pesten

  • 25 July 2021
  • 7 reacties
  • 196 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Ha De tekst is verwijderd omdat deze in strijd was met forumregel (6. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.)

ik ben jarenlang gepest 7 jaar in totaal 

het begon allemaal toen ik verhuisde halverwege mijn 1 e schooljaar op de basisschool en dus naar een andere school ging dat was niet zo prettig ik werd gelijk mijn eerste dag heel raar aangekeken en werd al uitgelachen  in mijn 1 e pauze op die school werd ik al buitengesloten niemand wilde iets met mij doen niemand wilde naast mij zitten en dit ging ongeveer 1,5 2 jaar door tot dat ik naar groep 3 ging daar werd het pesten steeds erger mensen die gingen mijn slaan en schoppen ik kwam iedere dag weer thuis met blauwe plekken 3 jaar lang tot aan groep 6 toen begon ik het schooljaar opneem totaal andere school met heel veel minder zelfvertrouwen maar daar gebeurde niet heel veel bijzonders een beetje plagen een beetje dingen met groepsdruk maar dat was het dus die school bleef ik in tot aan groep 8. 
vervolgens ging ik naar de middelbare school en ging het weer mis iedereen vond mij ene beetje raar want ik had iets met mijn oren ik kon niet zo goed horen vanwege gaatjes in mijn trommelvlies

maar ja daar hebben we het niet over we hebben het erover hoe het verder ging op de middelbare school ik had het middelbare schoolkamp en de 1 e dag was al een hel ik werd alleen maar als

laatste gekozen met spelletje enzo vervolgens die dag hadden kinderen brood in mijn slaapzak gedaan  dat was zo naar ik vond het echt een rotstreek , na het kamp werd het pesten op school steeds erger ik werd uitgescholden voor kkr debiel kkr homo en kkr autist en mensen gingen mij bedreigen vervolgens werd ik steeds onzekerder en dacht ik zelfs aan zelfmoord maar ik was sterk en groeide erdoorheen ze hadden mij een aantal dingen bijvoorbeeld ook gedaan tijdens lessen maakten ze mij spullen kapot en mijn kunstwerken voor de les nat of kapot en stalen ze spullen van mij tijdens lessen gooide ze propjes pennen gymmen en andere dingen op mij ik werd geslagen ze hebben mij een keer aangereden met een fiets en ze hadden mij een keer in de kleedkamer mijn schoenen uitgetrokken zonder dat ik het wilde en die in de prullenbak gegooid en vervolgens mij bijna in elkaar geslagen. Ze hadden ook een keer een foto van mijn hoofd geedit en op een vrouw in bikini gezet en dat doorgestuurd naar de hele klas iedereen lachte mij uit tot de school erachter kwam maar ja wat zij de school ja jullie moeten GWN aardiger tegen elkaar zijn en niet zo rot doen . Maar ja dat heeft niet erg veel nut en als ik thuis was werd ik door dezelfde personen ook heel heftig uitgescholden en gezegd dat ik zelfmoord moest plegen en ze hadden mij bedreigd enzo ik werd nog depressiever maar gelukkig heb ik mijzelf overeind gehouden in die tijd ik ben nu gewisseld van school en het gaat nu veel beter met mij maar ben toch nog een beetje onzeker want ze gingen ook door buiten school toen ik aan het sporten was bijvoorbeeld ik zit op hockey en die pestkoppen gingen dan langsfietsen en mij weer heel heftig uitschelden waar mijn hele team bij stond ik vind dit zo gênant echt heel naar was dit 

 

 

ik ben heel blij dat ik mijn verhaal hier kon delen hebben jullie misschien nog tips hoe ik mijzelf minder onzeker kan maken of hebben jullie zelf ook zoiets meegemaakt zeg het dan hieronder in de reacties 

groetjes De tekst is verwijderd omdat deze in strijd was met forumregel (6. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.)


7 reacties

Reputatie 3
Badge +1

Hey De tekst is verwijderd omdat deze in strijd was met forumregel (6. Plaats op het forum geen persoonsgegevens.)

Wat ontzettend naar dat je pest wordt..

Hier een aantal tips:

- blijf jezelf 

Wat je nooit mag vergeten: het ligt niet aan jou dat je gepest wordt. Het ligt niet aan je kleding of je uiterlijk. Als je dat probeert te veranderen, vinden ze wel iets anders om je mee te pesten. Dus: blijf gewoon jezelf.

-​​zeg duidelijk dat je wilt dat het pesten 

Zeg duidelijk tegen de pesters dat je wilt dat het pesten stopt. Als je dat moeilijk vindt, vraag dan een vriend of vriendin om je te helpen.

-praat er over. 

Het is heel goed om met iemand die je vertrouwt te praten over het pesten. Dit kunnen je ouders zijn, een oom of tante, of een goede vriend(in). 

Je school is verplicht iets aan het pesten te doen. Dus praat ook met een leraar, een decaan, of vertrouwenspersoon.

-praten over pesten lucht op 

Je zult merken dat het een opluchting is als je het aan iemand vertelt. Je staat er niet meer zo alleen voor. En je kunt samen bedenken wat je kunt doen om het pesten te stoppen.

-volg een cursus om je sterker te voelen

Een cursus zelfverdediging of weerbaarheid kan je helpen om je sterker en minder onzeker te voelen. Kijk op internet voor een training bij jou in de buurt. Of vraag het de vertrouwenspersoon op school.

Je kan ook altijd bellen/chatten met de Kindertelefoon (0800-0432) 

Wil je nog meer tips? Neem is een kijkje op Pestweb.nl

Hopelijk heb je er wat aan.. 

Groetjes! 

