon 40 uur werken (24 uur contract + 20 uur bbl contract) dat zou mooi zijn en de bedrijfsleider en ik gaan vrijdag naar Veghel waar het hoofdkantoor zit dingen bespreken.

En ben natuurlijk met Sophie een weekendje naar Rome geweest. Was echt heel erg leuk. We mochten bij aankomst niet in het hotel komen. Volgens de receptie waren wij niet de mensen die in dit soort hotels mogen verblijven. Maar we hadden al betaald dus we hadden zoiets wat maakt het uit? Het was zeg maar een 4 sterren hotel ik bedoel ik snap dat een 5 sterren hotel echt bedoeld is voor die rijke of zakelijke mensen maar een 4 sterren hotel wat maakt dat uit? Ze zouden wel ons geld terug betalen maar we konden echt niet in dat hotel verblijven.

Dus we hadden geen slaapplek. Sophie belde naar haar pa en legde uit wat er was gebeurd. Hij regelde samen met de mensen van de hotelsite een nieuw hotel voor ons en we kregen gratis diner om het goed te maken. Dat was dan ook de enige minpunt die ik kan noemen die er was. We zijn naar het Colosseum geweest, en in Vaticaanstad dat was echt heel mooi maar ook echt heel druk. En ook zijn we nog het Pantheon wezen bezoeken. En voor de rest beetje door de stad gelopen en andere dingen.

We zijn nu van plan om in december naar Londen te gaan voor de kerstmarkt. Of naar een andere kerstmarkt. In ieder geval niet in Duitsland daar zijn we beide al heel vaak geweest met school..

Fijne dag!

Gr: Mr.S
Reputatie 4
Badge +11
‘Ik doe weer is een kleine update.’
Altijd fijn om van jou te horen 🙂

‘Ik ben vorige week dinsdag naar me nieuwe klas geweest en het is een fijne klas.’
Yes, een fijne klas. Dat is veel waard.

Wat vreemd dat jullie niet mochten overnachten in dat hotel. Als ik het goed begrijp, hadden jullie alles correct betaald. Vreemd (hotel). Wel fijn dat Rome zelf een positieve ervaring was. Een kerstmarkt, ook leuk. Lekkere warme wafels en chocolade melk.

Fijne dag verder
Reputatie 4
Badge +19
Hee,

Zo te horen gaat het wel lekker bij jou. Ik ben blij om te horen dat de dingen nu voorspoediger lopen 🙂

Gr. Pin
Reputatie 2
Badge +5
Fijn omdat te horen dat het bij jou beter gaat.
Fijn dat het in Rome ook leuk was
Reputatie 4
Badge +13
nou mijn reactie is dus weer lekker weg.

goed om te horen dat je er even tussenuit was, beetje raar van het hotel dat snap ik ook niet helemaal.

yay gratis eten, amazing hoop dat het lekker was.
klonk wel heel gezelliger bij je
Reputatie 2
Badge +9
Heey allemaal,

Ik kom weer met een update.

Ik dacht ik doe eerst het beste nieuws en daarna de mindere goede nieuws.

Het beste nieuws.
1)De ogen heb ik weer gezien! Ze waren op een plek in een bos net over de grens van Duitsland. Ze zochten rust. Voor zowel voor hun als voor mij. Je kan me andere topic wel lezen voor uitgebreider verhaal (Waar zijn de ogen) als je dat interessant vind, of leuk.

2) Dit vinden de meeste gamers, I think. Red Dead Redemption 2 is uit! Woehoe! Ik had hem al pre- orderd. Dus vrijdag ziek gemeld op het werk haha. Ik had toen helemaal geen zin om te wachten. Ik dacht die komt wel weer eens om 15.00 binnen pas. Dus ben ik met de trein en bus naar de winkel gegaan en daar gekocht. Ik kwam thuis en de bestelde game bleek er al te zijn. En een goede vriend was zaterdag jarig dus ik stuurde hem een berichtje of hij graag een nieuwe game wou? Hij vroeg toen welke dus ik zei RDR2? Maar hij wou hem niet. Slechte keuze. Ik had al zo'n verjaardags kaartje gekocht. Ik ging dus weer naar huis en er bleken nog eens 2x die game binnen gekomen te zijn. Blijkbaar had ik vorig jaar mei al een bestelling gedaan bij een webshop. Dus ik had er 4. Nou ja 1 gebruik ik zelf. En 2 was ik van plan om terug te sturen.

