Vraag

Geen privacy op telefoon

  • 24 October 2019
  • 3 reacties
  • 218 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Mijn ouders vinden dat ze altijd moeten weten wat ik in mijn telefoon doe, maar dat ik vind ik heel irritant. Ik ben 16 en heb recht op privacy. Ik moest zelfs mn code van mijn telefoon vertellen, maar dat wilde ik niet en toen werd mijn telefoon afgepakt terwijl ik het ook nodig heb voor school. Mijn ging zelfs in een winkel waar ze telefoons simlockvrij kunnen maken en heeft 10 euro betaalt om mijn telefoon te controleren. Ik vind dat wel echt ver gaan en heb gezegd dat het privacyschending is en dat ik recht heb op privacy.  Alleen hij heeft in zijn hoofd dat ouders moeten weten wat hun kinderen doen op social media, omdat het op school werd vertelt. Maar je kan het toch ook vragen of heb ik het verkeerd?

Maar nu krijg ik mijn telefoon niet meer terug. Ik heb dat tegen mijn mentor vertelt en tegen schoolmaatschappelijk werk.  Op dit moment heb ik veel groeps/duo opdrachten waar COMMUNICATIE voor nodig is en ik ook geen zin in gezeik van ‘waarom reageer je niet op mn appjes?’ of ‘ik heb je 100x gebeld maar je neemt niet op’. En dan is het mijn schuld dat mijn groepje een onvoldoende heeft (niet eens mijn schuld het is de schuld van mijn vader) en dan krijg ik thuis ineens ‘hoe kan je onvoldoende halen?!’

Ik vind dat ouders moeten weten dat ik mijn telefoon nodig heb en dat ik recht heb op privacy. Ik vind ook dat mijn mentor met mn ouders moet praten over telefoon en privacy, maar tegelijkertijd heb ik het liever niet dat mn ouders in gesprek gaan met mijn mentor want dan denken ze dat ik dingen van thuis aan school heb vertelt.


3 reacties

Hej girl,

 

Ik snap je frustraties! Ik kan niet oordelen maar ik vind dat je ouders misschien wel te ver gaan.

Ik ben zelf ook 16, ook een meisje en wil ook niet dat mijn ouders alles weten wat ik doe op mijn telefoon. Niet dat het raar is maar het is gewoon ongemakkelijk als je ouders alles weten. 

Persoonlijk vind ik en denk ik ook dat het niet oke is dat je ouders alles willen weten en hem zelfs afpakken omdat ze je code niet mogen weten! Oke je bent minderjarig maar je hebt ook recht op privacy! en ja die privacy hebben wij tegenwoordig gewoon op onze telefoon toch? 

Mijn ouders wilde tot mijn 15e af en toe wel even kijken wat ik uitspookte maar dan vroegen ze het, en ging ik akkoord. (ja wat moet je anders :) ) 

 

Mijn mening is: ‘Ze kunnen best af en toe es kijken waar je je tijd aan verspild :p maar ze hoeven niet alles te weten! 

 

Sterkte ermee! En probeer in gesprek te gaan! Als je je telefoon terugkrijgt ga er dan niet teveel achter zitten want dan ben je hem waarschijnlijk door hun nieuwsgierigheid meteen weer kwijt! 

 

STERKTE

 

Groetjes,

 

A

Ik ken het op een dag ik was 13 en had een vriendin vroeg mijn vader komt eens hier Taylor ik betaal je abonnement €25 per maand hoe komt dat ik iedere maand €45 tot €50 betaal? Ik was van ik bel veel sorry papa zei een liefje ok schat maar dit klopt niet onbeperkt sms'en je belt praktisch niet hier met die gsm.

Pa keek en oh 😅 ma meisje toch porno dus ik zakte in de grond want mama was erbij gelukkig vonden ze het niet zo erg maar papa en mama zeiden pas op dat kost geld.

Ik begrijp het voor een deel want ik ben jong voor mijn ouders hun grootste vreugde en dat willen ze beschermen maar een kind wordt ouder en we willen privacy omdat een lief komt we gaan ons een beetje rebels opstellen om daarna de slag van de molen te krijgen omdat het verkeerd was maar dat is nu eenmaal het puberaal tienergedrag we hebben onze geheimpjes omdat ouders soms overdrijven.

Ik was 14 en tante is 29 zij rookt en ik pikte een sigaret, ik in haar tuin en uche uche ze zei ga eens bij een dokter langs tot oh Taylor je moeder is er en ik shit want ik had een sigaret mama zag het en oh Taylor je rookt ze vroeg aan tante een pakje sigaretten en ik mama rook je? Ze zei nee dat pakje rook je tegen 20u op het is nu 18u. Ik voelde mij ellendig maar daarom willen we privacy omdat ouders soms overdrijven.

 

Hallo girl010 :)

Heb je jou telefoon weer teruggekregen en hebben zij nu jou code?

-Dr8gon99

Reageer