Dus uhm.. Ik ben verkracht

  • 6 December 2018
  • 3 reacties
  • 1201 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoii,

Ik moest even mijn verhaal kwijt dus uhh bedankt voor het lezen alvast.. Denk ik😅

Het is al een tijd geleden. Vorig jaar koningsnacht ben ik verkracht op een festival door 3 mannen. Ik ga niet in details treden maar het was verschrikkelijk zoals je je misschien kan voorstellen. Ik heb het 5 maanden lang voor mezelf gehouden. Ik was bang, schaamde me kapot en vond mezelf vies. Ik gaf mezelf de schuld voor wat er was gebeurt. De gevolgen van de geheimhouding en het wegstoppen waren nachtmerries, dagelijkse flashbacks en paniekaanvallen. Ik werd huilend wakker waardoor ik altijd het eerste uur miste van school. Toen begon mijn moeder op te vallen dat er iets aan de hand was. Toen ik echt niet meer kon heb ik mijn zus vertelt wat er was gebeurt die het weer tegen mijn moeder heeft gezegt. Ik ben in therapie gegaan. EMDR therapie om precies te zijn. Het was slopend en verschrikkelijk maar het hielp wel. Langzamerhand werden de nachtmerries en flashbacks minder en gingen de paniekaanvallen weg. Nu, anderhalf jaar later, beginnen de nachtmerries weer. Uit het niets zijn ze er weer. Zonder enige reden. Ik heb geen stress, ben niet bang. Het is er gewoon opeens. Ik wil niet weer door het hele traject van EMDR. Het is misschien wel voor het beste aangezien ik ook nog steeds wel een naar gevoel heb elke keer als iemand me aanraakt.

Okay nou dat was mijn verhaal... Uhm ja.. Geen idee hoe ik dit ga eindigen

Dus ik zeg gewoon doei

Doei😅🎉

3 reacties

Reputatie 3
Badge +3
Ik wil absoluut niet gemeen overkomen of dat ik je niet geloof.

Maar ik heb meteen 1 vraag. Neem je het zelf wel serieus dat je bent verkracht? Of heb je zoiets van ach het is gebeurd jammer dan?

Want zo kom je wel een klein beetje over als ik je topic zo leest. Al meteen bij de inleiding. En op het laatst weer. Alsof je het allemaal wel best vind. Waarom 😅🎉.

Nou ja, over je topic zelf. Als die wel se.


Wat je hebt meegemaakt lijkt mij in ieder geval niet prettig. En dat je daar angst en paniekaanvallen van hebt gekregen lijkt me niet gek. Fijn dat de EMDR je heeft kunnen helpen daarmee. En ook fijn om te horen dat je daar vanaf was.

Ik heb zelf geen idee wat een EMDR precies betekent. Maar misschien is het handig om daar weer is met iemand mee te praten. En misschien kunnen zij dan met jou kijken wat de volgende stappen zijn.

Weten je ouders of zus al dat je deze nachtmerries en flashbacks weer hebt? Zo niet dan is het misschien wel fijn als je met hun erover gaat praten.

Is er trouwens iets gebeurd in de laatste paar weken? Iets negatiefs? Of positiefs? Heb je het druk? Stress kan bijvoorbeeld ook opkomen zonder dat je het door hebt. Of er kan iets zijn gebeurd waardoor je weer bent gaan denken aan deze gebeurtenis. Misschien tijdens het kijken van een film of een lied dat je hebt gebeurd? Het kan echt van alles zijn.

Het is tenminste sws handig als je er met iemand erover gaat praten weer. En dan samen gaat kijken wat je het beste er tegen kan doen!

Sterkte! En sorry als ik onvriendelijke overkomt of zoiets dat is niet mijn bedoeling ofc.

^
Future
Reputatie 3
Badge +8
Hey,

Vervelend dat (een deel van) de gevolgen van je verkrachting weer zijn teruggekeerd. Je geeft aan dat je absoluut niet opnieuw het hele traject wil doorlopen omdat het slopend en verschrikkelijk was. Dat begrijp ik heel goed, maar ik denk dat je kosten wat het kost moet voorkomen dat je volledig of verder terugvalt.

Ik denk dat je het beste dit kan bespreken met je huisarts, of met je behandelend specialist van destijds mocht je daar nog contact mee hebben. Jullie kunnen dan samen kijken wat verstandig is om te doen en of er überhaupt actie moet worden ondernomen.

Mocht EMDR toch opnieuw nodig blijken zou ik je toch aanraden het project in te gaan. Het heeft je al eerder geholpen hoe heftig het ook was. En tuurlijk geeft die geslaagde therapie geen garantie voor de toekomst, maar je weet wel waar je mee te maken hebt.
Ik snap je heel goed dat je het hele traject niet opnieuw wilt volgen. En het is goed dat je het aan je zus hebt vertelt, want daardoor (ookal wou je het niet) weet je moeder het ook. Het is heel naar dat die nachtmerries terugkomen maar misschien kan je het tegen je moeder of je zus vertellen. Ik weet dat je het moeilijk vind om het aan iemand te vertellen, maar zeg gwn mam of zus ik krijg die nare nachtmerries terug maar ik weet niet waarom en ik wil die traject niet opnieuw doen. Ik hoop dat dit een beetje helpt❤️

Reageer