Vraag

politie op whatsapp

  • 15 juni 2020
  • 6 reacties
  • 153 Bekeken

Badge +1

Ok ff gwn als vraag. Ik krijg appjes van iemand die zogenaamd bij het politie korps hoort. Gebruikt de politie whatsapp??


6 reacties

Reputatie 4

Hoi,

Sommigen mensen doen zich op internet of op sociale media zoals Whatsapp zich anders voor dan wie ze daadwerkelijk zijn. Soms zijn dat mensen die kwaad willen en uiteindelijk op een manier geld of gegevens van je willen stelen. 

Als je diegene niet kent zou ik als ik jou was hem blokkeren en rapporteren bij Whatsapp. De politie heeft namelijk geen Whatsapp nummer en zal ook nooit via Whatsapp contact met jou opnemen. 

Groetjes,

TheColorGreen

Reputatie 7
Badge +13

hey, @Anoniemfiguur74 .

Ik ben het helemaal mee eens en sluit mij ook aan bij de reactie van TheColorGreen. 

 

Politie heeft geen eigen nummer , als jij hem of haar niet kent , kun je vragen naar zijn naam en achternaam. Meestal is het iemand die gewoon zoals TheColorGreen al zei . Iemand uit op je geld ofzoiets.  

Ik zelf heb wel het nummer van mijn wijkagenten , maar ik weet dat ze van de politie zijn. Ik kom ze ook wel is tegen in hun uniform,  dus ik weet dat ze van de politie zijn en hij liet zijn id van de politie zien. En daarbij , ik heb zelf de app van de politie en daar staan ook hun profiel foto's op.  Ik dwaal weer af. 

Kortom , ik zou gewoon doen wat jij het beste lijkt, maar ik zou wel even navragen bij zijn naam en controleren bij je eigen politie korps.

Zoals ik je verhaal lees denk ik dat het gewoon iemand is die zich voordoet maar weet dat niet zeker. Als je hem wilt blokkeren zou ik dat zeker doen en ook natuurlijk melden bij WhatsApp.  Persoonlijk zou ik dan ook gelijk naar je eigen politie bureau gaan en dat nummer en je verhaal vertellen. 

Maar dat is jouw keuze.

 

Hopelijk heb je er iets aan!

Groetjes gebruiker c! 

 

Reputatie 7
Badge +11

Heyy

Het lijkt me zoals al gezegd heel onwaarschijnlijk dat de politie je berichten stuurt via whatsapp. Misschien is die man of vrouw wel van de politie, dat  kan natuurlijk wel. Maar binnen de diensturen zal die je geen appjes sturen denk ik.  Waarschijnlijk heeft het ook helemaal niks te maken met een politiezaak, want  dan mag dat volgens mij helemaal niet via whatsapp. Waarschijnlijk gewoon iemand die zich verveelt.  Ik zou er niet verder  op ingaan als ik jou was.

Groetjs

 

Badge

hallo,
politie gebruikt idd wel whatsapp maar alleen met reden zullen ze jou een bericht sturen en vaak is hun profielfoto in uniform of met een politie logo en zullen ze zichzelf ook voorstellen en vaak bellen ze je. vertrouw je t niet kijk dan op de site en zoek jou regio en type daar zijn naam in en kijk of het daadwerkelijk iemand is van de politie en bel anders je bureau uit jou regio en vraag het even na.

groet

Reputatie 2
Badge +1

Politie via Whatsaap? 
 

meteen blokkeren en naar je ouders gaan meer kan ik niet zeggen :p

 

Reputatie 2
Badge +3

Ik ken dat ook , dit soort berichten, niet op reageren, ik heb een vaste vrienden lijst in WhatsApp en verder heeft niemand mijn gsm nr dus dit soort figuren proberen gewoon een willekeurig nummer uit en kijken of je reageert, niet doen dus

Reageer