Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

geen motivatie om te leren

  • 17 januari 2019
  • 1 reactie
  • 47 Bekeken

Badge
heyy, ik heb totaal geen motivatie om te leren. Ik zit nu midden in een toetsweek de eerste onvoldoende is al binnen en er komen er nog 2 aan. En ik had een planning moeten maken van wat ik wanneer leer. Maar het probleem is dat ik me er niet aan hou. Ik kan mezelf ook wel belonen als ik heb geleerd en ik heb dit ook wel geprobeerd maar ik hou me er gewoon niet aan. Als ik wil kan ik binnen 1 uur 4 pagina's Engelse woordjes in mijn hoofd stampen maar waarom zou ik? Ik kan het, maar ik doe het niet. Mijn ouders weten ook niet dat als ik 3 uur lang op mijn kamer zit dat ik dan gewoon 3 uur lang zit te niksen achter mijn Pc. Ze denken gewoon dat ik huiswerk zit te maken (wat ik ook nooit maak) of zit te leren. Ik zit nu halverwege het schooljaar dus ik kan nog overgaan als ik alles op alles zet maar als ik niet kan leren. kan ik ook niet overgaan.

PS. ik zit in 4 havo

1 reactie

Reputatie 2
Badge +3
Hey!

Je bent zeker niet de enige met dit probleem en zeker niet op dit forum. Je bent nieuw, dus ik zou zeggen welkom en kijk gerust even rond. De mensen die deze topics hebben aangemaakt: https://forum.kindertelefoon.nl/emotionele-problemen-en-gevoelens-29/ik-heb-gefaald-in-m-n-leven-ik-wil-nog-niet-opgeven-38054
https://forum.kindertelefoon.nl/school-en-studie-39/motivatieloos-37802
hebben een soortgelijk probleem als jij, hopelijk heb je er dus wat aan. Als je er niks aan hebt, kan dat natuurlijk ook. Ik hoor graag van je!

Groetjes, Anoniempje

Reageer