Vraag

Lhbt en ouders help alsjeblieft

  • 22 oktober 2019
  • 1 reactie
  • 62 Bekeken

Badge

Ik ben Ciel, ik ben 15 bijna 16 (december) en ik ben transgender. Ik ben geboren als een meisje maar ik ben dus een jongen. M'n ouders weten dit al sinds september vorig jaar, maar ze noemen me nogsteeds zij en haar en dochter. Ik mag niet in transitie, niks aan m'n lichaam veranderen, niet eens een binder dragen en als ze erachter komen dat ik dat wel doe worden ze heel boos en schreeuwen ze dat ze een normaal kind willen en dat ik gewoon normaal moet doen en vragen ze wat er mis met me is. Ze zijn duidelijk niet erg accepterend. Dit is al ruim een jaar zo ik kan er niet met ze over praten ik kan er echt niet meer tegen. Ik weet dat ik over twee jaar achttien ben en ik wil niet aanstellerig klinken, maar nog twee jaar van deze bullshit trek ik echt niet. Ik ben depressief sinds m'n 10e en het plan was eigenlijk om zelfmoord te plegen op/voor m'n 16e, maar m'n opa is laatst doodgegaan dus ik kan het m'n familie echt niet aandoen om mezelf nu van kant te maken. Ik heb dus een plan nodig voor de toekomst. Hoe zorg ik ervoor dat m'n ouders me accepteren. 


1 reactie

Hey Ciel

 

Wat naar dat je ouders zich niet begripvol lijken op te stellen. Ik kan me voorstellen dat je hier diep ongelukkig van wordt. 

 

Ik stel voor dat je deze situatie met iemand bespreekt. Gedeeld leed voelt minder zwaar, en advies kan nooit kwaad. Zo zou je bijvoorbeeld op de site Jong&Out op zoek kunnen gaan naar een leeftijdsgenoot in een soortgelijke situatie, of zou je op school langs kunnen gaan bij een vertrouwenspersoon. 

 

Ook de huisarts zou naar je kunnen luisteren, en je eventueel doorverwijzen naar een begeleider gespecialiseerd in gender. Die begeleider zou je eventueel kunnen helpen bij het bespreken van je gender met je ouders. 

 

‘t Is niet veel, maar misschien vind je de kortfilm BOY troostend. Die kortfilm gaat over een transjongen die evenwel te maken heeft met een moeder die maar lastig begrip weet op te brengen. Eventueel kan je deze kortfilm doorsturen naar je ouders, zodat ze een kans krijgen om zich in jouw schoenen te verplaatsen. 

 

Groetjes

Kenshin

Reageer