In dit topic mag iedereen die een lekker recept kent, het delen. Zorg wel dat je alleen recepten deelt en dus geen andere berichten stuurt. Als je iemand’s recept goed vind kan je het een klavertje geven.
Tips voor als je een recept wil maken met iemand anders en diegene mag niet zien dat je op het forum zit:
Kopieer en plak het recept in notities
Schrijf het recept over
Maak een screenshot en snijd de stukken waaraan je het forum kan herkennen weg
Ik hoop dat dit topic op deze manier mag en niet gesloten wordt.
Bladzijde 2 / 2
Heyy allemaal,
Hier weer een lekker recept voor oreopops:
Benodigdheden:
1,5 zakje oreo’s ( 1 of 2 is ook prima hoor)
100 gram monchou
150 gram chocolade (wit melk of puur, wat jij het lekkerst vind)
Toppings (zoals spikkels of (gekleurde) hagelslag)
grote kom
hand mixer
blender of plastic zakje met deegroller/ iets waarmee je hard kan slaan
saté prikkers
bakplaat
bakpapier
Zo maak je het:
Doe de oreo’ s in een blender en maal ze helemaal fijn of doe ze in een zakje en sla er op totdat je alleen nog maar hele fijne kruimels over hebt. Doe de monchou in een kom en voeg de oreo’ s toe. Mix de oreo’s en de monchou totdat je een soort van grijze bol hebt. verdeel het mengsel in 10 tot 12 bolletjes (ligt eraan hoe groot je ze maakt) en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet ze 10 tot 15 minuten in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade naar keuze au bain marie (in een pan met heet (niet kokend) water en dat de chocolade in een kom op de pan). Als de chocolade gesmolten is dip je een van de uiteindes van de sate prikkers in de chocolade en prik de sate prikkers in de oreomonchoubolletjes. Laat ze nog eens 10 tot 15 minuten in de koelkast hard worden. Na 10 tot 15 minuten (of langer, je kan de bolletjes ook een nacht laten staan, wat je maar wilt) haal je de bolletjes uit de koelkast en dip je ze een voor een in de gesmolten chocolade. Laat ze nog een keer (op de kop) op de bakplaat met bakpapier in de koelkast hard worden. Als de chocolade hard is, dip je de bovenkant nog een keer in de chocolade en daarna in je topping naar keuze. Laat ze dit keer in een beker rechtop in de koelkast hard worden, et voilà: klaar zijn je oreopops.
xx Eenmeisje004
Hier een recept voor Oreo fudge! Ik vind het echt super lekker! Echt een aanrader
Benodigdheden
397 gram gecondenseerde melk
150 gram pure chocolade
150 gram witte chocolade
2 rollen oreo original
Benodigdheden
bakpapier
brownie vorm (27 x 17 cm)
Koksmes
Spatelset
Stap 1
Neem de brownie vorm en voorzie het van op maat geknipt bakpapier. Verdeel Oreo’s over de bodem van de vorm. Als je dezelfde vorm als wij gebruikt, kan het zijn dat je wat Oreo’s moet halveren om de gehele bodem te bedekken.
Stap 2
Smelt beide soorten chocolade apart van elkaar au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je de hittebron uit en roer je de helft van de gecondenseerde melk door de witte chocolade en de andere helft door de pure chocolade. Wanneer dit in beide kommen goed gemengd is stort je het over de bodem van Oreo’s. Je kan kiezen voor twee lagen over elkaar, maar ook voor een swirl. Schrik niet als de chocolade na toevoegen van de gecondenseerde melk stug wordt. Dat komt simpelweg omdat de chocolade door de temperatuur weer stolt. Hoe sneller je handelt, hoe makkelijker te bewerken.
Stap 3
Druk de overige koekjes erin en/of verkruimel de laatste koekjes en zet 4 uur in de koelkast. Ga je het de volgende dag pas eten? Dan kan je ervoor kiezen de volgende dag pas de Oreo’s erop te doen. De oreo wordt anders ‘oud’.
