I'm the most hated one

  • 15 September 2018
  • 65 reacties
  • 1026 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo..

Mijn naam is Goetia. Ik leef bij me opa en oma. Me ouders zijn dood. Mensen zeggen dat ik heb geholpen met de dood van me ouders. Ze zeggen dat me ouders zijn vermoord. Om als offer te dienen. En dat ik samen met oma en haar vriendinnen me ouders in de val hebben gelokt en vervolgens hebben gedood. Ik kan en mag er weinig over zeggen. Maar me oma zegt dat me ouders niet zijn vermoord maar dat ze een auto ongeluk hebben gekregen.

Ik had een account aangemaakt met de hoop dat die ene forumgebruiker er nog was. We hebben een gemeenschappelijk geloof. En ik wou graag met hem erover hebben. Ik ken hem persoonlijk niet maar we hebben dan ook een stuk of 750 leden. Hier in Nederland dan. En dan heb je ook nog dat ik in een andere vorm zit dan hij.

Ik ben een satanist. Een traditionele satanist. Ik geloof in een echte god Satan. Een persoonlijke god.Veel mensen denken aan de hemel als een mooie plek waar je heen kan gaan en waar je wordt beloond voor je leven op aarde. Wij denken daar heel anders over. De hemel is een wrede plek waar mensen overspoeld worden door leugens van die god. Je hebt geen mooi leven daar maar wordt er gestraft voor al je zonden hier op aarde. In de hel worden mensen bekroond door hun daden op aarde. Mensen die hebben laten zien dat ze wat hebben bereikt op aarde worden beloond door de 4 heersers van de hel. Mensen die niks doen en niks bereiken worden zwaar gestraft door hun. Ik spreek hierover Satanen. Dus niet de normale mensen.

Ik las ergens een bericht van iemand die zei dat Satan momenteel de macht over de wereld zou hebben. Een leugen! Satan is al jaren onderweg naar de aarde! God is momenteel degene die de macht heeft over de wereld. Hij denkt dat hij de mensheid kan verbeteren. Maar zoals al te zien is is het een grote puinhoop! En daar gaat Satan spoedig verandering in nemen. Satan komt met een legioenen vol met demonen en trouwe volgelingen naar de aarde en zal god laten terugtrekken naar de hemel. Dan zou de wereld weer in balans komen en worden de mensen beloond om hun zogenaamde zonden. Mensen die trouw zijn aan Satan worden beloond en mensen die trouw blijven aan die gruwelijke god worden gestraft.

Zoals ik zei zit ik in een andere vorm van satanisme dan die andere forumgebruiker. Mijn vorm is wat extremer om maar zo te zeggen. Wij mogen andere geloven niet aanbidden, we mogen niet in kerken komen en we mogen geen christelijke feestdagen vieren zoals, kerstmis, pasen, hemelvaart, etc. Wij hebben eigen feestdagen zoals;
Walpurgisnacht, 30 april of 1 mei
Halloween, 31 oktober of 1 november.
Zonnewende, rond 21 juni en 21 december.
Dit is het begin van de zomer en winter.
Equinox, rond 21 maart en 21 september.
Dit is het begin van de lente en herfst.

Daarnaast zijn de rituelen zoals die jongen noemde net iets anders. Wij doen het zelfde als wat die jongen zei. over een schaal waar botten, veren, takken, bladeren, etc. ingaan. Die maken we fijn en steken we aan. Die gaat rond en degene die de schaal vast hebt roept 1x de naam van de 4 heersers. En daarna geeft die hem door. Tot slot. Doen wij er iets roods in en gooien we de schaal leeg over een beeld.

Ik herken ook het laatste ritueel die hij noemde. Maar daar zeg ik ook niks over. Omdat het een zeer duister iets is. En zo hebben we nog 4x per jaar een speciale dag. En daar doen we iets met 6 zwarte kippen , maar laat ik daar maar niks over zeggen. haha anders word het wel heel luguber haha.

Verder over mijn geloof we mogen geen hechte band hebben met mensen. We mogen niet van mensen gaan houden. Ene kant is dat wel fijn maar andere kant ook erg vervelend. Ik kan bijvoorbeeld niet van me opa en oma gaan houden dat is tegen het geloof ik had tot 2 jaar geleden een vriendin maar ook daar mocht ik geen hechte band mee hebben. Alleen met andere Satanen mag ik een hechte band hebben. Ik mag nooit vragen om hulp omdat dat een teken van zwakte is.

En dat maakt het leven wel een stuk lastiger maar niet onmogelijk hoor. Ik heb daarom onder andere ook dit account aangemaakt zodat ik als ik een probleem hebt met mensen erover kan hebben!

Als laatste wil ik zeggen, ik heb geen hekel aan andermans geloof. Ik vind het redelijk best. Van mij mag iedereen zelf weten waar hij of zij in gelooft. Het enigste waar ik me echt aan kan irriteren is aan mensen die als excuus van hun God zeggen dat het de schuld is van Satan. Als er iets is met mijn God Satan en er gaat iets mis, dan zeg ik niet van oh dat is de schuld van Jezus. Ik vind het überhaupt al heel raar als mensen naar een andere god wijzen. Net zoiets als ik heb een slechte periode meegemaakt hoe komt dat toch? Ach het is de schuld van Jan. Ik denk altijd van hoe zou je het zelf vinden als iemand de hele tijd jouw op de kop geeft voor alles wat fout gaat. Ik laat een vaas op de grond vallen. Ja het is de schuld van (jouw naam).

Maar oke zo denk ik dan...