En een oud collega van mij. Stuurde me een bericht met gun mij er ook 1. En ik vond hem een fantastische collega altijd. En hij zorgde ervoor dat de laatste 1,5 jaar dat ik daar werkte echt ontzettend leuk was. Ik werk er nu dus weer, maar hij niet. Hij mocht geen opleiding hier doen van de regiomanager en ik wel. Dus erg lullig. Om het af te ronden. Ik heb hem die game gegeven. Heb ik tenminste nog iemand heel blij kunnen maken. Hij wou me wel betalen, maar dat vond ik niet nodig.

De game op zichzelf is echt super mooi. Ik blijf het maar spelen. Zowel vrijdag als zaterdag heb ik het slapen overgeslagen. Vanavond even wat anders. The Division met vrienden.

Het minder goede nieuws.
Het is maar 1 iets eigenlijk. Ik moest dus dinsdag naar de psychiatrische ziekenhuis. Waar ik een gesprek had met een paar mensen. Niks ernstig ofzo. Gewoon voor wat meer duidelijkheid voor mij. Of zoals zei het noemen het stickertje op mij plakken. Met behulp van Mediant hebben ze opnieuw gekeken wat ik nou precies hebt.

En daaruit is gekomen dat ik heel impulsief ben, en depressieve gedachten heb. Ik had ook last van stress en ben kwetsbaar.

Mensen mogen niet te dichtbij mij komen, omdat ik dat niet fijn/ prettig vind. En dat klopt wel. Daarom zit ik ook veel hierop. Hier kan niemand heel dichtbij mij komen. En als mensen wel door gaan om dichterbij mij te komen dan kan ik geïrriteerd worden of boos. Ik ken volgens de psy. ziekenhuis de emotie verdriet niet. Ik voel het niet en ik herken het ook niet. En de mensen van Mediant zeiden dat somber voelen meestal iets slecht is, maar in mijn geval is dat juist goed. Het is voor mij goed om me somber te laten voelen omdat mensen dan erachter komen hoe ik me voel.

De ogen en stemmen. Dat is nog steeds een raadsel. Het moest een combinatie zijn van schizofrenie en stress. Volgens Mediant is het zo als ik geen stress heb dat de schimmen ook weg zijn, maar volgens de psy. ziekenhuis klopt dat niet want zelfs als Ik heel rustig en ontspannen bent zie ik ze. En al 4 jaar lang stress?

Ik krijg van de psy. ziekenhuis steun. En ik krijg daar ook hulp. En dat laat ik ook zo zitten. Mediant wou nog wel iemand die me hielp met werken en school. Dat ik niet te veel werk. Maar daar heb ik geen zin in. Ik wil zelf bepalen hoe ik me leven inplan en advies van Bas dat is goed, maar onnodige mensen die met me meekijken of me op de vingers tikt als ik te veel werk, nee dank u. Ik heb ook al gezegd dat ik helemaal niks meer met Mediant te maken wil hebben. Geen gesprekken meer helemaal niks. Dus ik hoop dat het nu eindelijk echt klaar is met hun.

Ik heb nog niemand verteld over dat ik schizofrenie heb. Ik las ergens dat mensen die schizofrenie hebben hele vervelende mensen zijn en dat ze niet te vertrouwen zijn. Het was dan ook niet echt een verrassing dat ik heb, maar om het dan nu ook openlijk te vertellen? Ik hou het nog even voor mezelf.

Gr: Mr.S
Reputatie 4
Badge +19
Hoi Mr.S

Soso, dat is best veel tekst onder dat kopje met goed nieuws!

Dat van die ogen had ik al gelezen in je andere topic, dus die reactie laat ik ook verder daar 🙂

Ik kan me voorstellen dat een game je zo enthousiast kan maken. Probeer alleen wel op te passen dat je werk en gezondheid (slaap enzo) er niet te veel onder gaan lijden.

Damn, 4 games in huis uiteindelijk 😂 Eentje weggegeven, ik hoop dat de andere 2 nog terug kunnen.

