Vraag

thuissituatie slecht & narsictische moeder?


  • Anonymous
  • 0 reacties

Heei lieve mensen, dit is de eerste keer dat ik hier ben.  Ik twijfelde lang of ik dit wilde delen, maar toch heb ik besloten om het te doen. Het zou super lief zijn als iemand dit hele verhaal leest & wat advies geeft ❤ IK WEET DAT DIT ZOOO EEN LANG VERHAAL IS MAAR IEMAND ALSJEBLIEFT HELP ME 💛

het gaat zoals jullie lazen over thuis, ik ben een meisje van bijna 16 en heb 2 zusjes van 9 en 11. Ik woon dus samen met hun en met mn ouders. Vroeger ben ik lang enigskind geweest en ging alles goed thuis, maar ongeveer toen Mn eerste zusje werd geboren veranderde me moeder in mijn ogen. Ze werd veel strenger en kreeg narcistische trekjes, ik wist toen natuurlijk niet dat het narcisme kon zijn, maar daar ben ik pas achter gekomen. Toen werd ook Mn tweede zusje geboren. Toen was het voor mij niet meer leuk thuis, Mn moeder behandelde me niet goed en me vader deed of zei er eigenlijk niks van.

Ik zal een voorbeeld noemen: ik kon ‘s avonds vaak niet slapen en riep Mn ouders, als ze kwamen en ik bleef maar door roepen werd me moeder zo boos dat ze me kwam slaan, soms echt hard.  Als ik zondag ochtend riep omdat ik uit mijn bed wilde, moest ik als straf de hele zondag in mijn kamer blijven, de deur werd op slot gedaan. Zoals ook ‘s avonds, daarom riep ik als ik me ouders nodig had, ik kon niet naar beneden lopen. Zo zijn er jaren voorbij gegaan en ik besefte nooit dat dat eignlijk niet oke je.

Nu ben ik bijna 16 en ik zet me heel erg af van wat er nu thuis speelt.  Duik zit vaak op mijn slaapkamer. Wat er NU thuis speelt is lastig uit te leggen, maar mijn moeder is wel al wat minder dat ze me zusjes slaat, minder dan bij mij, veel minder eigenlijk dan bij mij. Dat van vroeger heeft wel wat bij mij achtergelaten tuurlijk, maar ik ben oke, want mijn oma heeft mij ook grotendeels opgevoed, ik was vroeger heel vaak bij haar en daardoor ben ik wie ik ben eigenlijk. Maar wat er nu thuis is: mijn moeder wilt dat alles volgens haar manier gaat en ze knuffelt of kust mij, me zusjes en me vader nooit, toont nooit echt interesse, vraagt nooit hoe het gaat, support ons nooit echt en zegt nooit dat ze van ons houd ofzo. Als we gaan slapen geef ik haar een kus en trekt ze soms ook een beetje haar gezicht weg, ik blijf het toch maar doen, het is toch normaal? Ze levert veel kritiek op mijn vader, wat hij verkeerd doet, dat hij thuis te weinig klusjes doet en dat hij teveel werkt. Maar hij heeft nou eenmaal een drukke baan. Als me vader dan iets probeert te doen, zeurt me moeder dat het niet goed is gedaan.

Bij moederdag hadden we cadeau’s gekocht, een oplader voor het telefoon bijvoorbeeld, het was perongeluk de verkeerde en toen zei ze ‘nou hier heb ik niks aan, die past niet’. Ze wilt ook altijd mooie dingen voor in huis kopen en merkkleding voor ons. Met ons bedoel ik mij en me zusjes, en me vader ook soms. Als ik mijn haar in een staart heb bijvoorbeeld of in iets nieuws wat ik normaal nog niet gedragen heb zegg ze ‘zo loop je voor aap dat is echt niet mooi’ en ik mag niet bepale wat voor kleding ik draag maar zij bepaald dat, als ik zelf kleding ga kopen en het toch draag legt of gooit ze het weg. Want ze denkt dat ik voor gek loopt ofzo, in bijvoorbeeld mom jeans, die ik zelf super leuk vind maar zij niet. Ik hoop dat je nu een beetje een beginnend hebt van de situatie.