Als jullie vragen of opmerkingen hebben stel ze gerust!
Ook als je haat hebt of afschuw. Het maakt me allemaal niks uit. Ik ben toch al '' The most hated one!

-Goetia

65 reacties

unh,
Of ik las nog iets van iemand iets van waarom heeft god me in de steek gelaten? En een ander reageerde daarop met Satan. Wat Satan? Heeft Satan ervoor gezorgd dat God haar in de steek liet? Wat een lafaard is God dan! Dat hij zijn trouwe volgelingen in de steek laat om dat hij bang is voor Satan. HAHA

sorry maar ik voel me nogal aangevallen door dit stukje, aangezien je dit best wel negatief neezet...

daarnaast is die forum gebruiker Future en nee hij is er niet meer....
Hallo..

Ik bedoel het niet als een aanval ofzo gewoon meer van Waarom?? Waarom is het zijn schuld?
Ik heb dat gedeelte weggehaald. Sorry ik wou je niet aanvallen. Ik vroeg me gewoon af waarom is het altijd de schuld van Satan wat kan hij eraan doen?
staat in de bijbel, meerdere teksten over.
Dus omdat de bijbel het zegt. Is het ook meteen zo? Dus als er ook maar iets fout gaat dan is het Satans schuld? Want jullie God is zo'n fantastische God hij doet natuurlijk nooit iets fout?
Hallo Ronald,

Ik zeg meestal niet snel sorry. Maar ik merk dat ik nogal bedreigend overkom naar jou. Terwijl je een aardig iemand lijkt.

Daarom wil ik Sorry zeggen voor mijn nogal bedreigende toon (als ik zo overkwam). Ik had het anders moeten verwoorden mijn excuses! En ik vindt het fijn als je even aangeeft waar je het niet mee eens bent of wat je nogal negatief vind.

Sorry!

-Goetia
Oké wacht, dus als ik het goed begrijp, dan is het volgens jouw geloof dus goed om slecht te zijn? Dus wat men i.h.a. als 'zonden' beschouwt, is in jouw geloof juist goed?

Wat mag ik dan precies verstaan onder ''zonden'' en waarom is dit dan goed volgens jouw geloof?

Mensen die trouw zijn aan Satan worden beloond en mensen die trouw blijven aan die gruwelijke god worden gestraft.
En wie in de wetenschap gelooft? (Of in ieder geval iets dat geen van beiden van wat jij noemde is.)

Wacht, maar je gelooft dus wel in een hemel en aarde en dat God zegmaar heerst over de hemel en Satan over de aarde? Alleen is jullie interpretatie van wat waar gebeurt dus een stuk anders?

Wel tof dat je ook feestdagen hebt. Feestdagen lijken mij altijd bijzonder bij een geloof. Ik bedoel deze vraag niet dom ofzo, maar bv Sinterklaas, dat is niet echt helemaal gebonden aan een kerk of ander geloof. Het is meer een cultuur dingetje (of heb ik dat fout?). Mag je dat dan ook niet vieren? Of iets als Bevrijdingsdag? Dat mag wel toch? Want het is niet aan een geloof gebonden?

En daar doen we iets met 6 zwarte kippen...
Klinkt gezellig. Blijven de kippen leven?
Ik vermoed van niet, aangezien je ''luguber'' noemt in de zin erna, maar ik vraag het maar even.

Dus als ik het goed begrijp, geloven jullie niet dat er een soort grotere macht heerst. Je bent verantwoordelijk voor je eigen daden. Pas wanneer je overlijdt krijg je te maken met deze ''machten'': Satan of God. En dan wordt je gestraft of geprezen?

Ik mag nooit vragen om hulp omdat dat een teken van zwakte is.
Dat is wel vervelend... Net zoals niet close mogen worden met iemand, behalve een andere satanist.
Mag je een andere Satanist ook niet om hulp vragen?

Heb je een soort plek waar je naartoe gaat voor je geloof zoals christenen naar een kerk gaan?

Net zoiets als ik heb een slechte periode meegemaakt hoe komt dat toch? Ach het is de schuld van Jan.
Daar ben ik het op zich wel mee eens, maar ik vind het ook wel mooi als je in staat bent om in iets te geloven dat groter is dan jijzelf.

Was het maar zo makkelijk, denk ik vaak.

Niet dat ik interesse heb, maar mocht ik satanist willen worden, hoe doe ik dit? (Mag je dit vertellen?)

Ehm nou ja, kijk maar of je mijn vragen wil/kan/mag beantwoorden.

Gr. Pin
Ehm wat vind jou geloof van niet gelovige en je zegt je mag ook zeggen dat je het geloof niks vind wrm ga je er dan zo aanvalent op in
Hey Goetia

Mensen zeggen dat ik heb geholpen met de dood van me ouders.
Wat heftig dat die mensen dat zeggen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat jij een van de oorzaken bent van de dood van je ouders.

Verder over mijn geloof we mogen geen hechte band hebben met mensen. We mogen niet van mensen gaan houden.
Dat lijkt me lastig. Soms ga je je onbewust hechten aan bepaalde mensen. Heb je iemand waarbij je terecht kan als je ergens over wilt praten? Iemand die je vertrouwt?

Hulp vragen vind ik geen teken van zwakte. Daarbij is het geen schande om je zwak op te stellen. Je zwak opstellen vereist vaak veel moed.

Ik kan me voorstellen dat het niet fijn is als mensen zeggen dat pijn of ongeluk wordt veroorzaakt door iemand die je aanbidt. Als dat gebeurt, leg je mensen dan uit hoe jij het ziet?

