Opkomen tegen pesten

  • 18 mei 2021
  • 3 reacties
  • 38 Bekeken

Badge

hoihoi berendbotje hier,

 

een paar jaar gelden werd een klasgenoot van mij gepest en ik heb daarop het volgende tegen de pesters gezegd : als jullie nu niet stoppen met pesten dan kunnen jullie rake klappen verwachten. Was dit een goede manier om het aantepakken ? btw het pesten is daardoor wel opgehouden

 

 

en nog even iets . Zie je dat iemand die je kent gepest word doe er wat tegen !

niet perse door ze gelijk te meppen of te bedreigen maar je kan bijvoorbeeld ook naar de ouders van het gepeste kind gaan of naar die van de pester maar doe er iets aan

 

 

groetjes berendbotje


3 reacties

Reputatie 3
Badge +1

Gelukkig dat ze ermee gestopt zijn!

Het is opzich een prima manier om de pesters te benaderen maar je moet dan wel bereid zijn om echt te vechten denk ik, en dan moet er ook wel echt '’rake klappen'’ komen. Ben bang dat het anders 2 keer zo erg zou worden.

Als ik een pester aan zou spreken zou ik denk ik eerder een beetje op hun gevoel inspelen. Aanspreken met hoe triest ze bezig zijn en gewoon een beetje de psycholoog uithangen. Dan hoeft er iig niet gevochten te worden en kan jij er ook geen problemen mee krijgen.

Als ze jou dan aanvallen mag je natuurlijk wel gewoon terug vechten.

Hoop dat dit goed antwoord is op je topic!

Reputatie 2
Badge

Beste Berendbotje,

super dat het pesten is opgehouden, misschien niet de veiligste manier, omdat ze ook hadden kunnen zeggen dat ze wilden gaan vechten.

voor de rest ben ik het helemaal eens met @WarAnoniem

groetjes,

username_unknown

Reputatie 7
Badge +12

Heel chill dat het pesten toen gestopt is en dat jij gewoon opkwam voor de gepeste, dat zal hij/zij vast fijn hebben gevonden. Echter is geweld niet de oplossing. 

Reageer