Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

mijn moeder is nooit blij met me

  • 24 januari 2019
  • 1 reactie
  • 67 Bekeken

Badge
hey ik ben 14 jaar en ik ben niet echt gelukkig. ik heb een Aziatische moeder uit Vietnam en ze snapt het manier van leven in Nederland niet echt. ze denkt dat als een kind iets niet doet wat is gevraagd door een volwassene, je het kind mag slaan. ook als het kind geen goede cijfers haalt op school.
dit gebeurde/gebeurt dus met mij.

ik heb vandaag alweer ruzie gehad met mijn moeder om mijn cijfer en ze maakt er een zo'n groot probleem van dat het huis gewoon te klein is. ik probeer me tijdens die ruzies groot te houden, maar als ik daarna alleen ben begin ik aan mezelf te twijfelen. ze zei dat dit de laatste keer was dat ze me zou waarschuwen en denkt dat als ze me slaat ik het zal onthouden. ik word al sinds mijn 10de niet meer geslagen omdat ik toen voor mezelf opkwam en durfde tegen te spreken, maar ik voel me niet beter.

ik heb natuurlijk ook een vader. mijn moeder is nogal bang voor mijn vader en durft me nooit in zijn buurt te slaan. mijn vader komt wel voor me op maar is vaak weg voor zijn werk. ik heb mijn vader laatst ook betrapt op het kijken van porno een soort van, dus bij hem voel ik me ook niet meer echt veilig op zo'n manier.

ik weet niet wat ik kan doen want ik ben eigenlijk gewoon ongelukkig. ik zal alleen nooit van mijn lang zal ze leven met een oudere praten of met een docent want ik wil niet dat ze in gesprek gaan met mijn ouders. mijn moeder is Aziatisch en zei dat als de politie zou komen dat ik eerder opgepakt zou worden dan zij. ik wil er gewoon met iemand over praten die me tips kan geven om me beter te voelen. zodat ik er zelf wat aan kan doen

1 reactie

hey,

dit is natuurlijk enorm vervelend.
echter, lijkt het mij dat je hier vanaf wil, dan moet je actie ondernemen, dat is alleen veel makkelijker wanneer dit met een ouder is... en ik snap dat je bang bent voor die confrontatie dan met je moeder maar je kan vragen of er een vriend bij is en nog 1/2 volwassenen, zodat je het gesprek kan aangaan zo tot een oplossing kan komen zodat dit stopt en je ervan af bent

Reageer