Ik vind het jammer dat je jezelf ‘the most hated one’ noemt. Wie geeft je dat gevoel?

Vind je steun bij je geloof?

Groetjes
Kenshin
Hey

@Pin,
Euhm.. Slecht zijn zoals moordenaars en andere misdadigers worden niet door ons beloond maar worden ook gestraft. Deze mensen vallen onder het kopje met niks bereikt. Maar mensen die echt iets bereiken worden wel beloond. Vele hoog meesters van ons zijn bijv. acteur/ zangers. Of mensen hebben een groot bedrijf.

Zonden maken de wereld beter. de zonden zijn de 7 Hoofdzondes.
ijdelheid ,hebzucht - gierigheid, onkuisheid - lust - wellust, jaloezie - afgunst , gulzigheid - vraatzucht, wraak, luiheid.

Ijdelheid: Vele mensen willen graag aantrekkelijker zijn dan de ander of zelfs belangrijker, of vanzichzelf houden. Maar dat is een zonde. Iedereen moet gelijk behandeld worden. En iedereen is even belangrijk.

Hebzucht- Gierigheid: Vele mensen geven liever geen tot weinig geld uit. Mensen willen graag dingen voor zich zelf houden, bijvoorbeeld eten. Dat is een zonde. Je moet delen met mensen.

Onkruisheid, lust, wellust: Iedereen mag zelf weten op welk geslacht hij/ zij valt. En iedereen voelt zich wel is aangetrokken door iemand. Een zonde. Homoseksualiteit is niet toegestaan, en mensen mogen geen lust hebben naar elkaar.

Jaloezie: Iedereen is wel is een keer jaloers op iemand, maar ook dat mag niet. Je mag niet jaloers zijn op iemand.

Gulzigheid: Als iets gratis is dan nemen mensen er flink van toch? Als jij in een wokrestaurant zit dan eet je zoveel als je op kan. Nee dat mag niet is een zonde. Je moet bescheiden zijn.

Wraak: Iedereen wilt wel is een keer wraak nemen. En dat hoeft niet meteen heel ernstig te zijn, maar bijvoorbeeld. Ik gooi water over je heen, dan wil je wraak nemen door mij terug te pakken. Maar dat mag niet. Een zonde.

Luiheid: Iedereen heeft wel is dat die geen zin heeft om iets te doen. Maar dat mag dus ook niet. Een zonde.

Als je ook nog graag wilt weten welke dieren erbij elke zonde hoort, dan moet je het maar vragen of als je geïnteresseerd bent in welk symbolische demonen erbij hoort?

Wij vinden dat zonden je leven een stuk aangenamer maakt. Het maakt je leven beter en ook leuker. Voor ons heb je zonden nodig in je leven en kan je er niet zonder mee. Daarnaast lijkt het mij ook onmogelijk als je niet 1x zondigd. Maar om nou naar de kerk te gaan en tegen de priester te zeggen dat je lui bent geweest??

Mensen die in wetenschap geloven. Die worden onder verdeelt als neutrale mensen. Alleen mensen die geloven in hemel of in een andere god dan Satan worden gestraft.

Ja wij geloven wel in een hemel en aarde. Moderne Satanisten geloven daar niet in die geloven dat Satan een metafoor is en dat zij de goden zelf zijn. Die voelen zich echt als de meest machtige mensen. Wij geloven dat God momenteel over aarde en hemel heerst en dat Satan dat wilt gaan veranderen. Satan is al jaren onderweg naar aarde. En wij geloven dat als Satan de wereld overneemt dat die dan weer in balans is.

Ja. Andere mensen geloven dat Satan al op Aarde heerst momenteel en dat Hij degene is die zou zorgen voor oorlogen en criminaliteit. En dat God of op weg is naar Aarde of dat hij er al is? Idk. Hoe zij het zien. Maar dat is het inderdaad we zien beiden iets anders. De een gelooft dat Satan er al is, en wij geloven dat Satan onderweg is.

Nee we doen ook niet aan Sinterklaas, omdat deze man een bisschop zou zijn geweest Nicolaas van Myra een wonderdoener. Aan bevrijdingsdag doen we weer wel. Omdat dat inderdaad niks met geloof te maken heeft.

De kippen 3 van de 6 overleven het wel. De andere 3 niet. We doen dat midden in de nacht. Iedereen moet om 23.00 er zijn want dan beginnen we. We maken een omgekeerde pentagram (satans teken). De eerste 3 kippen dienen als een soort verf voor het pentagram, de andere 3 kippen worden vastgehouden tot 10min voor 00.00. Dan steken we kaarsen aan en moet iedereen zo'n kaars vasthouden we verdelen ons rond om de pentagram. Vervolgens om 2 min voor 00.00 legt de Magus de 3 kippen op het middenpunt van het pentagram. Deze kippen moeten in het midden blijven. Dan om 00.00 spreken we de 4 namen uit ( de 4 heersers van de hel) Daarna krijgen we een verhaal te horen van een priester die vervolgens iets met de dode kippen doet. Laat ik maar niet zeggen wat. Daarna zingen we nog wat en dan is het afgelopen.


We zijn inderdaad vooral verantwoordelijk voor onze eigen daden. Wij geven serieus niemand anders op de kop. Ik heb nog nooit een priester horen zeggen van Vandaag hadden we een tegen slag maar dat kwam door God. Echt nog nooit. Wel kan het zijn dat je wordt gestraft door Satan of Lucifer, Belial, Leviathan. Maar als je dood bent dan pas gaat het echt gebeuren. Dat geloven wij. Je krijgt dan de eer om in de Hel te komen. En als je dat weigert dan kom je in een andere wereld terecht waar niks is.

