klasgenootje is jaloers op mij vanwege de band met me beste vriend


Reputatie 7
hey

een klas genootje is jaloers op mij en op me beste vriend. omdat wij een goede bant hebben. wij delen (bijna) alles. we kunnen over alles praten.

alle we pauze hebben zitten mijn beste vriend bij elkaar, en praten we over van alles en nog wat. ook privé dingen wat haar dus ook niet altijd wat aan gaat. maar dan komt ze er bij zitten en praten wij over een onderwerp zonder de specifieke worden te gebruiken dat zij er niet achter komt waar we het over hebben.

na veel gezeur hebben we iets vertelt omdat ik er klaar mee was en dat van me beste vriend is er achter gekomen... nu is het 4 weken later na dat ze weet waar we het over hebben. ze weet nu dat ik (waarschijnlijk) transgender ben. en dat mijn beste vriend op boys valt. ze vertelde vorige week uit zich zelf dat ze jarloers was dat wij open tegen elkaar praten waar zij dan niet bij mag zijn waardoor ze zich ook buiten gesloten voelt.

ze is altijd smoor verliefd op bepaalde jongens. dan kan ze echt nergens anders aan denken of over praten. maar ze zij in eens ja ik denk dat ik bi ben. en vraagt ze mij om hulp om er achter te komen of dat ook zo is. maar ik vind het dus lastig om te geloven dat het waar is. dat ze het niet zegt om er bij te horen zeg maar.

ze wilt ook alleen van mij en mijn beste vriend advies of er over praten. het op schrijven of iets wilt ze niet.

hoe kan ik er achter komen of ze toch de waarheid spreekt. of dat ze het zegt om er bij te horen.
hoe zou ik haar dan kunnen helpen als het waar is.


mijn beste vriend denkt er precies het zelfde over als ik...
groetjes
bellablue

51 reacties

Hi Bellablue

Je beste vriend en jij kunnen goed met elkaar praten, waar een vriendin jaloers op lijkt te zijn. Best lastig om te achterhalen of haar twijfels rond haar geaardheid een schreeuw om aandacht zouden zijn.

Ik stel voor dat jullie haar het advies geven waar ze mee geholpen zou kunnen zijn. Wie weet is haar vraag naar aandacht zo beantwoord, en gunt ze je beste vriend en jou meer tijd met z'n tweeën. Je zou haar ook kunnen vertellen over de site Jong&Out, waar ze met haar twijfels terecht kan.

Zouden je beste vriend en jij vaker na school kunnen afspreken? Extra gesprekstijd tussen jullie twee doet voor beiden vast goed. De rustige sfeer van thuis of een gezellig parkje is misschien ook fijner dan een rumoerige schoolkantine.

Groetjes
Kenshin
Reputatie 7
Hoi

Je zou haar ook kunnen vertellen over de site Jong&Out, waar ze met haar twijfels terecht kan.

Dat hebben we al gezegd maar dat wijst ze af...

Zouden je beste vriend en jij vaker na school kunnen afspreken?

Wij bellen 3 of 4x in de week en dan zoon 2 uur lang om bij te praten.

De rustige sfeer van thuis of een gezellig parkje is misschien ook fijner dan een rumoerige schoolkantine.

De sfeer van thuis moeten we allebei niet hebben 😂. We houden pauze in de klas. Dus rumoerig is het niet.

Ik wil het echt heel erg graag geloven maar er zegt toch iets in me van dat het toch echt is om er bij te kunnen horen... ik weet het gewoon niet.

Groetjes
Bella
Wat jammer dat ze jullie advies niet opvolgt. Wel goed dat je vriend en jij voldoende tijd vrijmaken om bij te praten.

Het zou erg naar zijn, moest je vriendin bi zijn gebruiken om erbij te horen. Wie weet voelt ze zich eenzaam, en zoekt ze iemand die luistert, en zoekt ze daarom een methode om jullie aandacht te bemachtigen. Misschien is dat meisje geholpen met een gesprek over eenzaamheid en vriendschap.

