Skip to main content

Hoi hoi ik ben een meisje van 12 en ik heb dus een probleem ik heb dus de hele tijd bij alles het gevoel dat ik het aan me ouders moet vertellen. 
bijv dat ik masturbeer of porno kijk dat soort dingen. Ik wil dit natuurlijk eigenlijk niet zeggen maar ik blijf de hele tijd er mee zitten:( ook heb ik dat ik vroeger met een vriendinnetje voor de grap “seks” na ging doen niet masturberen ofzo gwn op elkaar liggen enz en dat doen we nu ook niet meer maar ik zit er gewoon mee dat ik over al die prive dingen het gevoel heb dat ik het moet vertellen aan me ouders! Wat moet ik doen? 

Hoi!

Dit zijn hele persoonlijke dingen en deze hoef je niet met je ouders te delen. In de puberteit is het logisch dat je je bezighoudt met dit soort dingen en dat is ook zeker niks om je voor te schamen. Het komt vaker voor dat mensen zich schuldig voelen, alleen dit is echt nergens voor nodig. Probeer het los te laten en ervan te genieten! 


Ik denk persoonlijk niet dat je ouders daar op zitten te wachten, dus ik zou het zeker niet vertellen, nergens voor nodig


Ik denk dat het helemaal niet nodig is om dit aan je ouders te vertellen. Ze weten dat als je ouder word dat je dit toch wel gaat doen. Dit is iets persoonlijks en het vertellen zorgt alleen maar voor ongemakkelijke situaties.


Reageer