Ik zou wel om hulp mogen vragen bij een andere satanist maar dan moet het minstens een priester/ priesteres zijn. Tegen een gewone satanist kan je beter niks vragen. Omdat je dan dus ook overkomt als zwakkeling.

Wij hebben een Tempel zoals we dat zelf noemen. We hebben er een paar in Nederland. Eentje in Zwolle en Eentje in Amsterdam. Dat zijn de bekentste. We hebben wel meerdere plekken maar die mogen we niet vertellen. Hier worden ook geheime bijeenkomsten gehouden.

Het is niet zo makkelijk om Satanist te worden. Vroeger kon je zo naar de Tempel toe lopen en je registreren. En dan kon jezelfs van christelijkgeloof naar de Satanisten geloof gaan. Dat is al een tijdje niet meer zo. We zijn tegenwoordig een ondergrondse religie. Buitenstaanders mogen nooit weten waar en wanneer de bijeenkomsten zijn. Buitenstaanders kunnen niet zomaar in contact komen met leden van de Tempel (kerk). Wij geloven dat satanisten zijn geboren en dus niet worden gemaakt.

Als je heel graag een satanist wilt zijn moet je een mail sturen naar ze of je kan je aanmelden op de site church of satan. Je moet minimaal 18 jaar zijn, maar daar doen ze hier in Nederland niet heel moeilijk over. Daarnaast als je goede connecties hebt met een lid dan laten ze je sneller binnen. En misschien vreemd maar je moet 225 amerikaanse dollars betalen als je lid wilt worden. Daarnaast kan je geen mail maken met daarin van Hey ik ben * En ik wil satanist worden. Je moet een heel goed overtuigende mail maken met waarom jij een satanist bent. Als je geluk hebt krijg je een bericht van hun of je op die en die locatie wilt komen en dan zo laat. Eenmaal op die plek komen er 3 of 4 mensen die een gesprek met je voeren. Ze zullen je vragen stellen en dingen vertellen. Als je het eens bent dan onderteken je een contract. En dan moet je een paar weken wachten tot dat je opnieuw een uitnodiging krijgt en als dat allemaal goed verloopt dan ga je met hun naar de Tempel toe.

-Goetia
@Kappa123,

Ik ging er inderdaad nogal dreigend in op de reactie van @Ronald2001. Daarvoor ook mijn excuses. Ik was het niet eens met hem, omdat ik gewoon niet snap waarom je een ander de schuld geeft voor je eigen daden. Ik heb een verkeerde indruk gemaakt op hem en dat was niet de bedoeling. Daarvoor ook mijn excuses.

Wij vinden als geloof dat andere geloven niet de waarheid verteld. We hebben een afkeer tegen een bepaald geloof vooral. Maar daar ga ik het niet over hebben. We houden er niet van.

Maar zoals ik al zei. Ik heb geen hekel aan mensen met een ander geloof. Ik respecteer andere mensen met een geloof.

-Goetia
@Kappa123,

Ik ging er inderdaad nogal dreigend in op de reactie van @Ronald2001. Daarvoor ook mijn excuses. Ik was het niet eens met hem, omdat ik gewoon niet snap waarom je een ander de schuld geeft voor je eigen daden. Ik heb een verkeerde indruk gemaakt op hem en dat was niet de bedoeling. Daarvoor ook mijn excuses.

Wij vinden als geloof dat andere geloven niet de waarheid verteld. We hebben een afkeer tegen een bepaald geloof vooral. Maar daar ga ik het niet over hebben. We houden er niet van.

Maar zoals ik al zei. Ik heb geen hekel aan mensen met een ander geloof. Ik respecteer andere mensen met een geloof.

-Goetia
. Als nog geen antwoord op mijn vraag dus at heb je tegen mensen die niet geloven
(Niet mijn mening maar veel mensen vinden volgens mij satanisten niet het liefste volk en dat vinden meer mensen dan alleen christelijke waarom zeggen jullie dan dat de rest slecht is want jij zij zelf dat je zonde (slechte dingen) goed zijn)
Sorry als ik je even niet begrijpt.

Maar waar heb ik neergezet dat ik iets tegen niet gelovigen hebt? Ik heb niks met die mensen. Iedereen moet zelf bepalen wat die doet met zijn leven en of je wel of niet geloofd.

Ik weet dat wij in een verkeerd daglicht worden gezet door vele mensen. En dat is terecht. We hebben meerdere vormen van satanisme. Sommige zijn minder extreem dan andere.

Ja je hebt ook mensen die extreem geloven in Satan en die dus de slechtheid ook aanbid. Dat doen wij niet.

En waar heb ik gezegd dat de rest slecht is? Wij zeggen niet dat de rest slecht is. Hooguit minder.

-Goetia
Hey

@Kenshin,

Ik kan altijd terecht bij me opa en oma. Maar ik durf niet met hun te praten over mijn problemen omdat ik bang bent dat ze dat tegen andere satanen zeggen. En dan ben ik dus zwak.

Bij ons geloof wordt je al buitengesloten als je zwak bent. Bij ons is het erg belangrijk dat je status hebt / krijgt en de status zwakkeling wil je absoluut niet hebben. Andere leden gaan je negeren en je wordt niet meer betrokken met alles.