Gr. Kenshin
Reputatie 7
hey

Het klinkt misschien vreemd maar hij en ik merken dat het echt helpt om er over te praten met elkaar. we gaan hierdoor ons zelf langzaam accepteren. en we willen nu allebei langzamerhand het tegen onze ouders uit de kast komen.

wij praten veel met haar. maar de laatste tijd iets minder omdat mijn beste vriend en ik samen kunnen praten over moeilijke dingen zonder dat het dan moeilijk is.

dat meisje die praat er echt alleen er over als mijn beste vriend er over praten. als we dat niet doen gaat ze geen aandacht vragen. wij hebben ook kort gedacht dat ze op mij is. want ze zegt dat ze niet zonder mij kan en dat het niet uit maakt wat er met me beste vriend is. maar als ik ff weg moet appte ze meteen dat ik terug moet komen.

groetjes
bella
Heel fijn dat je vriend en jij hier zo open over kunnen praten. Het zou heel goed zijn om elkaar te steunen bij het uit de kast komen.

Misschien helpt het om dat meisje regelmatig te vragen hoe ze zich voelt, zodat ze zich gesteund voelt. Het kan dat, als ze die aanwezigheid van bezorgdheid voelt, ze minder toenadering zal zoeken, en minder aanhankelijk wordt.

Gr. Kenshin
Reputatie 7
Dankje voor de tip dat ga ik zeker doen!
Reputatie 7
hey

ik heb nu al een maand of zo geprobeerd om de tips te gebruiken maar het hielp niet.

ze liegt eerst dat ze zelf transgender of lesbisch is maar het woord toch weer elke keer na een uur het vol houden weer normaal.

maar ze loog er weer over. en ze heeft wat mij best wel pijn doet homo's en transgender belachelijk gemaakt in een groeps app met mij en me beste vriend.

ik had heel netjes gezegd als ze het bleef beledigen dat ik het contact zou verminderen of verbreken en ze bleef doorgaan. dus negeerde ik haar dit weekend maar ja ze zocht de heletijd contact tijden school. en vroeg zelfs meedere keren aan me beste vriend waarom ik haar negeerde. en heb sinds vanmiddag al 20 berichten van haar gekregen.

wat kan ik nu het beste doen?

groetjes
bella
Wat een verwarrend gedrag van deze klasgenoot. Niet ok dat ze verhalen verzint om aandacht te verkrijgen, en negatieve uitspraken deed over de LGBTQ-community.

Aangezien ik het best een lastige situatie vind, lijkt het me nuttig om een docent te raadplegen. Een docent zou met dit meisje kunnen praten, en duidelijk kunnen proberen maken hoe haar gedrag op anderen overkomt. Wie weet dringen de woorden van een docent sterker tot haar door dan die van een medeleerling.

Wordt je beste vriend ook op deze manier benaderd?

Gr. Kenshin
Reputatie 7
een docente heeft al 2x met der gepraat en dan is het voor een paar dagen oke maar daarna begint ze weer.

mijn beste vriend woord echt veel minder 'lastig gevallen' dan ik. zij appen nooit met elkaar prive alleen in een groeps app met mij er bij. dan houd ze het veel netter.

als ze mij prive appt stuurt ze af en toe iets best gemeens en verwijdert het meteen en denkt ze dat ik het niet lees. maar zij hebt de heledag door appjes tot ik reageer of bekijk. omdat ze ook niet zonder mij kan of zo.

groetjes
bella
Zou het een optie zijn dat dit meisje regelmatig praat met een docente? Wie weet bieden deze regelmatige gesprekken haar de aandacht waar ze naar zoekt.

De situatie laten aanslepen zoals deze momenteel is, lijkt me geen optie. Jij kan gekwetst worden door dit meisje, en dit meisje zou eventueel geholpen kunnen zijn met hulp. Denk je dat je hiermee op een docent durft afstappen?

Gr. Kenshin
Reputatie 7
ze praat regelmatig met een docent en daar komt altijd uit dat ik meer aan dacht aan haar moet schenken maar ja daar heb ik nu echt geen trek is. het is trouwens mijn vertrouwens docente waar ze mee praat...

nou ik kan nog een keer gekwetst worden. nou ja het is niet gekwetst worden het is meer het doet me pijn dat ze zulke opmerkingen kan bedenken. ze had vandaag zo iets gemeens geschreven. toen ze dacht dat ik niet online was. maar had het op me laptop aan staan. ze had geschreven: transgender zijn bestaat niet, je bent en zal altijd dat lelijke meisje blijven. en toen in eens het opende verwijderde ze het meteen omdat ik het dan niet aan iemand kan laten zien van school.

