Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

2375a6fc-eb84-4339-8007-955d30ed3904.jpg

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics?

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Twee algemene forums waar je zou kunnen kijken:

Psycholoog.net https://www.psycholoog.net/forum/

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


657 reacties

Beste kindertelefoon.

Een van mijn opmerkingen is verweiderd omdat deze na jullie zeggen niet 'positief' genoeg was. Waarom mag ik geen meningen geven terwijl, die soms al vrij snel bij mij opkomen, omdat ze vrij snel in mijm hoofd komen?

Ik begrijp dat we respectvol met elkaar moeten omgaan. Dit betekent volgensmij niet dat je forumleden kunt verbieden om hun mening te geven (omdat niet iedereen diezelfde mening heeft)

Een andere mening hoeft niet altijd negatief te zijn.

Volgensmij hebben we in Nederland ook iets zoals: vrijheid van meningsuitting.

Ik ben teleurgesteld dat het is gebleken dat hier geen vrijheids van meninguitting is.

Ik word gestraft voor het uitten van mijn mening terwijl de forumopeners ernaar vragen. Mag ik dan nooit meer iets zeggen dat niet positief kan overkomen?

Graag krijg ik een nadere toelichting zodat ik actief kan blijven op het forum zonder dat mijn account zo wordt geblokeerd.

Ik bedoel niks verkeerds, maar ik wil wel mijn mening kunnen geven.

 

Gegroet.

Badge +1

Hallo JessevO,

 

Wat goed dat je deze vraag stelt! We gaan naar jouw vraag kijken en geven je zo snel mogelijk antwoord.

 

Groet,

 

Sara van de kindertelefoon

Reputatie 6
Badge +3

Beste kindertelefoon.

Een van mijn opmerkingen is verweiderd omdat deze na jullie zeggen niet 'positief' genoeg was. Waarom mag ik geen meningen geven terwijl, die soms al vrij snel bij mij opkomen, omdat ze vrij snel in mijm hoofd komen?

Ik begrijp dat we respectvol met elkaar moeten omgaan. Dit betekent volgensmij niet dat je forumleden kunt verbieden om hun mening te geven (omdat niet iedereen diezelfde mening heeft)

Een andere mening hoeft niet altijd negatief te zijn.

Volgensmij hebben we in Nederland ook iets zoals: vrijheid van meningsuitting.

Ik ben teleurgesteld dat het is gebleken dat hier geen vrijheids van meninguitting is.

Ik word gestraft voor het uitten van mijn mening terwijl de forumopeners ernaar vragen. Mag ik dan nooit meer iets zeggen dat niet positief kan overkomen?

Graag krijg ik een nadere toelichting zodat ik actief kan blijven op het forum zonder dat mijn account zo wordt geblokeerd.

Ik bedoel niks verkeerds, maar ik wil wel mijn mening kunnen geven.

 

Gegroet.

Hallo @JessevO , 

 

Bedankt voor jouw bericht en goed dat je vragen stelt over het beleid van ons forum. Daar worden onze regels voor jou hopelijk alleen maar duidelijker door. 

 

Een van de belangrijkste regels die wij met elkaar op dit forum hebben is dat wij op een positieve manier op elkaar reageren. Dat houdt in dat we in de eerste plaats de ander en  diens vraag, situatie en/of problemen serieus nemen. Wij willen bij De Kindertelefoon dat iedereen op een veilige en prettige manier van ons forum gebruik moet kunnen maken.

 

Met dat in je achterhoofd mag je iemand ook zeker een spiegel voorhouden of een andere mening geven. Dat moedigen we zelfs aan. Als je nooit een andere mening voorgehouden krijgt zul je ook nooit kunnen leren of veranderen.

 

De vrijheid van meningsuiting die jij noemt valt binnen het forum altijd binnen de regels die de kindertelefoon stelt. Om de redenen die ik noem blijft onze conclusie dat die balans zoek was in jouw bericht naar een van de andere forum gebruikers. Je intentie zal ongetwijfeld goed zijn, alleen stapte je over het gevoel en de situatie van de ander. Hierdoor ontstaat een niet positieve sfeer.

 

Wij hopen dat dit voor jou duidelijk is en dat je van ons forum gebruik blijft maken.

 

Groet,

Luuk

Badge +1

Beste kindetelefoon, ik had een vraag, kan je ook je topics verwijderen? xx Christina

Reputatie 2
Badge +1

hoi,

Even een vraagje kan je ook een bericht wat je geplaatst hebt verwijderen? Want ik heb mijn levensverhaal geplaatst.. Er zit meer achter.. alleen als een bekende van mij dit leest weten ze gelijk wie ik ben want ik heet geen Emma dat is niet mijn echte naam ik ben wel een meisje!-) Alleen er staat te veel informatie in daar had ik nog niet echt over nagedacht daar dacht ik nu pas aan!-( beetje dom maar ja ik ben net nieuw moet even een beetje uitproberen.. Ik vind het wel een hele fijne site! je kan praten met mensen en je kan ze helpen terwijl je helemaal niet weet wie ze zijn..

 

Groeten, Emma000

Badge +2

Hoi christinaaaaatje en Emma000,

Het is niet mogelijk om je topics of reacties te verwijderen. 

Als een topic of reactie in strijd is met een forumregel, bijvoorbeeld anonimiteit, zal De Kindertelefoon dit aanpassen.