Nu dit, de manier hoe zij (en me vader) opvoeden heeft veel impact op me zusjes nu vooral. Ik merk ook dat ze gedrag vertonen dat een goed opgevoed kind niet zal doen. Me jongste zusje is echt heeel eigenwijs en heeft nooit gehoord van geduld etc.  Mij oudste zusje schreeuwt heel snel als ze boos is of als iets een beetje niet naar dr zin gaat. Dat ziet ze waarschijnlijk als normaal, omdat me ouders ook heel snel tegen hun schreeuwen als ze iets fout doen. Me zusjes hadden ook eens €50 uit me moeder haar portomonee gestolen en snoep en lekker eten gekocht ervan. Dit is toch niet normaal als kind denk  ik? Als me moeder niet thuis is en me vader voor ons moet zorgen gaat het ook echt helemaal fout, me vader lan ofzo geen orde houden en schreeuwt snel en word snel boos als iets fout gaat. Me jongste zusje luisterd ook echt niet naar me vader alleen. Ze is heel eigenwijs enzo, m vader word dan boos en sleurt haar op haar kamer en zij gaat dan weer daar schreeuwen dat ze eruit wilt en bonkt op de deuren en muren van haar kamer.  

Door mijn oma kan ik mezelf nog wel redden, maar ze is pas overleden. Niet geheel onverwachts want ze was ziek(geen Corona) maar het kwam alsnog als een klap op Mn leven, rouwen doe ik dus nog wel. Maar we hebben het er eigk nooit over joe het thuis gaat, met elkaar. Soms met me vader heb ik het erover maar me moeder manipuleert hem geloof ik echt ofzo, gewoon op zo’n narsisctische Manier, want me vader  denkt vgm dat hij niks is en vind zichzelf niet veel waard, dat laat die aanpraten door me moeder. Ik vind dit zo een lastige situatie en ja ik ben echt niet altijd oke, ik ben ook echt een lange tijd depressief gewerst en wilde ECHT weg van huis en eigenlijk zelfs weg van het leven. Nu ben ik niet meer depressief, dat komt door bepaalde vrienden die mij gewoon echt een goed gevoel geven. Daar leg ik gewoon me focus op i.p.v. op thuis. Maar soms weet ik het alsnog even allemaal niet meer en wil ik toch weg hier. Ik ben ook bang voor me zusjes toekomst.. wat moet ik doen? 


14 reacties

hoi,

Want een heftige situatie zeg! En gecondoleerd met je oma. 

Mijn tip is om met een vertrouwens persoon op je school in contact te komen en hier over praten. Hij/Zij kan je helpen om deze situatie op te lossen. 

Het was niet echt veel maar ik hoop dat ik je heb geholpen!

Veel succes!

dankjewel @YellowGreenandBlue  in hoeverre denk je dat dit écht heftig is, want ik weet dus niet of ik overdrijf of of dit echt wat is dat niet kan. En ik durf niet zo goed er met iemand over te praten die volwassen is, misschien word het dan juist erger als ze contact op gaan nemen met Mn ouders ofzo.. 😕 super lief dat je het gelezen hebt en advies geeft trouwens, dankjewel! <3

 -onnodige quote verwijderd-

Je moeder slaat je zoals ik in je bericht had gelezen, dus ja het is pittig heftig het is niet normaal als je ouders jou of je zusjes slaan. En als je niet wilt dat het met je ouders wordt gedeeld moet je dat erbij zeggen want dan mogen ze inprecipe niks doen want het is een vertrouwenspersoon. 

En geen probleem!

@YellowGreenandBlue  het slaan van mij gebeurd niet meer, dat was vroeger. Ik kan niet echt uitleggen waar het wel om gaat, dat is denk ik een beetje te vinden in me verhaal dat ik heb verteld, maar vind het altijd lastig te verwoorden..

Hoi @mbanoniem 

Super goed dat je je verhaal hier durft te delen met ons! 

Als eerst gecondoleerd met je oma. 

Je ouders slaan en sluiten jullie op en hebben je geneheerd toen je hun riep. Dat is niet fijn voor een kind. 

Je bent er achter gekomen dat jou moeder narcistisch is. Narcisme is heftig en kan voor veel problemen zorgen bij kinderen.

