Vraag

thuissituatie

  • 5 september 2021
  • 2 reacties
  • 66 Bekeken

Badge

Heyy ik ben een meisje van twaalf jaar en heb een ongelukkige thuissituatie. Mijn ouders zijn in 2016 gescheiden 5 dagen na m’n verjaardag. Ze konden niet goed meer met elkaar opschieten. Dus mijn moeder ging ergens anders wonen en m’n vader bleef in het huis. Maar uiteindelijk verhuisde m’n vader toch.

m’n moeder ontmoette een man waarmee ze ging daten. M’n vader ontmoette ook een vrouw die zelf nog 2 kinderen had beide gingen ze samenwonen. En zo kwam ik in een samengesteld gezin van vijf terecht. Inmiddels ging het tusse; m’n vader en moeder niet zo goed. M’n vader zette geen geld meer op de gezamenlijke rekening en mijn moeder betaalde alles. Mijn vader ging inmiddels trouwen met de vrouw, maar ze hadden heeeeeeel vaak ruzie. En m’n moeder en vader dus ook. Ook had m’n vader ruzie met mijn opa en oma waardoor ik die al heel lang meer niet gezien had.

op een gegeven moment ging het zo slecht dat mijn vader en m’n stiefmoeder me lieten kiezen tussen de twee huizen. Mijn broertje en ik kozen voor mijn moeder maar m’n zus koos voor m’n vader. Toen kwam de kinderbescherming een rol spelen en duurde het in totaal drie jaar voordat m’n vader en moeder een plan hadden. Maar mijn moeder wilde dat ik mijn andere opa en oma gewoon bleef zien dus gingen we we daar soms stiekem logeren en mochten we niks zeggen. Uiteindelijk mocht het wel weer. Maar de ruzies tussen mijn vader en mijn stiefmoeder bleven doorgaan.ook hadden ze samen inmiddels twee kinderen gekregen, en waren we daar dus met 7 kinderen en een hond. Onze hond hebben we uiteindelijk weg gedaan. Dit was ook erg rot want bij onze hond kon ik al m’n verdriet kwijt, maar die was er niet meer. Mijn vader huurde een zolder bij rokende mensen in huis en wat was het goor daar!we hadden 2 2 persoons bedden en voor het koken en behoeftes doen moesten we naar beneden. Waar het dus inmens stonk. Als we af en toe in het huis van onze vader waren werden we overspoeld met klusjes en krijsende baby’s. Onze stiefmoeder werd laatst knijter boos op ons omdat we hadden afgesproken met vriendinnen, wat we trouwens minimaal 2 dagen van tevoren moesten bespreken, niet gewoon even een half uur eerder naar huis waren gekomen om haar te helpen met de baby’s. Dit zei ze in tranen tegen me, waarop ik zij dat ik ook gewoon een sociaal leven heb en dit was wat we hadden afgesproken en dat zij nog wel zo van de schema’s was. Ze heeft er NOOIT soory op gezegd. Als dit nog een keer gebeurd dan wil ik weglopen. Nu hebben m’n vader en m’n stiefmoeder ruzie. Want m’n stiefmoeder vind dat we maar gewoon bij haar moeten zijn en papa maar soms dan op bezoek moet komen en mijn vader vind dat ik en m’n zus daar tenminste zelf een stem in hebben. En hij vind ook dat wij gewoon bij hem moeten zijn ondanks of hij nou op die zolder is. Maar op deze manier zie ik mijn stief familie nooit meer een m’n half broertje en zusje ook niet. Laatst heb ik dit tegen m’n moeder en mn stiefvader verteld en zij waren best geschokt 

 

iemand tips met wat ik moet doen?


2 reacties

Reputatie 1
Badge +1

Hoi @Anoniempje 2.0 ,

 

We lezen dat je in een lastige situatie zit. Je kunt De Kindertelefoon elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wilt delen of samen met de Kindertelefoon wilt kijken hoe je je situatie kunt verbeteren.

 

Groetjes,

Marloes T
De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +12

Heftig verhaal, ik begrijp dat ie hiermee zit. Hoe is het nou geregeld? Week moeder week vader? Of hoe zit het? Want je hebt toch voor je moeder gekozen? Dus dan lijkt het me dat de kinderbescherming daar ook rekening mee houdt. Zeker als je boven de 12 bent (nu dan, toen nog niet).

Hoe dan ook lijkt het me verstandig om nogmaals te proberen om een beter schema te maken want dit lijkt niet echt goed te werken. Een instantie die hier in gespecialiseerd is, is VeiligThuis. Uiteraard kan je ook terecht bij de KT zoals Marloes al aangeeft. Hierbij de contactgegevens van veilig thuis:

Tel.nr. VeiligThuis: 0800-2000 (24/7 bereikbaar)

Chatten met VeiligThuis (iedere dag 09:00-17:00)

Succes en sterkte!

Reageer