Vraag

betekenen voor een ander

  • 15 October 2020
  • 2 reacties
  • 53 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Het is een nogal lang verhaal

 

Gaat over een goeie vriendin van mij die ik nu bijna een maand ken en via het internet heb leren kennen.

 

Ze vertelt me vaker over haar thuis situatie en ik begin me steeds meer zorgen te maken

ze is 17 en moet eigenlijk alles doen in het huishouden, en doet ze dit niet schelden haar ouders haar uit.

ze heeft al meerdere malen geprobeerd om jeugdzorg hulp te zoeken maar die denken dat ze gek is. En op het moment dat jeugdzorg het gesprek met haar ouders aangaat draaien haar ouders het om alsof zij het probleem is.

 

ik wil graag wat voor haar betekenen maar weet niet hoe en weet ook niet welke stappen zij nog kan nemen.

 

wilde het vooral graag even kwijt aan iemand. 


2 reacties

Ik snap dat je je daar zorgen over maakt. Apart dat Jeugdzorg haar niet serieus neemt. Het is natuurlijk niet echt handig dat ze het gesprek aangaan met die ouders, die zijn alles behalve onpartijdig… Wat je zou kunnen proberen/voorstellen is bellen met Veilig Thuis of de KinderTelefoon. Hopelijk zijn die wat empathischer. Succes!

Hey doeterniettoe20,

Wat fijn dat jij je vriendin wilt helpen. En fijn dat je hier een plek hebt waar je je verhaal kwijt kan.

Ik denk dat je het beste met een volwassen iemand contact kan opnemen over deze situatie. Jij kan je vriendin steunen en laten weten dat jij er voor haar bent en ziet dat ze het moeilijk heeft thuis. Dus dat jij op jouw manier je vriendin helpt.

Maar echt de situatie veranderen ligt denk ik wat ingewikkelder. Zeker als die ouders zo doen. Wat je zou kunnen doen is misschien samen met die vriendin iemand anders uit haar familie erbij betrekken, een opa/oma, ook/tante,.... Die kan dan misschien wat invloed uitoefenen op die ouders en het er met hun over hebben. 

En anders zou ik je aanraden om te bellen of chatten met de Kindertelefoon, met hun kun je kijken wat je voor je vriendin kan doen. Of anders met Veilig Thuis, die hebben hier veel verstand van. Je kan dan met hun overleggen wat je kan doen, zij zijn hierin gespecialiseerd. En het is vrijblijvend, dus je hoeft niet bang te zijn dat gelijk de wereld op z'n kop staat ofzo. Nou ja dat klinkt een beetje dramatisch, maar je begrijpt misschien wat ik bedoel. bij beide organisaties is het gratis en anoniem chatten of bellen, dus ik zou zoiets echt aanraden!

Kindertelefoon

Veilig Thuis

Succes, ik hoop dat je iets voor je vriendin kan doen.

Xx Simply Me

Reageer