Als mensen zeggen dat het de schuld is van mijn god. Dan probeer ik altijd mensen te vertellen dat het niet zo is. Dat Satan daar niks mee te maken hebt. Alleen soms kan ik erg geïrriteerd overkomen waardoor ik mensen ga afblaffen. En dat is niet mijn bedoeling.

Ik hou van mijn geloof en ik vind er ook wel veel steun. Maar toch is het soms een moeilijk iets. Mensen hebben er meteen al een beeld bij als je alleen het woord satanisme noemt. En dat maakt het wel moeilijk om het erover te hebben. Met een ander geloof hebben mensen vaker iets van oké ik vind het goed.

Behalve de Jehova die mensen kunnen er wel meer openlijk erover praten. Maar er zijn best een aantal mensen die de Jehova een schimmige sekte vind. Of zich kunnen ergeren aan die mensen als zij gewoon hun werk doen.

En zo heeft elk geloof wel moeilijkheden.

The most hated one. Veel mensen hebben een hekel aan mij. Onder andere om mijn geloof. Hoe ik eruit ziet. Om mijn uitspraken. Over wat er gebeurd is met me ouders. Om de contacten die ik heb, en ga zo maar door.

Ik heb gekozen voor dit leven dus ik moet niet klagen

- Goetia
hey,
ik vind zelf dat jehovahs getuigen er juist minder openlijk over kunnen praten, ik en vele andere worden vaak beoordeeld want: wij zijn alleen die mensen die aan je deur komen, wij "dwingen" je ons geloof in, en wij hebben blijkbaar haat aan iedereen die niet ons geloof heb.
Dit is echter niet waar maarja, dat komt gewoon groten deels door media.

ik denk dat het beter voor mij en jou is als ik jou topic ontwijk, dit doe ik niet omdat ik Jou niet mag maar omdat ik een andere mening hierover heb en het een nogal moeilijk onderwerp voor mij is.

Ciao
Hey,

Als je dit nog leest, dan snap ik dat je afstand neemt. Ik denk dat het voor ons beiden beter is qua geloof!

-Goetia
Heey Goetia,

Ik had eigenlijk meer een vraag over je naam. Is dat niet een naam dat gaat over demonen? Als ik op internet kijk dan zie ik op Wikipedia een naam Goetia als conjuring of demons. En als je er ars voor zet dus Ars Goetia dan krijg je een lijst van demonen. Echt bijna alle soorten dat is wel vet. Ik heb een boek gekregen van een familielid waar ook alles over de demonen in staat en wie ze waren en verhalen van hun. Als ik dat vergelijk met wat er op wiki staat dan klopt het ongeveer wel. Ik zelf had een naam gekozen van 1 van de demonen. Ik vind die namen altijd zoveel mooier klinken, maar als jij happy bent met deze naam dan is het natuurlijk ook prima. Ben jij trouwens dan ook een fan van Peter Gundry? Hij heeft pas geleden een nummer uitgebracht met de naam Goëtia. Ik vind het een mooi liedje dus jij misschien ook? Ik zou geen linkje zetten, maar je kan het opzoeken op YT Door de naam Goëtia in te tikken. Ik hou echt van zijn liederen. Maar meningen verschillen. Me ouders vinden het maar een creepy iets daarom zet ik er ook maar geen linkje in. Als je dat al mooi vindt misschien vindt je dan het lied The Essence ook mooi.

Maar moet je zelf maar kijken. Ik vind het dapper van je dat je een topic durft te maken over dit geloof! En ik heb respect daarvoor. Ik vind dat mensen ook niet zo moeilijk moeten zijn in dat soort dingen. Natuurlijk iedereen heeft een eigen mening die een gelooft wel de ander niet en de een gelooft hier in en de ander weer daarin. Maar dat heb je nou eenmaal als je voor de vijand bent. Misschien gekke vergelijking maar in de ww2 dachten de Duitsers ook dat ze de goede waren en dat de rest slecht was. En andersom vond de rest zichzelf goed en de Duitsers slecht. Nou waren de Duitsers ook echt slecht. Maar er waren mensen die dachten dat zij de goede waren. Maar dat is al gebeurd. De werkelijkheid tussen Satan en God moet nog uitkomen. Dus ik blijf erbij dat ik niet kan zeggen wie er goed of slecht is!

^
Faster
In sommige ideeën kan ik me vinden, bijvoorbeeld het belang van gelijkwaardigheid, bescheidenheid, het belang van delen en het idee dat wraak slecht is. Met die dingen ben ik het eens. Waar ik me niet in kan vinden, is dat homoseksualiteit een zonde zou zijn. Liefde is liefde, en tussen welke geslachten dat ontstaat, is in mijn ogen gelijk. Je hebt, voor zover ik weet, geen controle over je gevoelens, laat staan voor de gevoelens die je voor iemand anders ontwikkelt. Die liefde toelaten lijkt me geen zonde.

Als ik het goed begrijp, hebben jullie begrip voor wie een zonde begaat, omdat het menselijk is. Zit het zo?

Heb je een priester of priesteres waarbij je terecht kan? Iemand die je vertrouwt?

Hoe ik het vaak zie, is dat God leeft door de daden van de gelovigen. De gelovigen bestaan niet door God, maar God bestaat door de gelovigen, aangezien die het geloof zegmaar omzetten in gedrag.

Het lijkt me best zwaar om je steeds sterk te moeten voordoen. Je kan bij je opa en oma terecht, maar bent bang dat zij gaan doorvertellen dat je zwakte getoond hebt. Hoe zouden ze er tegenop kijken als jij naar een psycholoog zou gaan?

