Vraag

snijden, ik wil hulp

  • 3 October 2021
  • 5 reacties
  • 116 Bekeken

Badge

Hi ik ben Sanne en ik snijd mezelf en ben bang voor mezelf en stiefbroertje stiefzusje mijn stiefzusje slaat en schopt en scheld mij uit ik heb al wast littekens door een mes en scherpen dingen ook heb ik mezelf van het leven willen beroven afgelopen mei vakantie maar mijn gf heeft me gered dus het is gaan dalen bij mij maar ik wil hulp ik verlies mezelf en ben aan het snijden wat gebeurt er ik zit in een tijd voel rouw en angst ik ben bang dat ik mezelf helemaal ga verliezen en dat het uit de hand loopt HELP HELP HELP!!!!!!


5 reacties

Reputatie 4
Badge +2

We lezen dat je het nu heel zwaar hebt en dat je in een lastige situatie zit. Je kan hierover elke dag tussen 11:00 en 21:00 gratis en in vertrouwen met ons,  De Kindertelefoon, bellen (0800-0432) of chatten. Je bent ook welkom om te bellen (0800-0113) of chatten met 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn gespecialiseerd in het praten over zelfmoord en als je over je gevoelens wil praten. Ze zijn dag en  nacht bereikbaar. 

Veel sterkte!

Groetjes, Loes

De Kindertelefoon

Badge

Heel erg bedankt dit gaat hopelijk helpen

 

Heyy

 

Wat naar dat je je zo slecht voelt!

 

Als je denkt dat je jezelf wat aan wilt doen kan je altijd contact zoeken met 113 zelfmoordpreventie. Die zijn iedere dag, 24/7 bereikbaar op het nummer 0800-0113 of via de chat.

Aangezien je ook aangeeft dat je thuissiuatie niet zo fijn is wil ik je ook vertellen dat je contact op kan nemen met veiligthuis. Veiligthuis is 24/7 bereikbaar op het nummer 0800-2000. Je kan ook iedere dag tussen 9:00 en 17:00 met veiligthuis chatten.

Ook kan je iedere dag tussen 11:00 en 21:00 bellen / chatten met de kindertelefoon. Die zijn bereikbaar op het nummer 0800-0432!

 

Misschien durf je met iemand in je omgeving te praten over hoe je je voelt? Je kan bijvoorbeeld eens met je ouders gaan praten over wat je stiefbroer/zus tegen je doen zodat je ouders er wat van kunnen zeggen en jou kunnen helpen om je weer beter te voelen met je andere gedachtes!

Als je liever niet met je ouders wilt / durft praten kan je ook met iemand anders praten! Bijvoorbeeld met je mentor, met een andere docent, een ander familielid, vertrouwenspersoon of de huisarts. Die mensen zijn er namelijk ook allemaal voor je en kunnen je denk ik wel goed verder helpen om te kijken hoe jij je weer wat beter kan gaan voelen! Als je praten heel erg eng vind kan je ook een brief of berichtje sturen naar iemand die je vertrouwd waarin je verteld hoe je je voelt.

 

Je geeft ook aan dat je jezelf pijn doet.. Misschien kan je ook kijken of je iets kan vinden wat je kan doen ipv het snijden want snijden is natuurlijk niet zo heel erg goed voor je. Op het forum staat een topic waarin heel veel alternatieven worden geboden tegen zelfbeschadiging. Je kan dat topic eens doorlezen om te kijken of daar iets tussen staat wat je kan doen ipv het snijden. In 1x stoppen is misschien wel heel lastig, maar als je steeds in kleine stapjes kan afbouwen van het snijden naar een alternatief ben je goed bezig en ook hierin mag je om hulp vragen!

(Dit topic hierboven bedoel ik)

 

Verder wil ik je heel veel sterkte wensen. Onthoud goed dat jij er toe doet en dat jij het waard bent op hier te zijn! Ik geloof in je:heart:

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Badge

Heel erg bedankt voor deze tips

 

Reputatie 2
Badge +1

Hey 

 

Super veel sterkte.

Denk dat je wel genoeg hebt aan de reacties hier boven 

Liefs beartje

 

Reageer