Vraag

thuissituatie

  • 31 December 2019
  • 7 reacties
  • 95 Bekeken

Badge

Hoi allemaal,

ik zou graag hulp willen met een probleempje.

ik zal het zo kort mogelijk proberen te houden. Ik ben dus sinds een paar jaar “geadopteerd”. Toen ik een paar maanden oud was, heeft mijn biologische moeder mij achtergelaten bij mijn biologische vader. Toen ik een jaar of 3-4 was ontmoeten mijn vader mijn “stief” moeder en ze trouwde niet veel later.  Toen ik 5 was verhuisde mijn vader en ik met mijn “stief” moeder naar Nederland, en rond mijn 13e/14e besloten mijn biologische vader en mijn “stief” moeder dat het beter was al ze uit elkaar gingen. Ik heb toen ook besloten om het contact tussen mij en mijn vader te verbreken om persoonlijke redenen. Sinds dien woon ik alleen met mijn “stief” moeder en dat ging eerst heel goed. Maar nu helaas niet meer. Sinds een half jaartje begin ik steeds meer te zien hoe erg mijn stiefmoeder dingen manipuleert en om eerlijk te zijn voel ik mij mentaal niet meer veilig in mijn huis. Elke keer als zij thuiskomt krijg ik een soort angstig gevoel alsof ik op eieren moet lopen, en om eerlijk te zijn zou ik ook heel graag bij haar weg willen en op mezelf wonen maar dat kan nog niet op je 16e (bijna 17e). Ik zou hier graag hulp bij willen. Het liefst zou ik gewoon uit huis willen gaan het boeit mij niet eens waarnaartoe maar ik wil niet meer bij haar zijn. 
 

ps: het met haar bespreken lukt ook niet ik heb het al geprobeerd en dan zegt ze dat ik haar erop moet wijzen als ze het doet maar als ik dat doe ontkent ze het of kruipt ze in een soort slachtoffer rol dus daar kom ik ook niet heel ver mee 

 

groetjes, 

 


7 reacties

hey 

 

er zijn meerdere mogelijkheden. 

je kan begeleid wonen, in een pleeggezin wonen. 

om dat te krijgen moet je naar de huisarts of de gemeente. de gemeente kijkt naar jou thuis situatie. gaan kijken of het ook thuis op gelost kan worden. en als dat niet kan gaan ze kijken of je begeleid kan gaan wonen. maar hier zijn wacht lijsten van een half tot anderhalf jaar voor. maar daar heb je wel als je nog geen inkomen hebt dat je niks hief te betalen. en dat is best fijn. en zo leer je ook nog is om op eigen benen te gaan staan. 

 

ik hoop dat je hier wat aan hebt. en als je hier nog een vraag over hebt kan je het vragen! 

 

groetjes blue 

Hallo Nadia16 :)

Ik denk dat begeleid wonen voor jou wel een optie is omdat je natuurlijk nog geen goede inkomsten hebt op je 16de denk ik. Je kan ook in een pleeggezin inderdaad wonen en dat is ook wel een optie alleen je weet natuurlijk niet hoe je pleegouders zullen zijn.

-Dr8gon99

Badge

Heyy,

Bedankt dat jullie meedenken☺️
maar ik ben dus in maart jarig dus als de wachtrij ongeveer 1 tot 1,5 jaar duurt dan ben ik alweer 18 dus heeft dat dan wel zin om dat traject in te gaan?

Hallo Nadia16 :)

Je kunt misschien navragen hoelang de wachtrij ongeveer is en of die echt meer dan 1 jaar duurt en zo ja, dan kun je misschien wachten totdat je op jezelf kan wonen of kijken of je in een pleeggezin kan doordat je moeder jou een onveilig gevoel geeft.

-Dr8gon99

Badge

Dat ga ik dan even doen. 
nogmaals bedankt 🙃

Geen dank, goed idee dat je dat gaat doen.

-Dr8gon99

Reputatie 2
Badge +1

hey 

je kan meerdere dingen doe en dan zou ik ook een par linkjes doorsturen 

1 veilig thuis daar kan je mee chatten/bellen om advies te krijgen wat je het beste kan doen https://veiligthuis.nl/

2 pactum ik weet niet of je dat kent  je kan dit linkje wel eens bekijken https://pactum.org/ is gespecialiseerd in adoptiekinderen en nog veel meer hier ben ik ook in behandeling 

3 even om sowieso save te spelen https://www.113.nl/ voor als je aan zelfmoord denkt 24/7 per dag open om te chatten of te bellen 

praat met je huisarts of vertrouwenspersoon of een docent die je heel erg mag 

heel veel sterkte  

Reageer