Vraag

Verslaafd aan stelen

  • 25 May 2020
  • 6 reacties
  • 296 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Ik Ben verslaafd aan stelen in de winkels:department_store:

Wat Moet Ik doen.

Ik Wil Stoppen

Help


6 reacties

Heyy

Ik denk dat je er best met je ouders eens over praat en daarna met een psycholoog ofzo. Denk dat dat het best is als het echt een verslaving is.

Groetjs

Kaas123

Hoi @Alexis JUSTME 1  ten eerste goed dat je wilt stoppen,  dat vind ik erg knap van je.

je zegt dat je verslaafd bent aan stelen, maar als ik vragen mag wat steel je dan? 

Je kan naar een psycholoog gaan die hier in is gespecialiseerd. Zoals @Kaas123 al zei

Verder kan ik niet echt tips geven . Ik zou gewoon naar iemand gaan die hier in is gespecialiseerd.  

Je kan trouwens jezelf wel afvragen.  Waarom doe ik het? (Voor de kik bijvoorbeeld)  

Je kan misschien dan als je de neiging hebt om te stelen een soort van elastiekje om je arm doen en als je die neiging hebt jezelf een klein tikje geven als je dat wilt doen.

 

 

Badge

Hey

Praten is een optie dat kan je goed doen zelf doe ik het ook maar dan met geld en zo wa tf niet slim is zelf heb ik er ook last van en als ik het dan weer wil doen dan zeg ik tegen mezelf dat je moet denken daan de mensen doe het op dat moment nodig hebben en je het eigenlijk van ze afpakt snap ie??

Groetjes Van mij en sterke

Hoi Anonymous,

Als eerste wil ik even kwijt dat ik het heel knap van je vindt dat je wilt stoppen. Het beste wat je kan doen is hier met je ouders over praten en professionele hulp zoeken. Ik weet het, dat is een beetje standaard, maar wel de beste tip die ik kan geven.

Nu nog een tip die bestaat uit de volgende stappen:

  1. Bedenk waarom je graag wilt stoppen. Is het omdat je teveel in de problemen bent gekomen? Is het omdat je je anders schuldig voelt? Of is het misschien omdat je gewoon weet dat het niet goed is en daarom graag wilt stoppen? Denk hier eens uitgebreid over na.
  2. Iedere keer als je weer de neiging krijgt om iets te stelen, denk dan weer terug aan waarom je wilde stoppen. Stel dat je weer iets zou gaan stelen, wat zijn dan de gevolgen? Waarom wilde je graag stoppen met stelen? Blijf dicht bij jezelf en denk aan de gevolgen.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. Maar de beste aanrader blijft toch “hulp zoeken”. Het is misschien niet de makkelijkste, maar wel de meest effectieve. Als je het lastig vindt om deze stap te zetten, denk dan weer aan waarom je zo graag wilt stoppen. Ik snap dat het misschien een best lastige tijd voor je gaat worden, daarom mag je jezelf heus weleens belonen als je je bijvoorbeeld hebt ingehouden om te stelen. 

Zorg goed voor jezelf en vergeet niet: als je hulp accepteert, betekent het niet dat je zwak bent of gefaald hebt. Het betekent dat je er niet alleen voor staat.

- Anoniempje_2005

Ga anders their simulator spelen om af te kicken

Badge

betalen

Reageer