Wat leuk al die stickertjes. In hoeverre moet dit jou nu gaan helpen?

Ik hoop dat Mediant gewoon vertrekt en dat je dan verder geen last meer van ze gaat krijgen.

Hmmm schizofrenie. Dat lijkt me wel een vervelend stickertje, want voor jou zijn de ogen gewoon echt. Nu vertellen ze je dus doodleuk dat het je waanbeelden zijn?
Ik zou het echt niet aan anderen vertellen als je dat niet wil. Ik zie er echt het nut niet van in. Ja oké, Sophie en je ouders (haar ouders dan eigenlijk, maar jij noemt ze ook je ouders, dus ik dacht, ik doe het ook) enzo. Ze merken volgens mij niks aan jou, dus waarom zou je het zeggen?

Ik hoop dat er in de volgende update nog meer goed nieuws zit 😉

Gr. Pin
Reputatie 4
Badge +11
Een nieuwe game, yes! Zelf weet ik niets van games, maar je lijkt er vrolijk van te worden, dus helemaal prima 🙂 Ook lief dat je die ene collega blij gemaakt hebt met een game.

‘Ik las ergens dat mensen die schizofrenie hebben hele vervelende mensen zijn en dat ze niet te vertrouwen zijn.’
Dat lijkt me een incorrecte veralgemening. Je hebt volgens mij ook lichte en zwaardere vormen, dus alle mensen met schizofrenie gaan labelen als ‘vervelend en niet te vertrouwen’, lijkt me niet nodig.

Het is aan jou om te beslissen wat je voor jezelf houdt en wat je vertelt. Het is ook aan jou om te beslissen welke hulp je (niet) wilt. Advies is ok, maar gedwongen worden is helemaal niet fijn.

Bedankt voor de update, en nog veel plezier met je game 🙂
Badge
Hee!

wow ik heb er 4 dagen over gedaan om alles te lezen en wat ben jij sterk!!
Ik bleef maar door lezen omdat ik steeds benieuwd was naar hoe gaat het verder, hoe zal die dit aanpakken en je ontwikkeling is zo mooi om te zien.
ik zie dat je erg verstandig bent en heel erg je best doet, ik kan niet zo inhoudelijk advies geven als de rest die al ruim 7 maanden met je mee denkt maar ga zo door!!

Groetjes!
Badge
En hoe gaat het nu?
Reputatie 4
Badge +19
@Gebruikersnaam153
Ik vrees dat Mr.S hier niet meer op zal antwoorden. Zoals je in zijn laatste topic IQuit kan lezen, was Mr.S eigenlijk te oud voor het forum. Zijn account is daarom gedeactiveerd (niet verwijderd, daarom kunnen we hem nog zien 🙂 ). Daarom kan hij niet meer antwoorden op jouw bericht.

Ik denk nog wel eens aan Mr.S en aan wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij heeft het heel erg zwaar gehad. Maar ik denk ook aan de laatste weken dat hij op het forum zat. Toen ging het veel beter met hem, nu hij Sophie had ontmoet en haar ouders. Net als zijn therapeut Bas. Ik heb daarom goede hoop dat het nu erg goed gaat met Mr.S en ik vind het fijn om er op die manier over te denken 🙂

Gr. Pin
Badge
Anonymous schreef:

Hoi

Je zat zo diep dat je een poging hebt ondernomen. Dat vind ik heel zwaar om te horen. Ik ben opgelucht dat je er nog bent, ook al heb je de intentie gehad jezelf van het leven te ontnemen.

Je zit momenteel in het ziekenhuis. Je begrijpt zelf dat ze iemand met zelfmoordgedachten moeten controleren, om te voorkomen dat die persoon zichzelf pijn doet, maar ik begrijp dat het misschien niet zo fijn is.

Je hebt een kamer voor je alleen met een mooi uitzicht, en je mag per dag een uurtje naar buiten. Voel je je beter als je even door het ziekenhuis of buiten loopt?

Je ouders zijn vast in shock, en weten misschien niet hoe met die shock om te gaan, maar de reactie die ze je nu geven is niet ok. Hun zoon, die steun en hulp kan gebruiken, uit huis zetten, doe je niet.

