Vraag

Vriendin denkt zwanger te zijn

  • 30 November 2021
  • 2 reacties
  • 172 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Hallo iedereen,

Mijn vriendin is erg bang dat ze zwanger is, ze is 16. We weten het niet zeker dus dit kan ook gewoon histerie zijn maar ik heb toch een paar vragen. Vanaf wanneer werkt een zwangerschapstest en hoe werkt het met abortus? Worden de ouders geinformeerd en is legale toestemming nodig van haar ouders?

Bedankt! :)


2 reacties

Reputatie 7
Badge +11

Hey Anonymouse1!

 

Vanaf wanneer werkt een zwangerschapstest

'’Een zwangerschapstest kun je doen vanaf de eerste dag dat je ongesteld had moeten worden. Dus vanaf de eerste dag dat je overtijd bent.'’

Bron waar meer informatie staat over zwangerschapstesten: https://sense.info/nl/zwanger/zwanger-niet

 

 

hoe werkt het met abortus?

In deze link van de site Thuisarts wordt op een duidelijke en uitgebreide manier uitleg gegeven over een onbedoelde zwangerschap. Daar word ook uitleg gegeven over hoe abortus werkt!

Linkje die ik bedoel: https://www.thuisarts.nl/abortus/ik-ben-ongewenst-zwanger#wat-kan-ik-doen-als-ik-onbedoeld-zwanger-ben

 

 

Worden de ouders geinformeerd en is legale toestemming nodig van haar ouders?

Als je vriendin abortus wilt plegen is daar geen toestemming van haar ouders voor nodig volgens de abortuswet. Dit kan ze dus buiten haar ouders omdoen en ze mag hier zelf een eigen keuze over maken!

 

Hopelijk valt het allemaal mee en is ze niet zwanger!

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 1
Badge

Jo,

IK heb de zelfde situatie ook een keer gehad maar het bleek toen gelukkig stres te zijn dus ik zou niet te veel in paniek raken want dat deed ik wel en toen is de relatie kapot gegaan.

 

Dus zoals NaamNietBekend ook al zei doe zodra het kan een zwangerschaptest en kijk vanaf daar verder, veel succes ;)

 

MVG,

Mr. Zwartlong

Reageer