Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Uit huis willen

  • 12 juni 2019
  • 1 reactie
  • 161 Bekeken

Badge
Hoi

Ik ben Enzo, 15 jaar en het gaat echt niet meer goed met mij. Het gaat thuis heel slecht, ik ben een transjongen en ik zit in een islamitisch familie. Ze accepteren dat totaal niet en werden heel boos toen ik zei dat ik eigenlijk een jongen ben. Ze proberen me te manipuleren door te zeggen dat mijn moeder me zou haten als ze me zo zag, want mijn moeder is overleden 8 jaar geleden. Ze klagen al 5 jaar lang over hoe ik ben. Ik ben altijd jongensachtig en nu willen ze me dwingen om meisjeskleding te dragen, ik mag mijn haar niet knippen en moet als een meisje door het leven gaan volgens hun. Elke dag kom ik gespannen thuis en blijf ik gespannen thuis zitten totdat ik weer naar buiten ga omdat ik mezelf niet kan zijn. Ik ga altijd rond de 7 uur s'ochtends uit huis omdat ik niet met mijn ouders wil zijn en kom dan pas om 5 uur terug omdat ze denken dat dat de tijdstippen zijn van mijn school terwijl ik soms ook om 3 uur uit kan zijn maar dan nog rondzwerf omdat ik niet naar huis durf. Ik word heel erg gek van thuis en ik ben nu op het punt gekomen dat ik dit allemaal maar probeer te overleven want ik wil stoppen met leven, ik doe mezelf pijn zodat ik niet verder ga met mijn zelfmoordplannen. Ik had een lange tijd een psycholoog maar het hielp niet. Ik heb met de kindertelefoon en 1813 en 113 gepraat, dat luchtte soms op maar ik had er niet echt iets aan. Ik wil heel graag nu zsm uit huis maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken, alleen ik zie anders geen andere optie dan zelfmoord. Ik weet echt niet wat ik moet doen en ik heb al met mijn mentor hierover gepraat en ze zei dat ze geen oplossing weet, wat logisch is. Ik loop nu heel erg vast want ik wil echt niet meer thuis zijn. Heeft iemand een idee hoe ik hiermee moet dealen?

1 reactie

Badge
Hey Enzo,

Helaas kan ik mezelf heel erg in je verhaal zien. Ik ben 17 en ik ben zelf lesbisch en woon bij een streng islamitische familie en voor mij is mezelf pijn doen ook een manier van alles verdragen. Ik ben zelf in het process om uit huis te gaan en ik zal het je vertellen: het is allemaal best wel ingewikkeld en langdradig. Vooral omdat je minderjarig bent is er veel te regelen. Echter denk ik wel dat het het allemaal waard zal zijn. Het is moeilijk om het voor je te zien maar ik geloof erin dat jij van je leven zal kunnen genieten als de jongen die je bent. Ik kan je wel vertellen welke stappen nu het handigste zijn. Ik spreek puur uit eigen ervaring en mijn process is nog niet klaar. Ik hoop dat ik je alsnog kan helpen.

Het is heel goed van je dat je al contact hebt opgenomen met de Kindertelefoon, 1813 en 113. Ik raad je sterk aan om nu contact op te nemen met Veilig Thuis (https://veiligthuis.nl/) en met hen erover te praten. Veilig Thuis is een instelling die mishandeling en onveilige thuissituaties helpt. Ook raad ik je sterk de instelling Fier (https://www.fier.nl/) aan. Fier is gespecialiseerd in situaties van islamitische afkomsten.

Je kan natuurlijk ook met mij praten als je dat wil! Ik sta altijd open voor een broertje die ik kan helpen :-)

Heel veel succes en vecht door,

Saph

Reageer