Stap 4
Snijd in minimaal 20 blokjes. Oreo Fudge is een machtig recept.
Succes!
bron: sterkindekeuken.nl
BASISRECEPT CAKE
Ingrediënten
240 gr suiker
240 gr boter en ook botor om in te vetten
280 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanille suiker
Snuf zout
4 grote eieren
Benodigdheden
mixer
Cakevorm van ca. 30 cm
Bakpapier
Zeef
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout er bij. Spatel of mix nog een keer goed door.
Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.
Tips: Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.
Bron: leukerecepten.nl
Heyy allemaal,
Het is al 6 maanden geleden dat iemand hier een recept heeft gedeeld lol. Er zitten echt goede recepten bij. :)
Hier een super simpel recept dat verassend lekker is.
Pasta met olie en kruiden
Ingrediënten:
Pasta (maakt niet uit welke soort. Wat je maar in huis hebt)
Olie (zonnebloemolie of olijfolie)
Kruiden naar keuze (peper en zout, kruiden die je in de kast hebt staan)
Benodigdheden:
een pan
een bord of bakje om de pasta in/ op te serveren
Zo maak je het:
Kook de pasta zoals het op het pakje staat (tip: doe wat bakboter/olie in het water zodat het water niet overstroomt). Giet de pasta af zodra het gaar is en gooi het in een bakje of op een bord (bakje is handiger maar het maakt niet zoveel uit). Giet een klein scheutje olie op de pasta en gooi de kruiden naar keuze erop. Roer goed door en eet smakelijk.
xx Eenmeisje004
Hey allemaal,
Wij hebben sinds kort een blender dus ik ben wat gaan experimenteren met smoothies en heb een lekker recept voor een appel kaneel smoothie. Dit is voor een groot glas of 2 kleinere glazen. (Heb ik nog niet geprobeerd, maar denk dat het moet passen )
Ingrediënten:
1 Appel
100 mL melk
125 mL yoghurt (Maakt niet uit welke, ik gebruik vanilleyoghurt)
20 gram havermout (Als je niet van stukjes in je smoothie houdt zou ik deze eerst voorzichtig blenden, zorgt voor minder stukjes)
1 theelepel kaneel (Als het te weinig is kun je altijd nog op smaak toevoegen)
Alles in de blender gooien en klaar is je smoothie :)
Veel succes en de groetjes van Djabbo!
Niet echt een heel uitgebreid recept maar ik ben nogal verslaafd aan Shin Ramyun noodles met kimchi.
Noodles 3 tot 4 minutes koken (niet te lang want dan worden ze ‘zompig’)
Daarna kimchi toevoegen en als je wilt een zachtgekookt ei of cheddar kaas. Eigenlijk kun je er naar smaak van alles in gooien.
Nog ff een toevoeging. Kimchi is gefermenteerde kool uit Korea. Echt heel erg lekker. Gewoon te koop bij de Appie.
hoi @tim16 ,
ff een vraagje tussen sterrenchefs…..
die noodles kook je die in water of kun je dat zakje gwn in de magnetron gooien en opwarmen?
enne, die kimchi zit die in dat blikje? Er staat wel iets op, maar mijn Koreaans is niet zo heel goed en die kimchi hoeft niet warm of ook opwarmen? En dan alles door elkaar en dan heb je een hele maaltijd of is het gwn meer tussendoortje?
Gr. MickeyMouse
@MickeyMouse De noodles moet je in water koken. In de magnetron is niet aan te raden. Ze zijn er ook in cups waar je koken water op kunt gieten. Wel handig maar niet elke supermarkt heeft die.
De Kimchi hoef je niet op te warmen. Die kun je er gewoon bij doen als je de noodles gekookt hebt. Kimchi kun je voor heel veel dingen gebruiken. Bijvoorbeeld in salade of op een bolletje met kaas. Het zit in een blikje. Zo ziet die er uit bij de appie.
@MickeyMouse ik heb nooit gezegd of het nou een tussendoortje of maaltijd is. Dat ligt eraan wat je er allemaal nog bij in doet eigenlijk. Als ik het maak met 2 eieren en die kimchi zit ik wel ff vol. Maar ik denk dat het voor de meeste mensen niet genoeg is als avondmaaltijd of zo.