Ik heb sinds een tijdje ook het vermoeden dat mijn moeder narcistisch is. Soms ben ik ook bang dat ik of mn zus of broertje dezelfde trekjes krijgen als mn moeder. 

Je kan het beste erover praten met een vertrouwenspersoon zoals @Aphrodite  al zei. Een vertrouwenspersoon kan jou en de rest van jou gezin helpen. Ik lan me heel goed voorstellen dat het heel eng en moeilijk is om over te praten. Jou verhaal is zeker heftig genoeg en je stelt je niet aan. 

Het is alleen wel zo dat als je onder de 16 bent dat een vertrouwenspersoon wel bepaalde dingen mag vertellen aan je mentor of ouders, maar ik weet niet previes wat. Dat kan je dan voordat je je verhaal gaat vragen zodat je dat weet.

Wat fijn dat je vrienden hebt die je een goed gevoel geven. Kan je met je hun ook praten over je thuissituatie? Misschien kan je er met hun over praten, dat lucht vaak al een heel stuk op.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, en nog heel veel succes met alles!

Als je nog vragen hebt dan mag je die altijd stellen.

Liefs Lexy❤

Reputatie 3
Badge +2

Beste @mbanoniem 

Wat een verhaal, laten we ff beginnen bij het begin 😁

Gecondoleerd met je oma 💛💫 veel sterkte

Als eerste wil ik ff kwijt dat ik het echt maar dan ook ECHT heel zielig voor jou en je zusjes vind ik ben zelf een jongen van 13 en dat ik z:on medelijde met iemand kan hebben is niet helemaal normaal 😢

Als eerste vind ik het erg voor je dat je je moeder een soortvan bent veloren, want ze is veranderd volgens jouw zeggen na de geboorte van je zusje, dat lijkt me heel naar☹

 

Ten 2de vind ik dat je moeder hele erge straffen oplecht, een kind sluit je NIET op in een kamer... Dat kan worden gezien als gevengenschap en dat is Ilegaal en dan word je ook nog geslagen 😥🙁

 

Ten 3de vind ik het ECHT HEEL ERG dat je oma is overleden, nogmaals gecondoleerd voor dat feit... Ik denk dat dat jouw contact persoon was, en die is nu overleden... Nogmaals strekte 💪

 

Conclusie: Je moeder heeft na mate van tijd een soort ego opgebouwt;

Schijt aan cadeau's

Mensen slaan

Altijd maar merkkleding

Dat hoort bij een ego en dat vind je erg zwaar, toch ? Je bent 16 over minder dan 2 jaar mag je in principe uit huis, ik zou die kans meteen grijpen want dan ben je van je moeder af... Als je 18 bent ben je volwassen en zou je je zusjes mee kunnen nemen zodat die daar ook weg zijn... Maar dat is bijzaak het gaat nu over jou... Als je moeder iets zegt wat je moet doen, word dan z'on ja knikker doe gwn alles wat ze zegt dan is ze tevreden... En valt ze je ook niey lastig... Als je de gelegenheid hebt.. Zou je een replica van die sleutel kunnen laten maken, dan kan je altijd uit je kamer... Ondanks dat je word opgesloten... Ik weet niet of je zakgeld krijgt..maar als ik jou was zou ik dat uitgeven aan kleren die je mooi vind, en misschien klinkt het een beetje goedkoop(ik doe het zelf nooit maar oke) bij een kringloop henben ze ook vast wel toffe kleding voor een goedkoop prijsje dus als je een krappe beurs het...

😊😉

 

 

Reputatie 3
Badge +2

Verder wens ik je veel sterkte, zou je nog even willen reageren, dat zou ik leuk vinden…

Leroy

@Lexy super lief dat je advies geeft! ik kan er zeker wat mee! ik denk eraan om het mijn mentor te vertellen. ik ben nu 16 dus hij zou dan in principe niks mogen zeggen tegen mijn ouders dat ik dat hem verteld heb. 