 

Heyy

 

Dat is wel een heftig verhaal zeg.. Fijn dat je blij bent dat je je verhaal hier kon delen!:slight_smile:

 

Je voelt je door al het pesten erg onzeker.. Misschien helpt het om iedere dag 2 of 3 mooie en positieve eigenschappen van jezelf op een papiertje te schrijven. Na een tijdje heb je dan een lijstje vol met positieve en leuke dingen over jezelf! Misschien geeft dat je een beetje een boost van wat voor mooie en goede eigenschappen jij hebt!

 

Ook kan het helpen om te gaan praten met iemand die je vertrouwd. Is het pesten nu nog steeds aan de gang? Want als het nog steeds zo is zal ik sowieso met iemand gaan praten.

 

Je kan met je ouders gaan praten, met je mentor of een vertrouwenspersoon op school. Die mensen zijn er namelijk echt voor je en willen je helpen om jouw situatie, maar ook om de situatie op school te verbeteren zodat je je weer wat prettiger gaat voelen! Misschien hebben deze mensen ook nog wel een paar tips voor je om je zelfvertrouwen weer op te bouwen.

 

Verder zou je als je je echt heel erg onzeker voelt en er echt last van hebt hulp kunnen vragen van een specialist zodat die je kan helpen om je zelfvertrouwen weer wat op te bouwen. 

 

En de belangrijkste tip.. Wees jezelf wat anderen er ook maar van zeggen! Jij kan er allemaal niks aan doen en jij bent mooi zoals je bent:blush:  

 

Groetjes van mij!

Reputatie 1
Badge

NaamNietBekend het gaat nu wel beter maar aan het begin van school moest ik wel echt heel rustig aan wennen enzo maar ja dat viel mee en ik voelde mij welkom het was eerst wel nog zo dat ze lang fietste en mijn naam keihard riepen en mij uitschelden tijdens de training maar dat viel wel mee en ik werd nog volgespammed met haat zeg maar zo ongeveer 2000 berichten met allemaal gaat binnen 1 uur en vervolgens stuurde ik het naar mijn oude mentor en die stuurde het door naar alle ouders en dus ook mijn ouders ik vond dit eigenlijk heel naar om het hierover te hebben dus ik voelde mij niet op mijn genakt maar mijn moeder heeft ze allemaal geblokkeerd en  ik kan ze op geen enkele manier meer berijken.

dta was stukje beter en uiteindelijk hield het op mmaar ging iemand anders mij helemaal uitschelden via insta maar dat is ook weer over dat heb ik samen met die persoon opgelost .

Reputatie 6
Badge +3

Hey 12nounee,

Echt verschrikkelijk dat je zo gepest werd! Ik vind het heel knap dat je ondanks alles toch hebt doorgezet!

Zelf ben ik ook wel gepest, maar dat was meer buitensluiten en een heel onprettige sfeer rond mij. Bij mij ging het vanzelf weg toen ik naar de middelbare school ging. Helaas is dat niet bij jou gebeurd.

Wat veel kan helpen is erover praten met mensen die je echt vertrouwd. Het is echt niet iets om je over te schamen! Jij kon er niks aan doen!

Als bepaalde momenten of gevoelens van gebeurtenissen is nog heel erg in de wegzetten kan het zijn dat je een trauma hebt. Je zou dan naar een psycholoog kunnen gaan om te vragen of die je dan kan helpen.

Verder heb ik niet echt een idee hoe ik je verder kan helpen, maar ik hoop echt dat het voortaan beter gaat!

Groetjes iemand.

Reputatie 1
Badge

Iedereen die mij een comment stuurt wordt ik heel vrolijk van het blijkt dus dat er ook erg veel mensen zijn die zelf ook zijn gepest

Ik ben zelf ook gepest wel wat minder erg dan dit en heb niet veel vrienden maar wel 2 goede probeer er inderdaad over te praten (dat doe je nu) en misschien heb je een goede vriend of een familie lid waar je het goed mee kan vinden  ik lees ook dat je best wel erg gepest wordt dus mijn complimenten dat je je zo sterk houdt, en ga dingen doe die je leuk vindt dat je afleiding hebt, en probeer je zo min mogelijk aan te trekken van het pesten want de pesters willen juist een reactie, ik snap dat dat soms moelijk is, ik zou zeggen hou je sterk en als ik nog iets kan doen voor je stuur dan een berichtje op het forum

Reputatie 1
Badge

Hey 12nounee ik heb even nagedacht over jou probleem en ik heb een  oplossing. Uit jou verhaal haal ik dat je al lang gepest bent en dus is je zelfvertrouwen laag. Daarom wil ik dat je het volgende doet: ga staan, zet je benen iets uit elkaar, zet je rug recht en je kin iets omhoog dit is een zelfverzekerde pose als je zo de school in loopt zie je er intimiderender uit.

Ook moet je iets doen aan die attitude van je. Dit ga je niet leuk vinden om te horen maar tegenover de pesters doe jij je behoorlijk zielig voor.  hier moeten we iets aan doen.  Dus de volgende keer dat ze je voor gek zetten heb jij een poker face hunny. Het doet je niks het zijn maar woorden ok. 

En vraag je ouders of je op een vechtsport mag dit geeft je automatisch meer zelfvertrouwen  (#experience)

En je MOET je voornemen dat als ook maar met een tegel aan je zitten dan schop of sla je ze zo hard als je kan als je mentor/docent boos op je word zeg dan dat hé van mij mag ok en dat het zelfverdediging was als ze je nou echt weer bijna in elkaar slaan neem dan een stok of ander niet scherp of al te beschadigend voorwerp mee maar wel iets waar je jezelf mee kan verdedigen ok. 

Veel succes mail me terug als je het ergens niet mee eens ben of mee zit. 

 

 

Reageer