Wat naar dat veel mensen een hekel aan je hebben. Iemand haten om een geloofsovertuiging is sowieso belachelijk en ondoordacht. Iedereen heeft het recht te geloven in wat hij of zij wil. Iemand haten om uiterlijk is al even belachelijk. Als jij je goed voelt bij je uiterlijk, zouden anderen dat moeten accepteren, ook al past dat beeld niet bij hun schoonheidsidealen.

Ik vind het heftig dat jou de schuld gegeven wordt van de dood van je ouders. Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat jij bewust hebt geholpen bij hun dood. Heb je hier veel verdriet van?
Hey @Kenshin,

hebben jullie begrip voor wie een zonde begaat, omdat het menselijk is. Zit het zo?

Ja zo zou je het kunnen zeggen. We vinden dat zondes bij je leven hoort en dat het je leven makkelijker maakt. Dat mensen zeggen dat wij voor slechtheid zijn klopt wel en niet. Wel omdat we bijvoorbeeld zondes goedkeuren en promoten. Niet omdat we niet voor criminaliteit zijn. Maar ook dat is per vorm anders. Je hebt ook een nog extremere vorm dan ons. Die is wel voor de slechtheid van een mens en die ziet zoals de Christelijke/ Katholieke/ Jehova Satan als het ultieme kwaad. Maar dat heb ik niet.

Heb je een priester of priesteres waarbij je terecht kan? Iemand die je vertrouwt?

Ja, ik kan wel met een Priester praten, en dat is ook wel fijn. Hij begrijpt ook wel dat het voor jongeren een moeilijk iets is om niet te praten over je zwakheid. Maar dat wordt als je ouder wordt een stuk makkelijker. En als je bijvoorbeeld trouwt met een andere satanist dan kan je met diegene praten over je zwaktes omdat je dan met elkaar verbonden bent.

Ik ben het met je eens dat wij God maken. En God ons niet heeft gemaakt. Wij hebben Satan ook als vijand gemaakt. Als mensen duizenden jaren geleden hadden verteld dat Satan de goede god was geweest. Dan waren de meeste mensen nu Satanisten. En was God de vijand geweest. Maar helaas is dat niet het geval.

Hoe zouden ze er tegenop kijken als jij naar een psycholoog zou gaan?

Ik denk dat me opa en oma het een goed idee zouden vinden. En ik zou dat zelf ook wel willen maar dan moet dat uiterst geheim zijn. Ik heb geen idee hoe de leden van ons dat zouden vinden. Ik kan het wel vragen aan de Priester. Als dat zou mogen dan ga ik dat ook gelijk doen, maar als het niet mag dan weet ik het niet..

Ik denk dat het eenmaal hoort bij mijn geloof dat mensen me haten. Iedereen ziet mij toch als een vijand. Ik draag in het algemeen zwarte kleren en draag een ketting van Lucifer (Sigil). Ik draag geen satanistische voorwerpen alleen die ketting. En de meeste mensen hebben geen idee wat die ketting betekent. Maar ik ben blijkbaar een duister persoon en mensen vinden me raar en eng. Maar dat hoort erbij I think.

Heb je hier veel verdriet van?

Ja, het doet me elke keer veel pijn als ik te horen krijg van Jij hebt je eigen ouders vermoord. Ik mag misschien geen zwakte tonen maar op mijn kamer en dan meestal 's nachts wordt ik erg verdrietig. En ook boos dat ik het er met niemand over mag hebben. Dat is bij ons dan ook de strengste regel in het geloof.

- Goetia
Hey
@Faster,

De naam Goetia is niet meteen gelinkt aan demonen. Het is een soort magie dat verdeelt is tussen goede, slechte, en neutrale magie. Wij geloven dat magie echt bestaat. En daarom maken wij ook amuletten, en leren wij er ook over. Je moet niet denken dat je als Harry Potter dingen kan laten zweven of deuren kan openen. Of als Skyrim dat je vuur uit je handen krijgt of ijs, of wat dan ook. Wij bedoelen dat je meer macht krijgt over je lichaam. En dat je mensen kan beïnvloeden door de magie. Dit doormiddel van een soort psychologie, hypnose, etc. Met slechte magie kan je mensen manipuleren, dingen laten doen, de macht over deze mensen hebben. Met goede magie kunnen we mensen helpen met genezen, of ze beter laten voelen, of ze helpen met hun problemen. Neutrale magie is magie waarbij je dingen voor jezelf doet en dus niet voor andere.

Goetia zelf is meer een praktijk die dus gaat over magie. En de demonen zijn de 72 demonen die zijn opgeroepen door King Solomon. Die weer is afgeleid door de Lesser key of Solomon. Waarbij Ars Goetia daarvan het eerste deel is. De lesser Key of Solomon is een geheime spellbook over de studie van demonen en vooral hoe je de controle kan krijgen over de demonen (de macht over hun kan hebben) en hoe je ze kan oproepen.

Ja ik ken Peter Gundry ook haha. Hij maakt echt mooie liedjes. Ik zelf hou vooral van Lucifers Hymm, The Serpents Tongue, The Devil, en ook Goëtia.

Hoe komt het dat jij zo geïnteresseerd bent in demonen? Ik ken eigenlijk weinig tot geen mensen die daar wat mee te maken willen hebben. Vele mensen deinzen al terug als je het alleen maar al hebt over demonen of satanisme.