Nadat ik een soort van erg langs dit geweldige topic heen ben gescrolled voelt het nu wel verplicht om ook een recept hier aan toe te voegen
Pavlova!
Pavlova is een soort merengue maar veel beter. Het komt uit Australië en wordt veel gegeten in de zomer.
Wat heb je nodig:
3 eiwitten
Ongeveer 150 gram kristal suiker (ligt eraan hoe zoet je het wilt, 150 was voor mij best wel zoet maar dat is wat er in mijn recept stond.)
Theelepel citroen sap
2 Theelepels maïzena ( een soort maïs achtig iets, kan je bij de jumbo krijgen )
*Optioneel* slagroom en fruit naar keuze
Ook heb je een elektrische mixer nodig (met de hand mixen is onmogelijk)
Een kom om in te mixen
Een bakplaat met bakpapier
Een spatel of lepel
Als aller eerste moet alles dat je gaat gebruiken (de kom en de mixer) zo schoon mogelijk krijgen. Anders mislukt het allemaal
Voor verwarm nu je oven op 100° C (boven en onder warmte)
Split de eiwitten en de dooiers van elkaar. De eiwitten gaan in de kom. Er mag geen eigeel in de eiwitten zitten want anders mislukt de pavlova.
Voeg daaraan toe de maïzena, citroen sap en suiker. Klop alles bijelkaar totdat er stijve pieken ontstaan.
Pak je bakplaat en bakpapier erbij. Maak 8 even grote blobs mengsel op het bakpapier. Probeer ze een beetje glad te maken met je spatel of lepel.
Nu kan je de kleine pavlova's in de oven gooien voor 1,5 tot 2 uurtjes. Misschien nog wat langer als je bang bent maar dit zou goed moeten zijn.
De pavlova is klaar wanneer de bovenkant een beetje hard is (niet keihard maar een soort krijt achtig iets ). Laat ze afkoelen buiten de oven. Daarna kan je ze op een bord of in een bakje doen. Ze kunnen iets van 3-4 dagen in de koelkast blijven maar zelf zou ik ze zo snel als maar kan.
Als je wilt kan je nog wat slagroom opkloppen en boven op de pavlova's doen. Ook kan je wat vers fruit erbij serveren. Maar dat is allemaal Optioneel. Zonder is het ook gewoon lekker
( Toen ik zelf pavlova ging maken had ik het recept van lauras bakery gebruikt maar heb dit recept getypt zoals ik me het heb geherrinerd zelf te hebben gemaakt. Dus het is een beetje anders. https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-pavlova/ )
Voor zoetere pannekoeken neem je een rijpere banaan/bananen.
360 kcal
25,7 gram eiwit
7,7 gram vet
Wat heb je nodig?
- 45 gram fijne havermout
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 20 gram eiwitpoeder (optioneel)
Bereiding:
Prak je banaan met een vork in een kom en doe het ei de havermout en het proteinepoeder erbij.
Mix het met de vork totdat er geen klonten meer inzitten. Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olie in. LET OP deze pannenkoeken zijn vanbinnen wat zachter dan normale pannekoeken omdat er geen meel inzit. Bak ze dus niet te lang omdat je denkt dat ze nog te zacht zijn.
Bak elke kant ongeveer 5 minuten en serveer ze met bijvoorbeeld frambozen of aardbeien. Wat je zelf lekker vindt.
Dit zijn erg gezonde pannekoeken en worden veel gegeten door sporters en mensen die regelmatig naar de sportschool gaan.
Eet smakelijk!
Gr. Borrelnoot
Hahah, Bananenpannenkoeken:) Klinkt lekker hoor!
