Vraag

Tante Keert Haar Kinderen Rare Ideeen Aan

  • 20 September 2020
  • 1 reactie
  • 917 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Ik was vanmiddag bij de verjaardag van mijn nichtje, en daar vielen me een aantal dingen op. Zo hadden we het op een gegeven moment over het feit dat mijn nichtjes nu in de “vieze woordjes” fase zitten. Die ene waarin ze alles proberen te verbinden aan een woord voor poep, plas of seks.

Mijn tante heeft jaren geleden gezegd dat ze de kinderen op jonge leeftijd al zou vertellen wat seks was, hoe het werkte en al die dingen meer. Dit om te voorkomen dat ze dat allemaal op school te horen kregen. Volgens haar was de school namelijk erg slecht in het uitleggen van deze dingen.

Nou vond ik altijd al dat mijn tante er vreemde ideetjes op nahield, maar tijdens het gesprek vanmiddag werd me een heleboel duidelijk. Ze heeft een heel duidelijk idee over hoe vrouwen moeten zijn op seksueel gebied. De vrouw moet meegaand zijn, wat haar man ook vraagt. Ze moet zich mooi maken voor hem, en als zij dat niet doet, is het heel normaal dat hij zegt haar lelijk te vinden. Van eerdere gesprekken weet ik ook dat ze vindt dat verkrachting niet bestaat binnen het huwelijk omdat het de vrouw haar “plicht” is om seks aan haar man te “geven”.

Wat ze vandaag zei maakte me nogal kwaad, omdat het eigenlijk een soort aanval naar mij was. Ze beweerde namelijk dat kleine borsten een teken zijn van netheid en een goed karakter. Ze vond dat vrouwen met grote borsten beter meteen de porno-industrie in kunnen omdat ze altijd “slechts” een lustobject zullen zijn. Ik heb van mezelf een kleine D-cup, en ik ben daar tevreden mee, maar mijn tante ziet dat als “erg groot”. Zelf is ze erg dun en - excuses voor mijn bewoording - plat.

Toen ik vroeg of ze dit ook aan haar dochtertjes ging vertellen, zei ze trots dat ze dat “natuurlijk” ging doen. Sterker nog: als haar dochters grote borsten krijgen, is dat voor haar zelfs een kleine schande. Ergens vermoed ik dat ze een rare grap aan het uithalen is om mij kwaad te krijgen, maar ik ben er ergens wel bang voor dat ze bloedserieus is. Straks groeien mijn nichtjes op met het idee dat ze “maar lustobjecten” zijn, puur omdat ze nou eenmaal vrouwelijke rondingen hebben. Dat idee maakt me al kwaad.

Ik wil het hier met mijn tante over hebben, maar ik weet niet zo goed hoe. Ze is ook niet zo makkelijk.


1 reactie

Reputatie 1
Badge +1

Hee,

Probeer haar vooral te vertellen wat jou mening is. Geef haar niet het idee dat ze overtuigd moet worden. vertel over je nichtjes en hoe mensen uit jou omgeving en vooral hoe jij er over denkt. Ik hoop dat dit iets helpt. 

<3

Reageer