Ik ben het met je eens dat mensen niet nu meteen al een vooroordeel moeten hebben. Maar ja zo is dat nu eenmaal zo. Mensen respecteren het Satanisme gewoon niet. Je hult samen met de vijand. Maar uiteindelijk weet niemand wie nou de echte vijand is. Zijn wij dat echt of zijn hun dat? En ik blijf het grappig vinden als mensen zeggen dat God niet de oorzaak is maar dat Satan dat is. Mensen blijven de schuld van zichzelf of zijn/ haar God maar op Satan wijzen. Maar dat zal de schuld van God wel zijn hahaha:D

-Goetia
Het stelt me gerust dat je met een Priester kan praten. Het leek me lastig om er alleen voor te staan.

Als je denkt dat je geholpen zal zijn met een psycholoog, kan je hier zeker eens naar informeren. Een psycholoog is een hulpverlener met beroepsgeheim, dus in principe hoeft niemand ervan te weten. Naar een psycholoog ga je om zorg te dragen voor je mentale gezondheid, en als je voelt dat je daarmee geholpen kan zijn, is het verstandig om naar een psycholoog te stappen. Je kan naar de mening van de Priester luisteren, maar als je vermoedt dat een psycholoog je kan helpen, vind ik dat je zo’n gesprek zeker een kans mag geven. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog.

Misschien dat, als je omgeving het een kans zou geven om jou beter te leren kennen, ze inzien dat jij gewoon een aardig persoon bent. Zie je jezelf als een duister persoon? Zelfs als je jezelf als een duister persoon ziet, kan je gewoon aardig zijn. Ik heb het gevoel dat mensen duister snel associëren met niet aardig. Volgens mij klopt de redenering van die mensen niet. Je kan prima duister zijn en aardig. Hoe denk jij daarover?

Ja, het doet me elke keer veel pijn als ik te horen krijg van Jij hebt je eigen ouders vermoord. Ik mag misschien geen zwakte tonen maar op mijn kamer en dan meestal 's nachts wordt ik erg verdrietig.
Met deze dingen kan je terecht bij een psycholoog. Een psycholoog mag niet zomaar iets doorvertellen, dus wat je vertelt, is er veilig.

Mensen respecteren het Satanisme gewoon niet.
Ik denk dat mensen vooral bang zijn van wat ze niet kennen. Waarschijnlijk hebben veel mensen te weinig kennis over het Satanisme om er een duidelijk beeld over te kunnen vormen. Die onduidelijkheid is voor hen misschien angstaanjagender dan het Satanisme zelf.
Hi Goetia,

Dus die zeven hoofdzonden die je beschrijft, dat zijn voor jullie geen zondes, maar dus juist goede dingen? Ik snap het op zich wel. Ze maken het leven wel aanzienlijk beter. Mensen zijn en blijven een stel egoïsten.

Dus homoseksueel zijn is volgens jouw geloof toegestaan?

Als je ook nog graag wilt weten welke dieren erbij elke zonde hoort, dan moet je het maar vragen of als je geïnteresseerd bent in welk symbolische demonen erbij hoort?
Dieren bij de zonden? :8 Das wel tof. Hebben die er dan ook echt iets mee te maken?

Dus wat gebeurt er dan met neutrale mensen als ze dood gaan?

Oh ja, Sinterklaas is natuurlijk ver weg ergens verboden met een heilige. Hoe pak je dit soort dingen aan op school? Want m'n zus bijvoorbeeld zit op een openbare school, maar doen wel aan Kerstdingen en Sinterklaas. (Dingen als Pasen dan weer niet enzo) Hoe zorg je dat je daar niet aan mee hoeft te doen?

Ah oké, 3 kippen blijven dan in ieder geval nog leven.

Jullie hebben dus Tempels. Veranderen die geheime Tempels dan van locatie? Is jullie geloof verboden? Nee toch (want dit is Nederland, art. 1 GW)?

Wel 'grappig' dat jullie geloof ook moeilijk is om mee binnen te komen. Bij de meeste geloven zie je vaak dat ze graag meer leden hebben, zodat ze hun leer verder kunnen verspreiden. En dan ook nog geld betalen. Je moet wel erg zeker van je zaak zijn als je dat geloof wil aanhangen. Maar dat is natuurlijk altijd zo bij geloven.

Gr. Pin
Hey,

@Kenshin,
Ik kan dinsdag wel is praten met de Priester wat hij vindt van het bezoeken van een psycholoog en ik praat vanavond wel met me opa en oma over wat zij daarvan vinden. Ik zou het zelf best wel graag willen dus.

Zie je jezelf als een duister persoon?

Ja ik zie mezelf wel als een duister persoon. Door de dingen die ik onder andere heb moeten doen. Maar ik zie me niet als een slecht persoon ofzo. Ik probeer altijd om vriendelijk te zijn tegen andere mensen en volgens mij ben ik gewoon een aardige, stille jongen. Ik doe mensen totaal geen kwaad. Ik pest niet en scheld mensen niet uit. En ik ben ook niet onaardig lijkt mij. Misschien dat ik soms onaardig overkomt maar dat is niet mijn bedoelig.

Waarschijnlijk heb je gelijk dat mensen het gewoon angstig vinden. Maar er is niks engs aan. We doen dingen alleen net iets anders dan normale geloven. En in het verleden hebben we wel ernstige dingen gedaan die niet goedkeurend zijn. En dat zou tegenwoordig ook nog wel zijn. We zijn best een groot geloof. Niet in Nederland maar in Amerika bijvoorbeeld wel. en ik weet dat ze daar dingen doen die echt heel erg zijn. En dat ze daar bijvoorbeeld offers brengen die echt heel gruwelijk zijn. Maar daar zeg ik niks over. Dus ene kant begrijp ik ook wel dat mensen zeggen dat we een slecht geloof zijn. Maar zo heeft alle geloven wel iets wat niet oke is.

