Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

2375a6fc-eb84-4339-8007-955d30ed3904.jpg

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics?

Topics die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic wordt wel verwijderd als:

· Het topic in strijd is met de forumregels.

· Het topic je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou zo belangrijk is dat jouw topic(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Twee algemene forums waar je zou kunnen kijken:

Psycholoog.net https://www.psycholoog.net/forum/

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


657 reacties

Badge +2
@ronald2001, je vraag ligt bij de community manager, Suzanne_
gr Sandra , De Kindertelefoon
Reputatie 2
Badge +9
Ik vind het een goede vraag van je @Ronald2001 graag zou ik ook wel willen weten of er een knop is die dat weer kan doen. Nu heb je echt overal 50 nieuwe topics en 100 reacties. En vroeger zag je nog wel de topics die in het subforum bovenaan stonden. De nieuwe. En nu moet je elke keer op de subforum zelf klikken en dan kijken van wat is er nieuw. En omdat je nergens kan aan klikken dat je alles hebt gelezen moet je ook elk topic aanklikken om te kijken of iemand er al op heeft gereageerd.

Graag zou ik die functie terug willen zien!

Gr;Mr.S
Badge +4
Hoi Ronald,

Je vraag is duidelijk. Die knop is er nog.
Als je naar een subforum gaat, en dan helemaal naar beneden scolt, dan zie je links onderin 'markeer als gelezen' staan. Als je daar op klikt dan markeert ie alle topics in dat subforum als gelezen.

Groetjes ,


Suzanne
De Kindertelefoon
Ehm, ik vermoed dat dit een moderator functie is. Bij mij is het in ieder geval niet zichtbaar.
Badge +4
Oh!
Dat is goed om te weten. Ik ga het even voor jullie navragen.

Groetjes
Suzanne
De Kindertelefoon
heyy,
Top! ik heb hem wel
Whut, waar?

Badge +4
Ah ik zie het al.
Je moet in je profiel ingesteld hebben dat je wilt zien waar nieuwe reacties zijn.
'toon nieuwe reacties'.
En dan krijg je die knop, ook als gebruiker.
daar?
huh, maar kan dat zijn omdat jij ook geen nieuwe reacties ziet?

Jep, het ligt inderdaad aan die profielinstelling. Had 'm net even omgezet en nu zie ik 'm wel. Maar ook gelijk weer teruggezet, want dat ''nieuwe reacties'' vind ik maar niks. Thx mensen.
hoi KT,

ik kreeg dus net de Badge:"gouden gids" deze heeft als beschrijving dat ik 1000 reacties heb geplaatst terwijl mijn profiel zegt dat het er maar 876 reacties zijn, waar zijn de andere 124 reacties heen of is dit gewoon een foutje?
Reputatie 6
Badge +5
Ik geef je vraag door aan de Community Manager
Badge +4
Hmm, dat is interessant.
Ik heb even gecontroleerd, de badge is inderdaad zo ingesteld dat je bij 1000 reacties de badge zou moeten verdienen.
Dus geen idee waarom je hem eerder gekregen hebt. Ik ga het navragen bij het technische supportteam.

Dank voor je oplettendheid!

Suzanne
De Kindertelefoon
haha geen probleem.
niet dat ik het erg vind om hem te hebben😂
maar vond het al een beetje raar dat ik het bij zo'n random getal kreeg en toen ik verder keek en zag dat je het pas hoort te krijgen bij 1000 reacties vond ik het wel vreemd.

klein idee: kan het komen dat er dan 124 reacties zijn verwijderd? zij het omdat dat topic is weggehaald of omdat ik weer iets doms zei? ik bedoel hiermee dat ik soms een reactie onder een topic plaats waarin bijvoorbeeld een oproep voor enquete word gedaan en dan word het hele topic weggehaald, dan word mijn reactie ook weggehaald maar misschien niet in het systeem?
(het is maar een klein idee dat misschien de oorzaak kan zijn)
Badge +4
Hoi Ronald,

Nee zelfs als we je topics en je verwijderde reacties meetellen kom je (nog) net niet aan de 1000 :)
Er lijkt een bug te zitten in de berichtenteller.
Het is gemeld bij de bouwers en hopelijk wordt het gerepareerd, bedankt voor het doorgeven!
ahh, hopelijk kom ik dan wel ooit nog bij de 1000 berichten maar succes!
Aah @Ronald2001, misschien dan (nog) niet de Gouden Gids badge, maar van mij krijg jij de ''Bug Spotter'' badge! :)

Jij spot altijd als eerste een foutje in de site! Bedankt voor je hulp!

😎😉
@Pin hahaha wauwww ty 😂
Het is vaak een beetj bij toeval dat t gebeurd want ik zoek t aldoor een beetje op omdat ik t juist leuk vind om te zoeken.

Daarnaast is dit niet de Pin-smiley?:🙄🙄

Edit: in me bericht lijkt hij 100% maar al zet ik hem op plaatsen verander hij😔
#bringbackPinsmiley
haha uhm hey ben ik weer, op mijn profiel staat Beantwoord: 1.
echter toen ik wilde weten welk topic dit was en ik hierop klikte stond er dat ik niks heb beantwoord, is dit omdat dit topic misschien is verwijderd of omdat ik niks heb beantwoord en die 1 daar niet hoort?
(srry al ben ik irritant met al mijn vragen over de site😅)
@Ronald2001
Ik zie wel gewoon het topic wat je beantwoord hebt hoor:

Dat topic dus. Raar dat jij dat niet ziet.

🙄 is niet :8 helaas. Ik heb zitten zoeken of ik misschien ooit een screenshot heb genomen met :8 erop, maar helaas 😞 Baal ik wel van. Misschien iemand anders? :8:8
#bringbackPinsmiley
Reputatie 2
Badge +3
Hoi Ronald2001,

Kan jij het beantwoorde topic inmiddels ook zien?

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon
hey,
@Hester, ja nu weer wel. het zal wel even aan mijn computers hebben gelegen denk ik... ze hebben wel vaker iets raars 😅
Reputatie 2
Badge +3
Hoi,

Top!

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon
(edit: na het plaatsen van dit bericht zijn alle 3 de tags opeens uit het lijstje...)

hoi,

dit is niet een heel groot probleem maar viel mij meer op,

ik was aan het zoeken naar wat topics en dacht ik gebruik de "veelgebruikte tags"

de eerste 3: Verkrachting?, verkrachten en sm (die staan er bij mij tenminste)

geven alle 3 geen elke topic, klopt het dan wel dat het een veelgebruikte tag is😅

nogmaals het is geen groot probleem maar het viel mij wel even op, daarnaast kan het ook zijn dat ik de enige ben die hier geen topics bij krijgt
Reputatie 2
Badge +3
Hoi Ronald2001,

Bedankt voor je melding.

Groetjes,

Hester van de Kindertelefoon

Reageer