ik heb een naaktfoto doorgestuurd

  • 7 January 2018
  • 3 reacties
  • 624 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Een gemeenschappelijke vriend van mij en mn vriendin stuurde haar ineens een ongewenste dickpic via whatsapp. Geschrokken stuurde ze de foto naar mij en hebben we er over gepraat en gelachen aangezien die gemeenschappelijke vriend al een vriendin heeft.die vriendin van die vriend begon ruzie te zoeken en toen hebben mijn vriendin en ik die foto naar haar gestuurd als confrontatie met wat haar vriendje allemaal doet online. Nu vraag ik me dus af of het strafbaar is als je een naaktfoto doorstuurd?

3 reacties

Ja,het is strafbaar.
"In het uitwisselen of het verspreiden van naaktfoto's zit een verschil, ook al klinkt het hetzelfde. Nicole Tillie, jeugdadviseur bij de Nationale politie legt uit: ''Onder uitwisselen verstaan wij het onderling delen van naaktfoto's, dus tussen twee minderjarige personen. Dit wordt gezien als experimenteren en dan wordt het in de meeste gevallen niet vervolgd."

''Als je vervolgens gaat verspreiden, dan komen er andere dingen bij kijken", vervolgt ze. "Vaak is het dan geen experimenteren meer, maar doelbewust publiceren. In dit geval kan het vallen onder het verspreiden van kinderporno of smaad en laster." "
(https://www.scholieren.com/blog/6126/naaktfotos-online-wat-is-strafbaar)

Dus het doorsturen van die foto was geen slimme zet, zeker gezien het feit dat jij er geen toestemming voor hebt gekregen.

Reageer