-Goetia
Hey
@Pin,

dat zijn voor jullie geen zondes, maar dus juist goede dingen?

Precies ja. We noemen het wel zondes maar dat is in onze ogen goed vanplaatst slecht.

Dus homoseksueel zijn is volgens jouw geloof toegestaan?

Ja zeker. Er wordt zelfs gezegd dat Satan zelf in een van zijn levens ooit homoseksueel was. Dus dan zou het gek zijn als we nu zouden zeggen dat homoseksualiteit slecht zou zijn.

Hebben die er dan ook echt iets mee te maken?

Nee het is meer een vergelijking. Bij bijvoorbeeld wraak en woede hoort een Leeuw en een beer. En bij gulzigheid en vraatzucht hoort de varken en beer. Bij luiheid hoort geit en ezel. Bij twijfel en jaloezie hoort Hond en Slang. Bij onkruisheid en lust hoort stier en geit. De demon Asmodeus die draagt ook een stieren hoofd en geitenhoofd. Dus zo een beetje. Het heeft meer te maken als hoe de demon eruit ziet. Maar bijvoorbeeld bij luiheid hoort ezel dat is wel logisch.

Dus wat gebeurt er dan met neutrale mensen als ze dood gaan?

Die gaan naar een andere wereld. Een wereld ver weg van Hel, Aarde en Hemel. Ze gaan naar een plek waar alle niet gelovigen naartoe gaan. Gewoon weg. We geloven dat mensen die neutraal zijn de keuze krijgt om te kiezen voor Hemel of Hel. Als je naar een wrede wereld toe wilt waar je wordt gestraft voor je zondes die je op aarde hebt begaan dan ga je naar de Hemel. Als je beloond wilt worden voor al je zondes en wilt dienen onder de naam van Satan, Lucifer, Belial, Leviathan. Dan ga je naar de Hel. En als je geen van beiden wilt dan ga je naar de andere werelden toe.

Hoe zorg je dat je daar niet aan mee hoeft te doen?

Ik blijf op die dagen gewoon thuis. En als ze voorbereidingen maken op de Kerst of Sinterklaas dan doe ik daar niet aan mee. En op de dagen 5 december of wanneer het wordt gevierd blijf ik thuis. En meestal is er een soort bijeenkomst in de Tempel op die dagen waar je naartoe kan gaan.

Is jullie geloof verboden?

Nee hoor. Alleen we zijn heel voorzichtig met informatie en zo. Daarom ook ondergronds. Voor de buitenstaanders lijkt het net of het Satanisme hier in Nederland langzaam dood gaat, of het verdwijnt. Maar ondergronds zijn we met vele en groeien we door alleen we houden het stil.

We hebben een paar Tempels in Nederland. Eentje in Amsterdam en eentje in Zwolle. Dit zijn de bekenste Tempels (kerken) die buitenstaanders kennen. Maar je gaat als je in Limburg woont niet even 3x in de week naar Amsterdam of Zwolle toe. Daarom hebben we geheime Tempels dit zijn in meeste gevallen geen kerken maar huizen, verlaten bedrijfspanden, industriepanden, etc.
2 maanden geleden was dat in Nijmegen, Almelo, Drachten, Emmen, Tilburg, Roermond, Emmeloord, Goes, Roosendaal, en Amsterdam. Maar elke maand veranderd de locaties. Dus als je zoiets hebt van oh dit is in mijn stad spannend!! Nee niet meer. Nou is het wel zo dat Amsterdam wel vaker is. Maar dat is deze maand ook niet zo. Anders had ik het ook niet mogen zeggen. Maar ja 2 maanden geleden is niet zo erg.

Wij zijn daarom dus ook niet zo openlijk. Wij willen alleen mensen hebben die overtuigend willen deelnemen aan ons geloof. We hebben niks met mensen die graag over de daken schreeuwt over zijn of haar geloof of mensen op plekken probeert te overtuigen. Ik snap persoonlijk daar ook het nut niet van. We hebben liever 1.000 mensen die weten wat het geloof is en er ook echt achter staat dan dat we 1.000.000 mensen hebben waarvan de helft geen idee heeft wat ze doen.

-Goetia
hey Goetia,
ik ben zelf christen. En ik wist niet eens dat dit bestond. ik vind het best wel heftig.
Mij (als christen) is geleerd dat je altijd hulp mag vragen. het is moedig om je zwak op te stellen.

Je moet zelf weten wat je gelooft. Maar denk je niet dat de wereld beter zou zijn als iedereen zo goed mogelijk zijn best deed om geen verkeerde dingen te doen?? dan zou er geen oorlog zijn en stierven er veel minder mensen.

dat over demonen enzo. dat geloof ik wel. daar staan zelfs dingen over in de bijbel. maar ik vind het eigenlijk doodeng om me daar mee bezig te houden.

zijn er nooit momenten dat je twijfelt?? of het wel klopt wat je gelooft? als je je er eigenlijk slecht door voelt om wat je gelooft, ben je dan wel goed bezig? Je mag niet eens hulp vragen aan iemand. en dat is best wel shocking.

Ik zeg helemaal niet dat je Christen moet worden fzo hoor. iedereen mag geloven wat hij/zij zelf wil. daar zal ik nooit over oordelen. maar bedenk gewoon voor je zelf of je dit wil oke?

liefs,
xxjee

PS: wss heb ik geen idee waar ik over praat haha. dus geen haat aub

Reageer