had het aan mijn beste vriend vertelt. en zijn reactie was: wat een bitch als ik nu in de buurt was geweest had ik haar een klap in der gezicht verkocht.

hij wilt nu ook echt het contact verbreken. dat gaat voor ons nog best moeilijk. want we hebben vaste plekken en vaste mensen waar we mee samen moeten werken. ik moet altijd naast haar zitten. en mijn beste vriend of ik moeten altijd met haar samen werken...

dus woord nog een gedoe maar ik denk wel dat ik er woensdag over ga hebben hoe ik dit het beste op kan lossen. omdat ik er nu wel zat van woord.

groetjes
bella
Uit de gesprekken komt dat jij haar meer aandacht zou moeten schenken. Attent zijn naar je omgeving toe is goed, maar dat een persoon je niet ligt, kan gebeuren. Een vriendschap opdwingen leidt zelden tot een positief resultaat.

Ik schrok erg van het laatste berichtje van dit meisje. Wat ze doet is pesten, en nog wel op een erg laffe manier. Ik stel voor dat je een docent op school inlicht over de daden van deze leerling, aangezien haar gedrag veel te ver gaat.

Ik begrijp de reactie van je beste vriend. Het zou echter jammer zijn om als degene bestempeld te worden die agressie gebruikt. Als je beste vriend of jij uit wraak handelen, kan dat in jullie nadeel spelen.

Is het mogelijk om je mentor te contacteren, en te vragen om een wijziging van plaatsen? Een opmerking zoals degene die deze klasgenoot laatst maakte, vind ik daar een goede aanleiding voor. Het lijkt me erg lastig om naast iemand te zitten, die je diep gekwetst heeft.

Goed dat je je voorneemt woensdag over te gaan tot actie. Ben je van plan om op een docent af te stappen?

Gr. Kenshin
Reputatie 7
de vriendschap was tot dat ik over mijn gender uit kwam ging het prima. de dag na dat ik 'uit de kast' kwam ging het berg afwaards.

ik zou zelf nooit agressie gebruiken. en ik hou altijd mijn beste vriend wel rustig in dat soort dingen, gelukkig.

het is een beetje lastig om te gaan wisselen had ik vorige week voor gesteld. ik kan dan alleen naast mijn beste vriend zitten en dat willen ze niet van wege dat wij 2en de grootste monden hebben van de klas... ze hebben gezegd dat ik tot volgend jaar moet wachten... ik ga het komende week nog wel een keer vragen of het echt niet anders kan. mijn klas(behalve ik) kan niet tegen veranderingen. dus willen ze het liever zo lang mogelijk uit stellen want er is al zoveel gedoe...

Ben je van plan om op een docent af te stappen?

ja maar ik weet alleen niet of dat gaat helpen omdat ze haar heel belangrijk vinden om happy te hebben aangezien ik toch nooit echt happy hebben willen ze de andere gelukkig houden, snap je?

groetjes
bella
Wat naar dat ze negatief reageerde op je coming-out. Hopelijk laat ze haar negatieve gedrag vroeg of laat achterwege.

Je beste vriend en jij zijn de grootste monden van de klas, die de docenten niet naast elkaar willen hebben. Wel, misschien weten jullie elkaars mond gesloten te houden 😊 Kan een mooi experimentje worden.

Veranderingen zijn lastig voor de klas. Zou het helpen om enkel jou van plaats te wisselen met de buur van je beste vriend, zodat je naast hem, en niet meer naast dat meisje, zit? Om ervoor te zorgen dat dat meisje zich niet geviseerd voelt, zou de docent kunnen zeggen dat jullie graag naast elkaar zitten voor steun.

Ook voor jouw happiness mag opgekomen worden 🙂 Zitten naast en samenwerken met iemand die je diep kwetst, kan nauwelijks bevorderlijk zijn voor je welzijn en schoolresultaten.

Gr. Kenshin
Reputatie 7
het raarste is ze reageerde juist heel goed op toen ik het vertelde maar vlak daarna sloeg de knop om dat ze het toch negatief er naar ging kijken.

goed plan. ik ga het voor stellen. we toch nog maar een paar weken. dus dat kan geen kwaat 😂
ik werk toch voor 90% op een hoger niveau dan me beste vriend.

dat meisje kan dus het minst tegen veranderingen. helemaal als er iets gebeurd waar zij nadeel in heeft dus in eens alleen zit. ik zou het idd als steun kunnen voor stellen.

het gaat de laatste tijd al slecht met mijn school werk. sinds dat ik meer met mijn gender bezig ben....

groejtes
bella
Badge +4
‘maar ze loog er weer over. en ze heeft wat mij best wel pijn doet homo's en transgender belachelijk gemaakt in een groeps app met mij en me beste vriend’

ik word hier zo verdrietig van ps heb ongeveer dat probleem ook met sommige mensen
Reputatie 7
hoi eenpersoons

mensen zijn kunnen heel asociaal doen.

maar ik ben wel blij dat we niet 20 jaar geleden leven anders had de helft van die forum denk ik de doodstraf gehad.

ergens was het dan makkelijker maar dan zou het niet je eigen keus zijn om eerder dood te gaan.
(ik bedoel het niet negatief)

groetjes
bella
De buur die momenteel naast je beste vriend zit, zou naast dat meisje kunnen zitten. Op die manier hoeft ze niet alleen te zitten. Denk je dat dat meisje daarmee overweg zou kunnen?

Het is heel normaal dat je moeite hebt met schoolwerk, wanneer je met bv. je gender bezig bent. Ik vermoed dat de docenten dit zullen begrijpen. Kunnen ze begrip opbrengen voor jouw situatie?

Hopelijk komt er met de tijd meer en meer acceptatie en begrip voor de LGBTQ-community. Naar mijn gevoel gaat het de goede richting uit, zeker ter vergelijking met de vorige eeuwen. Echter hebben we nog werk voor de boeg.

Gr. Kenshin
Reputatie 7
hoi

de gene die nu naast me beste vriend zit is helemaal niemand. dus denk niet dat ze daar tegen kan.

ze begrijpen het wel maar vinden het wel lastig. wat natuurlijk begrijpelijk is.

groetjes
bella
Is het mogelijk om de tafel waar dat meisje aan zou zitten, tegen een andere tafel te plaatsen, zodat ze naast een ander duo zit? Jij kan naast je beste vriend zitten, en om te vermijden dat het meisje alleen zit, wordt haar tafel naast die van andere klasgenoten geplaatst. Zou dat kunnen?

Gr. Kenshin
Reputatie 7
in denk niet dat we voor mij het lokaal mogen verbouwen...

maar ik ga morgen gewoon ff langs mijn mentor om het te vragen.

groetjes
bella
Goed dat je je voornam om dit met je mentor te bespreken. Heeft dit gesprekje inmiddels plaatsgevonden?

Gr. Kenshin
Reputatie 7
nee het gesprekje heeft niet plaats gevonden omdat ik haar sochtens niet kon vinden en de rest van de dag was ik niet in school....

het negeren van haar heeft nut. ze gaat niet de heletijd meer als een slaafje achter me aan lopen. super fijn maar ze appt me wel de heledag door.

groetjes
bella
Je hebt je mentor niet kunnen vinden, kan gebeuren. Denk je dat je haar de komende dagen zal zien?

Het achter je aanlopen is verminderd. Wel ontvang je veelvuldig berichtjes. Doet ze vervelend als je deze berichtjes onbeantwoord laat? Je zou nu en dan kunnen reageren, maar telkens op een nieuw berichtje antwoorden, is geen vereiste.

Gr. Kenshin
Reputatie 7
ik zal vast wel me mentor morgen kunnen vinden aan gezien ik 4 uur les van der heb 😂

ik open het na 4 berichten en dan reageer ik niet.
ze vroeg ook aan mij en beste vriend van waar we waren toen we perongelijk afgeleid waren onderweg naar school smiddags waar wij waren gebleven en hoe laat we terug kwamen en zo. wij zijn perongelijk een heel end omgelopen naar school (25 minuten) met pokemon go aan zodat we haar niet hoefden aan te horen, haha.

ze merkt het wel dat ik niet telekens meteen open omdat ik nogal verslaafd ben aan mijn telefoon dus meteen elk berichtje open. behalve die van haar prive.

ik kreeg net zoon mooie tekst van iemand 'soms moet je iemands vertrouwen breken om diegene gelukkig te maken. soms is dat het beste...'
dat kreeg ik toen ik vertelde over de ruzie van haar en mij.

groetjes
bella

Reageer