te veel suiker

  • 28 March 2020
  • 3 reacties
  • 82 Bekeken

Badge

Hey ik heb een vraag ( ik ben een meisje 13 jaar )

Ik eet super veel ik kan niet stoppen 

Ik eet ook van die suiker staafjes 2.5 zaken per dag nu niet meer .

Ik eet veel snoep en koekjes en bij het avond eten eet ik wel 2 volle borden met eten op !

Ik wil minder eten maar  het lukt gewoon niet 

Heeft iemand tips alvast bedankt x


3 reacties

Hey,

Wat vervelend!

Kan je het met je ouders hierover hebben? Je kan met ze naar de huisarts gaan met dit probleem, die kan je vgm doorverwijzen naar eem gespecialiseerd iemand. Is dat een idee?

Xx🍀

Hey,

Wat zou kunnen helpen is als je je eten op een kleiner bord legt. Zo lijkt het alsof je meer eten hebt dan normaal en zit je eerder vol. 

Ook kun je proberen om steeds als je een hap neemt je bestek neer te leggen, goed en langzamer dan normaal te kauwen en nadat je hebt doorgeslikt pas weer je bestek pakken om weer opnieuw te beginnen. Je lichaam heeft namelijk een tijdje nodig om aan te geven dat het vol zit. Door langzamer te eten krijg je dat gevoel sneller door en zit je dus eerder vol, en eet je dus minder.

Meer (water) drinken helpt misschien ook om je een wat voller gevoel te geven. Je blijft zo ook goed gehydrateerd en dat is ook belangrijk. 

Probeer om in plaats van snoep en koekjes groente en fruit te eten, het is gezond, en net zo lekker!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

xxAlice

heyy,

je kunt proberen om in plaats van koekjes en snoep wat gezondere dingen te eten. Bijvoorbeeld ongezouten nootjes of fruit als tussendoortje. Daarnaast 1,5 tot 2 liter water per dag is ook goed voor je. Daar zit je ook snel vol van dus blijf je misschien scheller van de koekjes af. Ook is bewegen goed voor je dus kan je misschien een rondje gaan lopen op fietsen ofz

Veel succes!💪🏼

Reageer