Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics?

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Twee algemene forums waar je zou kunnen kijken:

Psycholoog.net https://www.psycholoog.net/forum/

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


687 reacties

Badge +1

Hoi @OnbekendeAnnoniem 

 

Ik snap dat je graag wil weten wat de reden is dat je bericht is verwijderd. 

Ik heb net geprobeerd uit te zoeken wat de reden is, maar deze staat nergens vermeld en je hebt inderdaad geen mail gehad hierover.

Ik geef dit door aan de community manager en deze komt hierop terug.

 

Groetjes,

RomeeV

Hoi KT, kunnen jullie misschien mijn oudste topic verwijderen? Ik heb geen antwoorden meer nodig voor die topic. 

Alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +6

@Franzi

Hoi,

Een goede vraag, die je stelt.

Bij de veelgestelde vragen staat:

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

Een andere optie is om je account te verwijderen. Wat dit allemaal betekent kan je hier lezen: 

 

Groet, Mariska (De Kindertelefoon)

Hey,

Nog effe een vraagje➡ Mag een gedicht in de topic hier beneden ook niet in het Spaans?⬇

Ik kan het gedicht dat ik wil plaatsen moeilijk gaan vertalen, want ik heb het expres in het Spaans gedaan. 

Ajuus!

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @OnbekendeAnnoniem ,

Wat goed dat jij in het Spaans kunt dichten!

Het spijt ons, maar voor de leesbaarheid van het forum is een gedicht in het Spaans niet toegestaan. De voertaal is Nederlands, eventueel Engels voor wie geen Nederlands spreekt.

De Kindertelefoon is verantwoordelijk voor alles wat er op het forum staat, dus de moderators moeten de inhoud ook kunnen beoordelen.

Hopelijk lukt het je toch om het gedicht in het Nederlands te vertalen.

 

Groetjes, Mariska

 

@Mariska H Oké ik begrijp het, ik dacht dat het niet zoveel kwaad kon, maar wat u zegt over de mods klopt. Bedankt voor uw reactie!

Hoezo is dit topic sticky in Seksualiteit?

https://forum.kindertelefoon.nl/seksualiteit-32/wat-vindt-een-meisje-mooi-79078

 

Reputatie 4
Badge +2

Hallo @OwO_Chikako_OwO , 

 

Goede vraag; in principe is de reden om een post sticky te maken dat er er uitleg in de post staat of een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum. Nu begrijp ik je verwarring m.b.t. dit bericht en ga ik je vraag aan onze community manager overdragen. Deze geeft je dan zo snel mogelijk een uitleg of neemt actie op deze post. 

Hopelijk is dit antwoord tot die tijd voldoende info voor je. 
 

Groet, Loes
De Kindertelefoon

 

Hey,

Effe een hele domme vraag (;

Ik heb zojuist een badge verdiend. De seksualiteit badge.

Maar waarom staat er: ‘Lentekriebels? Jij kletst graag over seks en seksualiteit.’ ? Want hoe weten jullie of iemand daar graag over praat? Ik praat daar liever helemaal niet over. Dus vond het nogal raar, en wil nu eigenlijk wel weten waarom dat er staat, want als je logisch nadenkt hoeft het natuurlijk helemaal niet te kloppen.

Sorry ben weer es nieuwsgierig! 

Alvast bedankt!

Ajuus!

Hey,

Ik zag net  nog effe wat, iets dat ik ook raar vind. ⬇

Waarom de één in het Nederlands en de ander in het Engels? Het lijkt mij iets logischer om het in het Nederlands te hebben. Of i.i.g allebei in dezelfde taal. Of ligt het aan mijn computer, telefoon en tabblad? 

Ajuus! 

ps: hopelijk ben ik niet lastig geworden met me nutteloze vragen (;

Reputatie 4
Badge +2

Hallo OnbenkendeAnnoniem,

Bedankt voor je 2 vragen.

Goeie vragen, alleen weet ik het antwoord niet. Ik ga dit doorsturen naar de Community Manager.

Binnenkort ontvang je dan bericht.

Groetjes,

Karin

Reputatie 3
Badge

Hoi kindertelefoon, 

Ik had een aantal reacties en topics geplaatst met daaronder een verzonnen naam, maar omdat ik die naam niet kon gebruiken omdat deze al gebruikt werd is die verzonnen naam uit mijn berichten en topics gehaald.

Is er een manier om te verifiëren dat dat een verzonnen naam is zodat ik deze gewoon kan gebruiken onder mijn reacties en topics???

