Beantwoord

Problemen thuis en op school

  • 5 juni 2019
  • 5 reacties
  • 413 Bekeken

Badge
Hey iedereen,
Ik ben Tess en ik ben 13 jaar oud en het gaat thuis en op school niet meer zo goed, Ik ben bang voor iemand uit mijn klas want we hebben heel erge ruzie. Waardoor ik heel slechte cijfers haal en dus niet meer naar school wil. En bijna iedereen staat aan haar kant waardoor ik nog banger word. En omdat ik niet naar school wil, slaat mijn vader me en mijn moeder laat me erg in de steek en scheld me uit. Ik heb ook ADHD dus ik ben erg gevoelig. Ik wil graag naar een pleeggezin maar ik weet echt niet hoe. Weet een van jullie het?

Groetjes,
Tess
icon

Beste antwoord door mijnproblemen1 6 juni 2019, 19:59

Hii wat vervelend voor je!

ikzelf heb deels hetzelfde mijn moeder sloeg mij, ik heb het aan Mn vader verteld en die heeft er wat aan gedaan, ik vond het heel arkward om het met mijn moeder over te hebben😂 maar het heeft geholpen!

ook ben ik bang voor wat mensen, negeer ze en zoek de echte mensen op, mensen die je niet zo snel in de steek zullen laten.

Ik heb 2 echte vrienden gevonden, die me nemen zoals ik ben!veel succes, je bent prachtig en je kunt het!
Bekijk origineel

5 reacties

Badge +1
Het van je ouders zou u als u bewijs hebt naar de politie kunnen brengen. Als het ernstig is haalt de politie u bij uw ouders weg. En als je gepest word betekend dat de persoon die jouw pest gewoon jaloers is op u. Dat dacht ik toen ik werd gepest op school. En probeer over het pesten met je mentor of leraar te praten en misschien gaan die u wel helpen.
hoii, heb je misschien een beste vriendin of een tante of oma waar mee je vertrouwelijk kunt praten. Zo ja dan zou dat super fijn zijn want dat lucht op. Ook kan het zijn dat je heel even boos bent en dingen denkt die je misschien niet wil (zoals uit huis gaan) Ik ken jouw situatie niet , maar denk goed na en volg je hart en doe wat jij denkt wat het beste is. Kan je echt niet naar school praat dan met een vertrouwde docent voor jou en misschien wil zij je helpen om het op te lossen met het meisje waarmee je ruzie hebt. Ook kun je met je vader praten of moeder over je problemen en hoe jij je voelt. Accepteren ze je gevoelens niet of slaan ze jou dan zou ik het aangeven aan een belangrijk persoon voor jou en er samen wat mee doen . zoals naar de politie gaan als het echt niet gaat of andere hulp te zoeken. Ik hoop dat het goed komt en je er wat aan hebt. Sterkte kusjes anne
Badge +1
Hii wat vervelend voor je!
ikzelf heb deels hetzelfde mijn moeder sloeg mij, ik heb het aan Mn vader verteld en die heeft er wat aan gedaan, ik vond het heel arkward om het met mijn moeder over te hebben😂 maar het heeft geholpen!
ook ben ik bang voor wat mensen, negeer ze en zoek de echte mensen op, mensen die je niet zo snel in de steek zullen laten.
Ik heb 2 echte vrienden gevonden, die me nemen zoals ik ben!

veel succes, je bent prachtig en je kunt het!
Je moet niet bang zijn voor de anderen van je klas, het zijn ook maar mensen zoals jij en ik en zullen je heus niets ergs aandoen. De meeste mensen hebben wel een grote mond, maar durven uiteindelijk niet veel. Wat je ouders betreft zou ik proberen er met je school over te praten. Probeer een vertrouwenspersoon in je omgeving (bvb CLB) te zoeken die je misschien kan helpen door naar je te luisteren en misschien de school en je ouders te contacteren in verband met het (eventuele) pestgedrag als je daar zelf klaar voor bent. Door een keer rustig te praten met je ouders/pesters kan er al meteen een heleboel opgelost kunnen raken. Ik wens je alvast veel succes!
Badge

hoi tess wat je moet doen is iets heel moeilijk je moet het gewoon negeren en doen alsof je er niks om geeft dan stoppen ze misschien of naar de leraar gaan of als ze het weer doet hard roepen stoppen door de klas 

 

bij mij is het zelfde gebeurt maar ik ben er doorheen gekomen :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer