Skip to main content

Hey allemaal,

Ik heb de laaste tijd echt veel stress door school. Namelijk ik maak bijna nooit mijn huiswerk en tijdens de les snap ik bijna alles gewoon niet. Ik ben gewoon zo moe en heb totaal geen motivatie om nog schoolwerk te doen na school zelfs niet met muziek. Ik heb ook nog eens een toetsweek en ben daar echt gestrest voor. 

Tijdens de lessen zit ik ook maar te dagdromen inplaats van mijn werk te doen sinds ik gewoon zo moe ben. Ik word van school ook echt ziek.

Weet iemand misschien wat ik moet doen en heb ik misschien iets zonder dat ik dat weet?

Geoetjes Anoniem1000

hey,

Erg vervelend dat je je zo voelt! Misschien kun je voor school alleen (een deel van) het huiswerk maken voor de vakken die je echt heel moeilijk vindt en de rest gewoon laten. Voor de toetsweek zou je misschien eerst kunnen beginnen met alle moeilijke vakken en minder tijd besteden aan de vakken die je makkelijk of gemiddeld vindt.

Je zegt dat je veel dingen niet begrijpt, geen motivatie, moe bent en ziek voelt. Misschien ben je overspannen of heb je een burn-out. Voor deze klachten zou je naar en specialist kunnen gaan en dat die oplossingen voor je bedenkt. Ik ben zelf ook voor soortgelijke klachten naar specialist gegaan, en die heeft mij aangeraden om te gaan sporten en gewoon veel tijd voor jezelf te nemen om rust te nemen en leuke dingen te doen.

groetjes van mij


Hey,

Ga tot de vakantie nog even hard doorstrijden en probeer om zo goed mogelijk te leren voor de toetsen en laat het huiswerk zitten. In de vakantie heb je tijd om (eventueel) wat in te halen of iets te oefenen wat je niet snapt, kijk bijv. youtube filmpjes over het onderwerp, dit helpt mij altijd heel erg. Ik weet het, het is vakantie, maar je zult echt je best moeten doen om het jaar te halen. De dag voordat school weer begint maak je een plan met hoe je de komende periode school gaat aanpakken zonder dat je stress enzo krijgt. Je maakt het huiswerk al grootedeels in de les af, je gaat elke avond even aan je huiswerk, je vraagt een klasgenoot om hulp etc. Als je de stof snapt is het gelijk al interessanter!


Hey anoniem1000,

Ik heb het laatst ook heel veel stress door school. Wat ik heb gedaan is: met de school in contact gekomen, bloedonderzoek (ze hadden iets gevonden), een juf of meester verteld wanneer je iets niet snapt, als het echt nodig is ging ik eerder naar huis. Maar misschien ligt het niet aan jouw en light het aan je klas, of je juffen en meesters, of eet je misschien niet genoeg. Je hebt vast vandaag of na de vakantie weer toetsweek maar probeer een paar van deze technieken.(tip: neem oordopjes mee als het mag en als je even niet meer kan vraag een juf of meester als je heel even en time-out mag omdat je overprikkeld raakt, in die timeout ga even voor 2 min naar buiten en neem even een slokje water, ga naar de wc en doe een beetje koud water op je gezicht.)

 

Hoop dat dit helpt

Liefs, Sunny


Reageer