 

Veel liefs,

Everyone is awesome

Reputatie 6
Badge +4

Hai @Everyone is awesome,

 

Het is niet de bedoeling dat je een andere naam gebruikt dan je gebruikersnaam. Dát is de reden dat de naam onder je berichten verwijderd werd.

Hopelijk is dit voldoende antwoord op je vraag.

 

Groetjes,
Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +17

Hey,

Effe een hele domme vraag (;

Ik heb zojuist een badge verdiend. De seksualiteit badge.

Maar waarom staat er: ‘Lentekriebels? Jij kletst graag over seks en seksualiteit.’ ? Want hoe weten jullie of iemand daar graag over praat? Ik praat daar liever helemaal niet over. Dus vond het nogal raar, en wil nu eigenlijk wel weten waarom dat er staat, want als je logisch nadenkt hoeft het natuurlijk helemaal niet te kloppen.

@OnbekendeAnnoniem Geen domme vraag hoor. Maar op zich is het toch vrij logisch om te denken dat iemand die veel in een seksualiteit topic schrijft daar graag over praat?

Maar goed. Die teksten bij badges zijn natuurlijk maar algemene beschrijvingen dus die hoeven niet per se op jou persoonlijk te slaan. Ik zou het niet zo letterlijk nemen allemaal. 😉

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Britta,

Het is niet de bedoeling dat je een andere naam gebruikt dan je gebruikersnaam. Dát is de reden dat de naam onder je berichten verwijderd werd.

 

maarre, hoe kunnen wij nou weten dat dat niet mag?

Je kunt je prima aan de forumregels houden en toch een andere naam gebruiken als je gebruikersnaam om (bijvoorbeeld) je bericht mee af te sluiten…..

 

Of is het vooral omdat jullie als moderatoren kunnen gaan denken ‘uhm hé, die ondertekent zijn/haar/hen berichtje met een andere naam als de gebruikersnaam, dus wie weet gebruikt ie wel zijn/haar/hen eigen naam en dat mag niet. Nee, je echte naam gebruiken, dat mag niet, maar zolang je alleen maar 'nepnamen’ gebruikt houd je je wel aan de forumregels volgens mij en mag het wel. Toch?

Of heb ik het mis?

Misschien is er iets mis met de forumregels……

 

Gr. MickeyMouse

@MickeyMouse 

 

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @MickeyMouse ,

 

Wat goed dat je meedenkt!

In verband met het veilig houden van persoonsgegevens is er voor gekozen de naam uit de berichten te houden.

Wij hopen jou hier voldoende mee te hebben geinformeerd.

Nog veel plezier op het forum!!

 

groetjes

Yasmin, de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Yasmientje,

 

dankjewel voor jouw snelle reactie.

Hoi @MickeyMouse ,

Wat goed dat je meedenkt!

ach ja, zo ben ik

 

In verband met het veilig houden van persoonsgegevens is er voor gekozen de naam uit de berichten te houden.

oh, nice. Ik kan me er wel iets bij voorstellen als je met ‘de naam’, iemands echte, eigen naam bedoelt, maar met elke andere willekeurig verzonnen naam dat snap ik niet, tenzij jullie vinden dat dat voor verwarring kan zorgen en dat het daarom niet gewenst is,  maar waarom staat dat dan niet in de forumregels dat dat niet mag

 

Wij hopen jou hier voldoende mee te hebben geinformeerd.

het begin is er, maar we zijn er nog niet helemaal 😉

 

Nog veel plezier op het forum!!

 

dankjewel en jij ook en dankjewel voor alles wat je voor ons doet 🙂

 

Gr. Mickeymouse

@MickeyMouse 

 

 

@OnbekendeAnnoniem Geen domme vraag hoor. Maar op zich is het toch vrij logisch om te denken dat iemand die veel in een seksualiteit topic schrijft daar graag over praat?

ja, begrijp ik. Maar ik plaatste eigenlijk alleen maar onzin. Gewoon het letterlijk nemen van dingen en dat dan zeggen.

Maar goed. Die teksten bij badges zijn natuurlijk maar algemene beschrijvingen dus die hoeven niet per se op jou persoonlijk te slaan. Ik zou het niet zo letterlijk nemen allemaal. 😉

Niet zo letterlijk nemen? Er gaat een wereld voor me open nu. Nee geintje, maar niet zo letterlijk nemen is heel ingewikkeld. Ik neem zowat alles letterlijk. Eigenlijk was me vraag alleen maar omdat ik nieuwsgierig ben naar het antwoord van KT. Jij zou het niet zo letterlijk nemen, ik wel 😉. Oeps, iets te letterlijk weer.