Liefs x Banaantje
Hoi @borrelnoot22,
Dit zijn erg gezonde pannekoeken en worden veel gegeten door sporters en mensen die regelmatig naar de sportschool gaan.
ow, zit er daarom proteïnepoeder in? Om nog breder te worden
Enne, ‘borrelnoot’
zelf klink je niet zo gezond, ik bedoel borrelnootjes moet je niet teveel eten, toch
maar noten zijn wel weer goed
I borrelnoot(jes)
@Banaantjeeee
Hahah, Bananenpannenkoeken:) Klinkt lekker hoor!
dat lijkt me echt een gerechtje voor jou
vraagje aan jou @Banaantjeeee : loop je na een lange dag niet een beetje krom
Gr. MickeyMouse
@MickeyMouse
Hoi lieve mensen! Ik vind zelf tiramisu zo lekker:) Maar ik ben best lui om een hele recept over te typen:) , dus hier heb je een linkje: https://www.leukerecepten.nl/recepten/tiramisu/ voor 4 personen(Nou, als het aan mij ligt kan ik dit allemaal in 1 keer op haha) Ik doe altijd wat suiker bij, want ik hou heel erg van zoete gerechten:)
Ik ga sowieso de bananenpannenkoek maken en @MickeyMouse Ja misschien hahah
Liefs x Banaantje <3
@MickeyMouse Mn naam heb ik gemaakt toen ik nog een vetzak was haha, nu gaat het al wat beter met mn spieren
Toen ik 12 was maakte ik een extra zak centje toen ik deze verkocht bij de supermarkt.
(Voor mij was dat dus dikke stacks)
chewy koekies!
(Dit is voor 12 koekjes, dus als je een koek trommel wilt vullen misschien het recept verdubbelen)
Ingredienten:
100 gram kristal suiker
165 gram licht bruine suiker
1 snuffie zout
115 gram gesmolten boter
1 ei
155 gram zelfrijzend bakmeel
110 gram melk chocolate bits en / of pure choco bits
Bereiding:
In een grote kom gooi de suikers, de zout en de gesmolten boter bij elkaar. Mix totdat het een mengsel wordt zonder klontjes.
Gooi het ei er bij en mix totdat het een glad mengsel wordt (als je vanille extract gebruikt dan kan je dat bij het ei doen. Ik gebruik het niet, ik vind het maar troep)
Stop het zelfrijsendbakmeel er nu in. En vouw het met een houten lepel of een spatel. (Doe dit niet te veel, anders veranderd het meel in glucose en dan krijg je cake koekjes)
Als je hebt gekozen voor chocolade stukjes kan je die er nu in mixen.
Stop het deeg met wat houdsbaarheid plastic erboven op in de koelkast. Het liefst de hele nacht want dan krijgt het een lekkere toffee smaak. Maar 30 minuten is ook goed.
Verwarm de oven op 180 graden.
Gebruik een ijslepel om een paar bolletjes te scheppen en op bakpapier de oven in, hou tenminste 9cm tussen de bolletjes vrij. (Als je geen ijslepel hebt kan je ook een normale eetlepel gebruiken.)
Bak totdat de koekjes net een bruin randje beginnen te krijgen, echt net bruin.
Als ze uit de oven komen dan moet een boter mes zo door het koekje heen vallen (als je ze dan af laat koelen worden ze lekker chewy)
Nou, genieten hoor!
Hey,
Tortilla de patatas (Aardappelomelet). 8 porties!
Wat heb je nodig:
koekenpan of tortillapan.
12 eieren.
250 ml olie. (voorkeur olijfolie)
1200 gram aardappels
4 uien.
4 tenen (o nee, bedoel teentjes knoflook)
Zout.
Peper.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Doe alle olie in een pan.
Warm de olie op, op een hoog vuur.
Draai het vuur laag en voeg de aardappelen toe.
Ui moet in halve ringen gesneden worden, dus kan je dat doen. Kan je hetzelfde met de knoflook doen.
Voeg de uien en knoflook toe.
Laat dat samen 20 minuten bakken, op een laag vuur nog steeds.
Klop de eieren los en voeg zout/peper toe op smaak.
Haal de aardappelen en ui uit de pan.
Giet de olie in een schaaltje, want zo weer nodig.
Voeg de aardappelen en uien toe aan de eieren.
