Vraag

Ik kan mijn vader niet uitstaan, wat nu?

  • 26 August 2016
  • 6 reacties
  • 1199 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi allemaal,

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik zit al heel lang met een probleem. Het is nooit echt goed gegaan tussen mijn vader en mij, al toen we klein waren was mijn 4 jaar jongere broertje geweldig en deed ik alles fout in de ogen van m'n pa. Alleen nu is het zo dat het me de afgelopen 3-4 jaar veel meer opvalt hoe mijn vader eigenlijk doet. Hij is niet alleen onrespectvol tegen mij, maar ook tegen mijn moeder, oma en de rest van de familie van m'n moeders kant.
Als hij thuiskomt van zijn werk is de sfeer gelijk vervelend in huis, hij zeurt altijd over mijn school en mijn werk terwijl er helemaal niks aan de hand is, hij geeft mij altijd de schuld van dingen die mis zijn met dingen als bijvoorbeeld zijn telefoon of ruzies (met mij, m'n moeder of anderen) die hij zelf veroorzaakt. Buiten dat scheldt hij me ook wel eens uit (alleen als mijn moeder er niet bij is) en een corrigerende tik is ook niet zeldzaam.
Eerst was dit (en meer) allemaal gewoon 'erg vervelend' en dacht ik dat het lag aan de puberteit, maar het werd steeds erger. Ik beschouw hem ook niet echt meer als een 'papa' en hoop al 3 jaar dat mijn ouders gaan scheiden zodat ik van hem af ben.
Ik ben 1,5 jaar depressief geweest en toen hebben we gesprekken gehad met mij, mijn psychologe en mijn ouders en toen werd gezinstherapie voorgesteld, maar dit weigerde m'n pa meteen zonder ook maar doen alsof hij nadacht, dus dat is ook geen optie. Aangezien ik pas 16 ben kan ik ook niet echt het huis uit, ook niet naar familie o.i.d. Ik weet wel dat mijn moeder ergens ook wel van mijn vader wil scheiden (en zij weet ook dat ik wil dat ze scheiden), maar het probleem is: ze durft niet.
Ik trek het niet meer hier, heb echt alles geprobeerd, maar niks werkt en mijn pa is nergens toe bereid. Wat moet ik doen?

Liefs, Robin

6 reacties

Wat naar om dit zo te lezen.

Ik vind het erg moeilijk om te beslissen voor je. Je pa moet denk ik hulp krijgen. Of is ie misschien niet lekker in zijn vel? Praat erover met je pa. Misschien wil dat wel helpen dat hij FOUT zat. En niet jij!

Hopelijk helpt dit kleine rot stukje je 🙂

Liefs Kev :)


En succes verder.
Bedankt voor je reactie Kev,

Ik denk zelf inderdaad ook dat hij niet lekker in zijn vel zit, maar zoals ik zei: dingen als therapie enzo weigert hij. Praten heb ik meerdere malen geprobeerd, maar dan ontkent hij dat zijn gedrag raar/afwijkend is (of hij is zich serieus van geen kwaad bewust, dat kan ook)...
Het is dus een erg lastige situatie, ik ben echt ten einde raad
Hey Robinx
het is idd niet leuk wat je vader doet en ik herken een deel hiervan ook bijmijn vader (hij luistert naar niemand)
Het is een best gek idee maar misschien kan je als je deze situatie aan ziet komen een geluidsopname maken met je telefoon. Als hij naar niemand anders wil luisteren misschien luistert hij dan wel naar zichzelf.
laat het hem dan wel luisteren op een moment dat hij rustig is natuurlijk :D


Sportfreak
Hoi,

Misschien helpt het als meerdere mensen tegelijk hem aardig 'dwingen' hulp te zoeken. Net als bij een interventie bij verslaafden. Je gaat dan met de mensen die het meest om je vader geven tegelijk naar hem toe en dan vragen jullie hem om hulp te accepteren. Meestal is dit zo confronterend dat de hulp geaccepteerd wordt.

Je kunt ook Jeugdzorg inlichten, want dit is echt niet goed. Ik denk alleen dat dit zodanig ingrijpend is dat dit misschien niet de fijnste optie is.

Gr. Pin

Hoi allemaal

Ik herken jullie verhalen direct.…

Vb : thuiskomen van zijn werk, niet dag zeggen maar direct beginnen zagen van wat ik Niet heb gedaan, ik haat dat als hij zo doet. Dan weet ik ook hoe zijn humeur is voor de rest van de avond, en zeggen dat ik de heledag op een scherm zit, terwijl hij heel de avond accociaal  op zijn gsm zit. Waar ik wel al wel '' blij'' mee ben is dat mijn moeder na een zware periode het gedurft heeft om te scheiden... Nu moeten we gewoon een nieuwe thuis op bouwen bij mijn moeder. Maar als ik dan bij mijn vader ben zakt de moed weer in mijn schoenen. 

Hopelijk verandert hij..... 

Hallo Anonymouse :)

Vervelend dat je vader je de schuld geeft van dingen waar jij totaal niks aan kan doen alsof jij degene bent die het bedrijf leid van die telefoon en dat hij jou weleens uitscheld. Ik zou het misschien met iemand erover hebben die je vertrouwd zoals bijvoorbeeld je mentor, vrienden, familie. Je kan ook altijd naar De Kindertelefoon bellen/chatten als je erover wilt hebben met mensen die gespecialiseerd zijn in dat soort zaken.

-Dr8gon99

Reageer