Contactgegevens uitwisselen mag niet, jammer, want anders kon je even bij mij komen logeren (in de veronderstelling dat mijn moeder daarover niet moeilijk zou doen). Is er een vriend(in) waar je terecht kan? Kan je die neef contacteren? Wie weet is hij toch bereid je te helpen. Dat weet je pas als je het hem vraagt.

Kan je je broer(s) contacteren? Misschien zijn zij onder invloed van je ouders niet meer langsgekomen. Ik hoop dat je ouders, als ze over de grootste schok heen zijn, inzien dat ze jou niet zomaar uit huis kunnen zetten.

Ik vind het zo erg dat je, naast je donkere gedachten, nu ook belast bent met de gedachte waar je gaat wonen. Bespreek dit maar met je psycholoog. Het kan niet anders dan dat er voor jou opvang voorzien kan worden. Ze kunnen je niet zomaar aan je lot overlaten.

Misschien is het volgende heel voor de hand liggend, maar zou je, als je nog eens de gedachte krijgt om de spullen bijeen te zoeken en naar de plek te gaan, eerst contact op willen nemen met 113? Zij zijn bereid naar je te luisteren, en willen er alles aan doen om jou te helpen. Contact opnemen met de KinderTelefoon kan ook nuttig zijn, aangezien zij jou kunnen doorverwijzen naar meer hulp.
Ik vermoed dat de psycholoog waarmee je dat gesprek gaat hebben je hiermee ook kan helpen.

Wat kan ik nog zeggen om jou te steunen? Ik wil je een virtuele knuffel geven, als je dat fijn vindt. Je zit niet in de hel, ook al voelt dat soms zo aan. Misschien helpt het eerst naar de volgende stap te kijken, in plaats van de hele berg voor je te zien. Richt je eerst op het gesprek met de psycholoog, voordat je piekert over wat er je allemaal te wachten staat. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar een berg beklim je niet in één keer. Je beklimt die stapje voor stapje, struikelt af en toe eens, maar als je daarna weer opstaat en doorzet, maakt dat je eens zo sterk.

Groetjes
x


Helaas is het mij maar al te vaak overkomen dat ik aan mijn lot werd overgelaten.
Mijn vader slaat me, scheldt me uit, zet me voor schut e.d. en daarop doet mijn moeder niets. En andere familieleden kijken even gauw de andere kant op. Altijd was het mijn schuld en altijd moest ik dan maar oprotten omdat ik zogenaamd niet van mijn ouders hield en wat niet. Ik heb vaak genoeg aan familieleden gevraagd of die me willen helpen, maar mij wordt de rug toegekeerd of de deur wordt in mijn gezicht dicht gesmeten.
Reputatie 4
Badge +13
@MissyAnoniem ik vind het erg om te horen, als je hier tips/advies over wil kan je het beste een eigen topic maken erover zodat wij je kunnen proberen te helpen
Badge +1
@Mr.S Je bent te oud geworden voor dit forum en je account is gedeactiveerd. Een aantal leden zijn wel geinterreseert hoe het nu met jou gaat. Als je dit zou lezen, zou je dan je account kunnen reactiveren, een nieuw account aanmaken of iets van je laten horen? Je mag volgens de kindertelefoon je geboortedatum wijzigen uit goede wil. (Had ik gelezen in een topic.)
Ik hoor graag van je!

Gr: Anon
Reputatie 4
Badge +19
@ Anoniem.groet,
Hoe graag ik ook een update zou willen, is dit ook niet echt de bedoeling... Mr.S was er ook juist voor uitgekomen dat hij eigenlijk al te oud was voor het forum. Naja, we zullen zien hè.

Gr. Pin
Badge +3
Hoi Anoniem.groet,

Het is niet toegestaan een valse geboortedatum op te geven, omdat dit forum echt alleen bedoeld is voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar. Wil je ons laten weten in welk topic je dat las?

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon

Reageer

    Cookiestatement

    We gebruiken cookies om je bezoekerservaring te verbeteren en om analyses te kunnen maken van het forum. Ga je akkoord, of ga je door naar het forum, dan ga je akkoord met ons cookiebeleid.

    Akkoord Cookie instellingen