Mengel dat door elkaar. (is mengel qua roeren eigenlijk wel een woord?)
Verhit de pan opnieuw, wat niet nodig is als je snel genoeg was. Naja, zet het i.i.g weer op het vuur.
Voeg het mengsel toe; en bak het op een medium vuur.
Schud af en toen met de pan (dan blijft het niet vast zitten) en laat het ongeveer of exact 10 minuten bakken.
Check de randen, als die vast zitten maak je die een beetje los met een spatel of zoiets.
Keer de tortilla om (zorg i.i.g dat ie niet op de vloer beland). Je kan er een bord voor gebruiken
Laat de andere kant ook nog iets van 8 minuten bakken.
Als je niet heel veel eet, denk ik 4 personen of misschien 5, geen idee eigenlijk.
Koekenpan.
Spatel.
Bakje.
Komkommer.
4 wortelen (medium)
Ui.
Prei.
Kaas (plakjes).
Wrap.
Olie.
Paprika.
En andere groentes op smaak (eventueel)
Sla, was ik nog vergeten.
Snijd de wortelen, komkommer, paprika, ui en prei en misschien anderen groentes.
Doe de wortelen, komkommer en paprika in een bakje, mengel dat door elkaar.
Doe de ui en prei in een pan; en ga dat bakken. Misschien is olie ook wel handig, bedenk ik nu.
Zodra de ui en prei klaar zijn, gooi ze bij de komkommer, wortel, paprika en eventuele andere groentes.
Pak een wrap en doe er de plakjes kaas op.
Vouw de wrap aan beide kanten een stuk(je) dicht en leg hem opsekop in de pan. (meerdere tegelijkertijd is wel handig)
Als de wrap een beetje bruin is, draai hem dan om.
Als ie helemaal klaar is kan je hem op een bord deponeren , smijten, gooien, leggen of laten vallen. (shit, ik zou serieus blijven….)
Vouw de wrap weer open en leg de groentes erop.
Doe er sla op (misschien effe wassen, doe ik nooit, maar pas zaten er beestjes op me wrap)
Doe als je zin hebt er nog ketchup of mayonaise op.
En klaar!
Volgens mij ben ik de helft vergeten . Serieus blijven viel niet mee, moet ik eerlijk zeggen. Ik word later maar geen kok; en ga later ook geen kookboeken schrijven. Hopelijk hebben sommige er toch wat aan!
Succes!
BOTERKOEK
BENODIGDHEDEN
200 gram ongezouten roomboter liefst van goede kwaliteit
200 gram fijne kristalsuiker
8 gram vanillesuiker
250 gram bloem
1 ei (+ extra ei om in te smeren)
snuf zout
INSTRUCTIES
Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm.
Klop het tweede ei los en klop er eventueel nog 2 tl melk doorheen. Bestrijk het deeg met dit mengsel en maak een motief in de koek met een vork.
Bak in 25-30 minuten goudbruin op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de koek volledig afkoelen en snij in punten.
Gehaktballen met teriyakisaus
Ingrediënten:
75 ml mirin (zoete kookwijn)
75 ml saké
100 ml sojasaus
35 gr suiker
1 cm verse gember, geschild en fijn geraspt
1 teen knoflook
Een scheutje plantaardige olie
400 gr (vegetarisch) gehaktballetjes
Instructies:
Doe de mirin en saké in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een minuutje doorkoken.
Zet het vuur laag en voeg de sojasaus en de suiker toe en meng het geheel goed tot alle suiker is opgelost.
Laat de saus zachtjes pruttelen totdat ‘ie een tikkje stroperig wordt. Laat het niet te hard koken!
Verhit in een andere pan de olie in en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Veeg de overtollige olie met een stukje keukenpapier uit de pan en voeg de saus toe.
Zorg dat de balletjes rondom bedekt worden met de teriyaki.
Laat ze een minuut of 10 zachtjes pruttelen in de pan, schep ze zo nu en dan even om.
Voeg vlak voor het einde de geraspte gember toe en roer die door de saus.
