Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Elke week neiging tot masturberen

  • 2 augustus 2019
  • 3 reacties
  • 135 Bekeken

Badge
Hoi, ik heb elke week wel 1 of 2x de neiging om te masturberen, maar wil dat niet altijd want wordt er altijd zo chagereinig van. Is dit normaal of ben ik er nu verslaafd aan? oh en ben ook niet verslaafd aan porn want dat kijk ik nauwelijks tot niet.

3 reacties

Hey,

Ik denk niet dat je verslaafd bent. 1 á 2x per week is niet bijzonder veel. Als jij je eigenlijk niet wilt masturberen dan moet je dat ook lekker niet doen. Je moet doen wat voor jou prettig voelt. Dus als jij wilt masturberen dan moet je lekker masturberen. Ik hoop dat dit antwoord je heeft geholpen.

Groetjes,

Jack
Badge
Jo,

Masturberen is normaal, vrijwel iedereen doet het en 1-2x per week is echt niks mis mee, er zijn genoeg mensen die het meerdere keren per dag doen.

Het chagrijnig worden hoort eigenlijk niet want je lichaam maakt dan dopamine aan en dat hoort juist een goed gevoel te geven.

Verslaafd zijn aan masturberen is ook volkomen normaal, hoort erbij en is ook nog gezond voor je lichaam.
Badge +1
Zoals Djaga al zei, chagrijnig worden hoort niet eigenlijk. Bij seks hoor je juist een lekker gevoel te krijgen en ontspannen te worden. Je bent niet verslaafd, masturberen kan je zo vaak doen als jij het wilt en er tijd voor hebt. Iedereen heeft een ander tijdstip, ritme of aantal keren voor masturberen. Bij jou is dit 1 of 2 keer in de week, en de andere weer 1 of 2 keer zelfs per dag! Maak je geen zorgen. 1 of 2 keer is normaal. Niks om je voor te schamen. 🙂

Reageer