Vraag

routergeschiedenis en ict vader

  • 17 August 2021
  • 5 reacties
  • 146 Bekeken

Badge

Hoi, ik heb liever niet dat mijn vader mijn geschiedenis kan zien, hij heeft een app op zijn telefoon waarmee hij de router kan lezen. Of hij de geschiedenis ook kan zien weet ik niet. Hij weet veel van routers. Ik gebruik een vpn en prive modus in safari. Is dat al genoeg, of kan hij het nog steeds ontvangen? Ik hoor het graag groet: K.


5 reacties

Volgens mij is dat genoeg, maar desondanks lijkt een gesprek met je vader mij niet onverstandig.

Je leeftijd is mij niet bekend, maar je hebt simpelweg recht op privacy online. Ik vind het een beetje creepy dat je vader (zonder dat jij daar toestemming voor geeft, noch daarvan op de hoogte bent!) zo diep gaat met de router uitlezen.

Denk je dat je vader openstaat voor wat lossere controle? Of kan je anders je moeder meekrijgen? Hopelijk wordt het snel iets relaxter en ontstaat er een gezondere band wat betreft privacy en technologie. Succes! :)

Badge

Ik hoor graag nog of andere mensen een idee hebben voor een eventuele blocker. Bedankt voor je reactie 

Reputatie 7
Badge +4

@Ano-101 

 

Dat heb je niet nodig. Een VPN zorgt ervoor dat alle data die over wifi word verstuurd versleuteld is. Je vader zal dan alleen zien dat je op de wifi zit niet wat je doet.

Heb je geen VPN aanstaan en zit je in privé modus het zal niks uitmaken. Hij kan de website naam zien voor https websites en nog veel meer gegevens over de website en jouw gebruik als het een http website is.

Groetjes NV

Badge

Bedankt!

Hallo!

Een VPN is genoeg om een router te omzeilen. Alsnog is het erg creepy dat hij zit te kijken! Ik zou hem er op aanspreken.

Veel plezier!

Reageer