Serveer de balletjes optioneel met wat gesneden lenteui
Heyy allemaal,
Hier mijn oma's recept voor arretjescake. :)
Benodigdheden:
2 eieren (als je geen rauwe eieren in de cake wilt is 200 gram pure chocolade een goed alternatief)
200 gram witte basterdsuiker
50 gram cacaopoeder
250 gram ongezouten roomboter
225 gram Mariabiscuits
-zeef
-kom
-mixer of garde
-theedoek/(plastic)zakje
-deegroller
-cakevorm
-huishoudfolie
Voor 8 a 10 personen.
Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje. Doe de eieren en de suiker in een kom en mix het met de mixer voor ongeveer 2 minuten totdat je een glad mengsel hebt. (Als je een arretjescake zonder eieren maakt, smelt dan eerst de chocolade en boter samen au-bain-marie (google maar als je niet weet wat dat is), laat het mengsel een iets afkoelen en voeg dan de suiker toe.) Zeef de cacao erbij.
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter aan het mengsel(met ei) toe en mix het er door heen tot je een glad mengsel hebt.
Kruimel de koekjes door de ze in een (plastic)zakje te doen of in een theedoek te wikkelen. Sla erop met een deegroller of iets wat daarop lijkt totdat je koekkruimels hebt. Sla een gedeelte van de koekjes fijn en een gedeelte grof voor een goede structuur. Schep de koekjes voorzichtig door het mengsel.
Bekleed de cakevorm met folie. Doe het mengsel hierin, verdeel het en druk goed aan. Vouw het overhangende folie over de cake heen. Laat circa 4 uur in de koelkast staan, het liefst de hele nacht. En klaar is de arretjescake. ;)
xx Eenmeisje004
Hoi! Laat ik ook maar wat plaatsen, mijn moeder maakt dit altijd, volgens haar is het super gezond, persoonlijk proef ik niks van de pompoen. De pannenkoeken zijn lekkerder dan normaal omdat ze dikker en luchtiger zijn.
Voor 8 personen
150 gr pompoen
150 gr zelfrijzend bakmeel
200 ml melk
1 ei
2 eetlepels suiker ( honing of agavesiroop )
1 theelepel kaneel
1 theelepel pumpkin spice of speculaaskruiden
1 theelepel vanille extract
Boter of margarine om in te bakken
Snuf zout
Om te garneren: extra suiker/agavesiroop ( pecannoten, vers fruit, yoghurt/kwark )
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een groot stuk van de pompoen af en verwijder de zaadlijsten. Leg de pompoen op een ovenplaat en besprenkel met wat kaneel en olie. Zet in de oven voor ca. 30 minuten.
Verwijder eventueel de schil van de pompoen, deze kun je er nu makkelijk afhalen. Pureer de pompoen tot een fijne puree. Doe de droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, kruiden, snuf zout) in een kom en meng dit door elkaar. In een andere kom meng de natte ingrediënten (pompoen, melk, ei, agave, vanille extract) door elkaar. Meng nu het natte mengsel door het droge mengsel tot een beslag.
Verhit wat boter of margarine in een pan en bak de pannenkoeken 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes en gaatjes ontstaan kun je de pannenkoeken omdraaien. Bak de pannenkoeken goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken met gehakte pecannoten, suiker of agavesiroop, vers fruit of kwark.
Tip: wil je een snellere versie? Je kunt de pompoen ook koken en dan pureren met wat kaneel in plaats van te roosteren in de oven. Ook kun je voorgesneden pompoen stukjes of diepvries pompoen gebruiken.
Bron: Leuke recepten
Liefs Bliss
OH MENSEN IK HEB HIER 3 MEGA LEKKERE RECEPTEN!
Ik ben nogal fan van vlees, maakt niet uit hoe duur of goedkoop het is, als het maar lekker is.
