Vraag

IQ test

  • 12 January 2020
  • 1 reactie
  • 82 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hey,

Ik krijg binnenkort een IQ test (maar eigenlijk wouden ze op school dat ik een autisme test zou doen, waarna we gegaan zijn naar iemand die gespecialiseerd is in 'etiketjes'. Zij zegt dat ik geen autisme heb, maar dat ik hoogbegaafd ben. Ik moet nu een IQ test doen om te bewijzen dat ik hoogbegaafd ben, anders moet ik waarschijnlijk toch die autisme test doen)

Wat moet ik me voorstellen bij zo'n test? Vragen ze supermoeilijke dingen? Wat moet de school doen als ik kan tonen dat ik hoogbegaafd ben?

Groetjes,

Olijf


1 reactie

Hi Olijf,

 

via de link kun je een indruk krijgen van welk soort testen er af worden genomen:

https://wetenschap.infonu.nl/diversen/147439-hoger-scoren-op-een-iq-test-met-voorbeelden.html

 

De één vindt getallenreeksen lastiger als analogieën en omgekeerd Het kan dus zijn dat je op bepaalde onderdelen hoger scoort als op andere, maar das helemaal niet erg. Het is een soort meting om te zien waar je staat. Omdat het een soort standaard testen zijn (als het goed is) kun je jezelf vergelijken met anderen die diezelfde test hebben gedaan.

 

Afhankelijk van je score kan de school je misschien een aangepast lesprogramma aanbieden of dat je sneller doorstroomt naar een volgende klas. Omdat dit per persoon kan verschillen, kan je het beste daar over praten met degene die de test heeft afgenomen. Meestal is het zo, dat er een gesprekje over de uitslag volgt of anders een geschreven rapport. Bij vragen er over zou ik die dan in eerste instantie stellen aan degene die de test heeft afgenomen.

 

Er zijn ook wel scholen/opleidingen die speciaal zich richten op hoogbegaafden. Soms is dit een hele opleiding of een extra lespakket naast de reguliere school.

 

In het kort staat er ook wel iets over op deze site:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/passend-onderwijs/vraag-en-antwoord/hoe-krijgt-mijn-hoogbegaafde-kind-onderwijs

 

Maar dat kun je misschien het beste aan je mentor vragen als je de uitslag hebt of van te voren erover praten kan natuurlijk ook.

 

Succes met je testen.

 

Groetjes,

M&M's

 

PS

Google op ‘IQ testen oefenen’ en je vindt veel voorbeelden van gratis testen om te oefenen.

 

Reageer