Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Mijn moeder schendt mijn privacy

  • 9 juni 2019
  • 2 reacties
  • 220 Bekeken

Badge
Hoi, ik ben een meisje van veertien. (Dit is echt een lang bericht, sorry, ik moet ergens mijn frustratie kwijt...) Ik zit nu in de derde van havo, en ik heb een probleem met mijn moeder.
Mijn moeder snapt niet wat privacy inhoudt.
Als ik een keer ergens ga pitten en ik kom thuis, liggen al mijn spullen overhoop. Ze is dan door mijn spullen gegaan zonder mijn toestemming. Ze zegt tegen mij dat het is om me te helpen met opruimen, maar ik weet dat ze het alleen doet omdat ze wil weten wat ik op mijn kamer heb liggen. Ik heb zelf ADD, daardoor is het sneller rommelig op mijn kamer. Ze wordt heel vaak boos dat het niet netjes genoeg is, terwijl ze er geen last van heeft als ze zich gewoon met zichzelf zou bemoeien.
Ze heeft nu al ongeveer 3 maanden geen baan, dus dit gebeurd steeds vaker. Alles wat ze op de grond vindt, legt ze op een hoop in het midden van mijn kamer. Ze gaat door mijn kastjes, ze kijkt onder mijn bed. Ik heb al ontzettend vaak gezegd dat ik het niet fijn vind als ze door mijn spullen gaat, en ze doet het elke keer toch. Pas op het moment dat ik ervan moet huilen zegt ze sorry. Mijn moeder is de meest asociale, gestoorde persoon die ik ken. Dat je zo weinig om je kind kan geven... Mijn ouders gaan scheiden en ik heb het hier heel zwaar mee. Ik denk niet dat ik bij mijn moeder wil wonen omdat ik weet dat ze dit zal blijven doen. Ik heb geen zin dat, als ik dan bij mijn vader ben, ze een hele week de tijd heeft om rustig mijn kamer uit te pluizen. Ik wil alleen bij mijn vader wonen, alleen omdat ik nu veertien ben mag ik dat niet kiezen. Heeft iemand tips? Ik zit namelijk echt vast in mijn situatie. Ik weet niet wat ik moet zeggen tegen mijn moeder dat ze met dit vervelende spionagegedoe ophoudt. Groetjes, Nina-Rosa

2 reacties

Badge +1
Neem alle spullen die je niet wil dat ze worden gevonden mee naar je vader. Hierdoor is de kans veel kleiner dat ze iets vind waar jij iets van waarde aan geeft. Je kan de spullen mee terug nemen naar je moeder die je nodig hebt en de rest bij jouw vader houden.
Badge
Hey

Dit is natuurlijk heel naar en iedereen hoort privacy te hebben. Jij dus ook.

Praat er over met familie van de kant van je moeder en misschien kan diegene wel tot je moeder door dringen dat jij privacy nodig hebt.

Groetjes //Anoniemmeisje//

Reageer