 

Voordat iedereen gek van me wordt,

Adios!

Reputatie 7
Badge +11

Hoi kindertelefoon, 

Ik heb een dringend probleem! Ik was een reactie aan het typen maar opeens had ik de standaard melding dat die reactie zo gecheckt wordt, alleen mijn reactie was echt nog totaal niet af dus help

Het gaat over de nog niet gecheckte reactie in dit topic

https://forum.kindertelefoon.nl/relaties-en-liefde-31/vinden-meiden-veel-pukkels-red-flag-bij-jongens-79474?postid=533319#post533319

Kunnen jullie die reactie alstublieft niet online zetten?

Groetjes, @Monkeyboy69

Reputatie 7
Badge +3

@Monkeyboy69 


We hebben jouw bericht niet geplaatst.

 

Groet,

Luuk​

Goede middag moderatoren van de Kindertelefoon. Ik heb een vraag die ik niet weet waar te stellen dus dan maar hier. Sorry als het de verkeerde topic is. Maar ik ben benieuwd,  soms lees ik dingen, reacties waar ik echt van in een deuk lig. Of bloopers die mensen vertellen waar ik hardop om zit te lachen. En mijn vraag: dat moet u toch af en toe ook hebben? Dat u echt hier iets leest waar u echt om moet lachen en dan aan een collega laat lezen van 'moet je dit nou lezen! ' en dan samen er plezier om hebben. 

Hihi nouja sorry ik ben er gewoon even benieuwd naar, hoop dat ik dit mocht vragen 🙂😊

Met hoogachting vriendelijke groet

Asky XxX 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Askygirl ,

Wat een leuke vraag stel jij 😊

Het is zeker zo, dat wij als moderators ook vaak met een (glim)lach reacties lezen op het forum. Dat maakt het modereren van het forum heel mooi om te doen. En op dezelfde manier genieten wij van alle mooie, lieve, steunende en helpende reacties op het forum. 
Het forum is voor, en door jongeren. Daarom zijn wij niet heel zichtbaar aanwezig op het forum. Maar achter de schermen leven wij zeker mee.

Veel plezier nog op het forum!

Groetjes, Mariska 

Hey,

Er zijn nog 3 vragen waar ik geen antwoord op heb. 1 van die vragen is deze ⬇

Dat is een maand geleden, is er inmiddels al naar gekeken? Ben nog steeds nieuwsgierig…..

 

Alvast bedankt!

Ajuus!

Reputatie 3
Badge +2

Hoi @OnbekendeAnnoniem 

 

Excuses dat je geen antwoord op je vraag hebt gekregen, hij zal er doorheen zijn geglipt. Ik zie bij mij het wel allebei in dezelfde taal staan (Engels), maar het kan bij iedereen verschillen. Het kan een foutje in het systeem zijn dat de ene Engels is en de ander Nederlands bij jou, maar misschien dat het ook helpt om je taalinstellingen te veranderen. 

 

Groetjes, Meike 

De Kindertelefoon. 

Hoi @OnbekendeAnnoniem 

 

Excuses dat je geen antwoord op je vraag hebt gekregen, hij zal er doorheen zijn geglipt.

Maakt niet uit, wilde het alleen nog graag weten.

Ik zie bij mij het wel allebei in dezelfde taal staan (Engels),maar het kan bij iedereen verschillen. Het kan een foutje in het systeem zijn dat de ene Engels is en de ander Nederlands bij jou, maar misschien dat het ook helpt om je taalinstellingen te veranderen. 

Ja, maar dan staat het hele forum in het Engels en dat moet ik niet hebben (ben slecht in Engels), zodra ik het in het Nederlands zet, zijn het 2 verschillende talen (Engels en Nederlands) En dat zijn op 3 verschillende apparaten, waarvan er 1 in het Spaans staat, 1 in het Nederlands en die andere weet ik niet. Dus aan mijn instellingen ligt het denk ik niet.

Als u die van u in het Nederlands zet, is het dan wel helemaal in het Nederlands? Zodra ik het in het Engels zet klopt het, maar klopt het bij u dan ook in het Nederlands?

 

Groetjes, Meike 

De Kindertelefoon. 

Maar bedankt! 

Trouwens, ik denk dat het aan Google Translate ligt. Lijkt me iets logischer.

Bedankt en sorry voor het verspillen van uw tijd!

 

Reageer