In ieder geval heel erg bedankt voor je advies het doet me goed💛💛 vervelend dat jij ook denkt dat jouw moeder misschien wel narcistisch is zeg! heb je voorbeelden waarom je dat denkt? 

sorry voor de late reactie, ik kijk niet zo vaak op het forum maar zal het nu in de gaten houden en hoop op een reactie van je! veel liefs 

@Leroy57 jij ook hartstikke bedankt voor je advies! fijn dat je me begrijpt, tenminste dat idee krijg ik. ik wil inderdaad als ik kan zo snel mogelijk uit huis, ik ben van plan om dan op kamers te gaan, omdat ik ga studeren. ik ben nu 16, dus moet nog 2 jaar wachten. maar het is onmogelijk om mijn zusjes mee te nemen. ik denk dat ik het mijn mentor ga vertellen, de situatie die thuis speelt. kijken wat hij ervan zegt en wat hij voor advies geeft! over die kleding.. ja ik krijg €15 zakgeld per maand en ik heb ook een bijbaantje dus ik kan idd kleding kopen als ik zou willen, maar her ding is dat als mijn moeder die kleding niet mooi vind dan legt ze het weg. zodat ik het niet meer aan kan of laat ze me gewoon de deur niet uit gaan met die kleding. ik zou het begrijpen als het bijv een Crop top of een te kort rokje is maar dat is niet het geval. het is gewone kleding alleen de stijl vind zij niet leuk. dus dan heb ik me geld verspilt als ze het toch weglegd..

In ieder geval heel erg bedankt voor het advies en je hulp!! :))

Hoi @mbanoniem 

Wat fijn dat je het wil vertellen aan je memtor, heb je het ondertussen al gedaan of nog niet? Hoe gaat het nu met je in de lockdown, en hoe gaat het thuis?

De reden dat ik vermoed dat mn moeder narcistisch is, is omdat ze me nooir echt liefde heeft gegeven en als ik haar iets vertel (wat ik nu niet meer doe maar als kind wel) luisterd ze niet. Ze negeerde me en daardoor kreeg ik het idee dat ze niet geinteresseerd in me was en dat het haar niet uitmaakte hoe ik me voelde. 

Het is idd onmogelijk om je zusjes mee te nemen als je uit huis gaat helaas. Ik denk dat het enige wat je kan doen als je het huis uit gaat is om hun duidelijk te maken dat jij er voor ze bent en dat ze altijd naar jou toe kunnen of je kunnen bellen.

Sorry ook voor mijn late reactie, ik kijk ook niet zo vaak op het forum😂

Liefs Lexy❤

Reputatie 2
Badge +1

wat heftig,

en gecondoleerd met je oma.

ik zou zeggen praat er over met iemand of chat of praat erover met de kindertelefoon. 

Je kunt ook altijd hierover praten in de forum wij zijn er voor je:heartbeat:

Badge +1

Heyyyy

Heb je ooit al met een pshycholoog (idk hoe je het schrijft) gepraat?

Het is echt een nare situatie.

Gecondoleerd met je oma.

Soms moet je ook wat rust hebben.

En je zusjes moeten misschien ook naar een psychiator.

Praat anders met de Kindertelefoon zelf.

Ik steun je!

Liefsssss=) Zizabij

Reputatie 2
Badge

Ga naar de rechter en start een juridisch proces voor vragen kan je terecht bij rechtsbijstand

Jeetje wat een heftig verhaal zeg!! Ik kan mij heel goed voorstellen hoe dit voor jou is geweest en nog steeds is. Ik herken mijzelf namelijk heel goed in je verhaal. Maar weet dat je niet alleen bent hoe eenzaam het ook kan voelen. 

 

Mijn advies, zorg dat je gaat kijken. naar een psycholoog of coach die gespecialiseerd is in Narcisme en ook wat betreft dit soort mishandeling van ouder op kind zowel voor jou als voor je zusjes. 

En bel gerust de organisatie Veilig Thuis. Zij luisteren naar je en geven je advies hoe je hier mee om kan gaan gratis en voor niets, zelfde als de kindertelefoon!

 

Je moeder zal je niet kunnen redden of veranderen, je kan alleen jezelf redden.

 

Boek tip en ook mijn bijbel voor het leven:

Ongezien Opgegroeid van Lindsay C. Gibson

psycholoog op het gebied van narcistische mishandeling.

 

Heel veel succes en you got this! <3

Reageer