Vlaams stoofvlees
porties: 4 personen
Ingrediënten
1 kilo stoofvlees (bijv. sukadelappen)
4 el mosterd
1 el mosterdzaad
zout en peper
flinke klont boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el bloem
1 flesje donker bier bijv. Westmalle dubbel
1 runderbouillonblokje
3 laurierblaadjes
2 el witte wijnazijn
2 el ketjap manis
Instructies
Snijd het vlees in blokjes en meng dit met de mosterd, het mosterdzaad, wat zout en peper (naar smaak). Zet dit opzij terwijl je de uien en de knoflook schoonmaakt. Verwarm de oven ook alvast voor op 150 graden.
Verwarm een flinke klont boter in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak hierin het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het opzij totdat je het weer nodig hebt.
Bak vervolgens de ui en knoflook in hetzelfde bakvet als het vlees. Bak het 4 minuten totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit ook een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
Voeg het donker bier toe aan de pan en roer het goed door met de ui en bloem. Voeg het runderbouillonblokje, het laurierblad, de witte wijnazijn en de ketjap manis toe.
Laat dit een paar minuutjes doorkoken en voeg vervolgens het vlees toe. Zet de pan met deksel in de oven een laat het ten minste 2 uur, maar het liefst 4 tot 5 uur stoven. Roer af en toe zodat het vlees en de saus niet aanbakken.
Net voor het einde van de stooftijd kun je kijken of de saus dik genoeg is. Is deze nog te dun, stoof het dan nog 20 minuten zonder deksel in de oven.
Lekker biefstuk maken! Voor 2 porties
Wat heb je nodig?
250 g Smeerbare margarine
400 g Iers Rund Biefstuk
1 snufje Peper zwart
1 tl Zeezout
Laat de biefstukken minimaal een half uur op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met grofgemalen peper en zout.
Verhit een pan op hoog vuur en laat de margarine smelten. Laat de margarine goed bruisen, maar zorg dat het niet verbrandt.
Leg de biefstukken in de pan als de margarine is uitgebruist. Houd het vuur hoog en schroei ze aan beide kanten dicht. Draai nu het vuur naar middelhoog en bak de biefstukken (afhankelijk van de dikte) naar de gewenste gaarheid, terwijl je ze met een tang in beweging houdt. Reken op een totale baktijd van ongeveer 3 minuten per kant, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de dikte. Met ongeveer een minuut per centimeter dikte per kant zou je goed moeten zitten voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Houd de pan nog even op het vuur en voeg 2 eetlepels water toe aan bakvet. Het vet gaat dan bruisen. Roer door met een houten lepel totdat er een jus ontstaat. Laat deze eventjes pruttelen op laag vuur en draai dan het vuur uit.
Wil je liever Loetje Bali jus? Roer er dan 1 eetlepel sambal oelek (voor een pittige jus) of 1 theelepel sambal oelek (voor een milde jus) doorheen. Schenk de jus over de biefstukken en serveer met friet en een simpele salade met mosterddressing. Maak af met wat verse witte boterhammen om in de jus te dopen.
Speklappen van oma :)
Wat heb je nodig?
4 speklappen
kip kruiden
boter voor bakken en braden
Bestrooi de speklappen rijkelijk met de kip kruiden
Doe wat boter in de pan, dat mag best veel zijn. Laat de boter bruisen
Stop de speklappen in de pan, laat ze goed bruin worden. Draai het vlees regelmatig om.
Eetsmakelijk!!!! (Ik heb alle recepten een keer geprobeerd, ze waren allemaal lekker!)
De enige bron die ik heb gebruikt is voor het vlaamse stoofvlees, dat is van ´Evie kookt´.
Liefs Bliss.
Hai,
het is heel simpel maar vind dit heel lekker!
Roedjak, je hebt nodig:
2 appels en 1 komkommer die je in kleine stukjes snijdt
een eetlepel ketjap
een klein beetje sambal
een eetlepel gula djawa/palmsuiker, dat kan je kopen in een toko maar ook bij sommige supermarkten.
en dit meng je en dan is het klaar
Reageer
Romain_Rijkheeft de Vliegende start badge verdiend
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.
Bestand scannen voor virussen
Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden. Probeer het nog een keer over een paar minuten.