 

Groetjes,
Laura
De Kindertelefoon

Reputatie 5
Badge +3

@christinaaaaatje  en @Emma000 

Het bericht wat Laura eerder heeft geplaatst klopt niet helemaal. 

In principe verwijderen we topics niet. Je hebt wel het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan. Dit staat beschreven in het privacystatement van het forum (punt 6.6 in paragraaf 6. Wat zijn jouw rechten?).

Ik hoop dat het zo duidelijk is.

Groetjes,

Carolien

Badge

Waarom is de minimale leeftijd voor een account bij kindertelefoon -15?

Heey @Anoniem2848591 ,

Het forum van De Kindertelefoon is dé plek waar jongeren van 12 tot 18 jaar met elkaar over ALLES kunnen praten. Wel gelden er forumregels. Jongeren kunnen elkaar informeren, adviseren en ondersteunen.

Deze informatie kun je vinden bij de forumregels

Groetjes,
Simply Me

Reputatie 2
Badge +3

hallo ik meld even dat iemand volgens mij een gemene naam heeft die in strijd is met een van de forumregels(geen idee welke) zouden jullie daar even naar kunnen kijken? hij heet allah is noob

Reputatie 2
Badge +3

heb even gekeken de naam is in strijd met de forumregel 9

Reputatie 6
Badge +7

Hoi anonieme B,

Ik ben het ermee eens dat die naam niet heel erg respectvol is. Je kan dit alleen beter melden door het te rapporteren. Als je naar een reactie of topic van het persoon gaat dat volgens jou de regels overtreedt zie je rechtsonder 3 puntjes staan. Als je je muis er boven houdt zie je "Rapporteer” staan.  Klik daarop, dan kan je typen welke regels overtreden worden. Klaar.

Goed dat je een beetje op het forum let.

 

Groetjes,

Paardebloem

Reputatie 2
Badge +3

Hallo ik kom melden dat er iemand is die een naam die in strijd is met forumregel 9

Hij heet Allah is noob

Reputatie 2
Badge +3

ik kan hem niet terugvinden

Hallo anonieme B :)

Dan is zijn naam waarschijnlijk al verwijderd door de moderators.

-TheMightySlayer <3

Hi @anonieme B  en @TheMightySlayer ,

 

het account bestaat nog wel zag ik.

Je kunt het zelf controleren door @ te typen en daarachter Allah is noob, dan zie je de tag verschijnen, dus moet het account dus ok nog bestaan.

 

Ik heb die tag hier nu niet gezet, omdat ik hem/haar niet wil taggen, snappie

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @anonieme B

Goed dat je aangeeft dat de naam volgens jou een forumregel overtreedt. We hebben naar de naam gekeken en deze inmiddels aangepast. 

Zoals @Paardebloem83  al aangeeft, kan je inderdaad ook berichten rapporteren wanneer jij het idee hebt dat ze een forumregel overtreden. Wij zullen het gerapporteerde bericht dan lezen en waar nodig actie ondernemen. 

Fijn dat je ons helpt om het forum veilig en overzichtelijk te houden!

Groetjes, JanneB van De Kindertelefoon

Reputatie 2
Badge +3

oh het staat in de regels

Reputatie 6
Badge +5

Klopt!

Je kunt de regels hier nalezen:

Groetjes, Mariska (De Kindertelefoon)

Reputatie 6
Badge +12

Er is ook iemand die heet : ziekte du begint met een K en eindigt met een RJood en iemand die dezelfde ziekteJoden heet lijkt me ook niet gepast

 

Is er mogelijkheid tot het, in de toekomst, toevoegen van een rapporteer functie bij gebruikers? Bij een troll-account moet ik nu alle reacties rapporteren en daarin vragen of jullie svp naar de gebruiker willen kijken en niet alleen naar de reactie zelf. Het gaat om @DePhillyD, maar het komt vaker voor. Bij voorbaat dank.

Reputatie 5
Badge +4

Hai Anoniemejongen1,

Eerlijk gezegd weet ik niet of dat kan. Ik heb je vraag aan de community manager doorgegeven. Maar eh, zoals je weet monitoren wij alle reacties en zodra wij zelf ook twijfels krijgen bij een gebruiker nemen we natuurlijk passende actie. Dus wat dat betreft hoef je niet elke reactie te rapporteren. Maar ik snap je vraag wel dus heb 'm doorgegeven!

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Hai Anoniemejongen1,

[…]

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Ah oké, ja het is geen must maar zou wellicht een prettige toevoeging zijn als het mogelijk is. Overigens weet ik dat jullie monitoren, maar het verschilt per moderator hoe er actie wordt ondernomen. Hoe dan ook, over het algemeen is het forum echt super onderhouden. Bedankt voor het antwoord en doorgeven!

Reputatie 5
Badge +3

@TheShadowOfMortis 

Goed punt, ik ben het helemaal  met je eens. Ik heb de namen aangepast. Bedankt voor het doorgeven!

@eenanoniemejongen1 

Ik ga het uitzoeken, maar wat Britta zegt klopt helemaal!

 

Groetjes,

Carolien

Reputatie 6
Badge +12

@TheShadowOfMortis

Goed punt, ik ben het helemaal  met je eens. Ik heb de namen aangepast. Bedankt voor het doorgeven!

@eenanoniemejongen1

Ik ga het uitzoeken, maar wat Britta zegt klopt helemaal!

 

Groetjes,

Carolien

Bedankt! Die naam was nogal beledigend tegen sommige mensen!

Reageer