Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics of reacties?

Topics of reacties die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic of reacties wordt wel verwijderd als:

· Het in strijd is met de forumregels.

· Het je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics of reacties door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou belangrijk is dat jouw topic(s) of reactie(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Een algemeen forum waar je zou kunnen kijken:

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


1051 reacties

Reputatie 2
Badge +9
Heey Kindertelefoon,

Het forum is Zo mooi geworden,

Er is zoveel bijgekomen maar zo ontzettend overzichtelijk. Ik kreeg net een nieuw bericht van een forumgebruikers dus ik dacht ik ga is kijken en toen was dus het hele forum veranderd.

Ik wou het even zeggen echt super super goed gedaan! I LOVE IT😍

Gr:Mr. S
Badge +4
Wat leuk! Dank je wel voor de complimenten.
Reputatie 2
Badge +9
Heey KT,

Ik had nog wel 1 vraagje. Als ik op me profiel klikt dan staat er volgers, volgend? Hoe werkt dat precies. Ik kwam er wel achter dat je bepaalde subforums kan volgen, maar betekent dit dan dat je bijvoorbeeld ook andere forumgebruikers kan volgen?

Gr:Mr.S
Je kan inderdaad andere forummers volgen. Wat er dan gebeurt weet ik niet. Wellicht dat je een mail krijgt als ze iets posten? (Geen idee of dit dan geldt voor reacties en/of topics.) We zullen het meemaken I guess.

Je kan inderdaad ook een subforum volgen: dan krijg je een bericht als er iets nieuws wordt gepost in dat subforum volgens mij.
Reputatie 2
Badge +9
Oké Thnx!

Gr: Mr.S
Oké, dus ik heb in mijn profiel staan dat men mijn geboortedatum mag zien. Dit heb ik toch liever niet, dus ik probeer het aan te passen. Echter is er nergens een optie ''wil ik niet laten zien'' o.i.d. Hoe verander ik dit terug naar anoniem?
Reputatie 2
Badge +9
Heey @Pin,

Ik zit nu op mijn telefoon, en ik heb even gekeken. Maar je kan het jaar gewoon verwijderen door backspace in te drukken en dan sla je je wijzigingen op en dan staat je geboorte jaar er niet meer op.

Gr:Mr.S
Yay het werkt, bedankt!
hoi kt, even een vraagje, wanneer ik een persoon rapporteer kan ik een tekstvak invullen, ik schrijf hier soms een verhaaltje bij omdat ik niet zeker weet of ter verduidelijking.
nu is mijn vraag misschien dom maar kan me ook weer tijd schelen, word er naar de tekst in dat vakje gelezen of kijken jullie gewoon naar de geplaatste reactie en trekken dan zelf een conclusie?
Badge +2
Hallo Ronald2001,

Wij kijken naar de toelichting van de gerapporteerde persoon en naar de geplaatste reactie waarop wij zelf en conclusie trekken m.b.t. de forumregels.

Groet Roy,
De Kindertelefoon
okey dankje, dan weet ik tenminste dat het verhaaltje dat ik soms typ ook echt gelezen word en het dan misschien ook nog nut heeft danku!
hii weer een vraag....

ik had dus op een topic een reactie geplaatst (topic ging over zelfsnijden) en daarin had ik dus informatie gegeven over zelfsnijding en dergelijke oplossingen, deze informatie had ik alleen gekopierd uit mijn werkstuk over automutilatie, maar vraag me nu erg af of dit tegen de regels is en aangezien ik me account graag wil houden wil ik het nog maar even na vragen want ik snap de regel niet helemaal, ik bedoel hiermee regel:

8b. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken zijn niet toegestaan.8b. Oproepen voor enquêtes, onderzoeken of werkstukken zijn niet toegestaan.
Hoe ik die regel interpreteer is als volgt:

Voorbeeld:
Ja, ik maak dus een werkstuk over depressie. Ik heb hiervoor een vragenlijst gemaakt en ik zou het heel erg fijn vinden als jullie die willen invullen *linkje naar online vragenlijst*

Dat mag niet.

Jij hebt simpelweg informatie gegeven uit je werkstuk. Dat is anders. Alle reacties die ik heb geplaatst, zouden ook uit mijn werkstuk kunnen komen. Dat maakt toch niet uit? Zo lang je er maar niet herkenbaar door bent en netjes bronvermelding gebruikt...
okey top dan is het vgm wel goed ty, kan dat ook weer van het stress lijstje af😅
En anders was het inmiddels toch wel verwijderd? Ik bedoel, je hebt die reactie toch een paar dagen geleden geplaatst?
ja, maar dacht er weer aan door een ander net gestart topic en aangezien ik eigenlijk al 3 waarschuwingen heb en toen gemailed had naar KT en daardoor me account weer terug is, ik extra voorzichtig wil zijn en de regel eigenlijk niet geheel snap maar nu wel meer dus kan ik weer wat meer dingen typen
Jep die begrijp ik. Ik heb ooit ook een waarschuwing gehad (weliswaar weer ingetrokken maar oké) en toen durfde ik ook niks meer te posten. Die angst is gelukkig gezakt. Het komt vast goed, ze begrijpen ook wel dat je 't niet verkeerd bedoelde.
jaa ik hoop het,
en even een leuke nieuwe vraag

onder als ik nu naar jouw naam/plaatje kijk(ook bij mij) staat onder je profiel foto een oranje balk met 1/10 oranje ervan, waarvoor is deze balk??
Ja dat van die balk vraag ik mij ook af. Mijn beste gok is dat ie voller wordt als je meer reacties plaatst op een dag.

Echter werkte die theorie niet helemaal meer.

Mijn nieuwe theorie is dat ie voller wordt als je meer reacties plaatst op nieuwe topics of in meerdere subfora.

Ik heb eigenlijk geen flauw idee. Misschien weet de KT het wel.
@Pin en andere,

ik weet al iets meer over het balkje door even te kijken in de HTML van het balke, als ik het goed begrijp is het wel een heel grappig idee maar snap ik nog niet helemaal hoe het werkt
Oké, ik doe maar even alsof ik die zin snap.

En wat is het idee dan? Voel je vrij dat te delen met andere nieuwsgierige gebruikers 😉😊
Hey ik heb een uurtje geleden ongeveer een topic geplaatst en daaronder gereageerd of er iemand kon antwoorden, maar nu heb ik perongeluk op beantwoord geklikt en staat er dus dat mijn topic al beantwoord is, maar dat is deze dus eigenlijk niet kan ik dat verwijderen?
Jij kan dit niet verwijderen. Een moderator als het goed is wel.
@Pin na even wat meer in de opbouw van de site te hebben gekeken en dan voornamelijk het deel van dit balkje kwam ik achter een paar dingen:

het balkje heeft de naam: reputatie
iedereen met geen balkje= reputatie 0, wnnr dit 1 is heb je het balkje zoals jij en ik hebben.
bij 2 word hij weer iets voller en 3 etc..
tot en met 7 en dan is hij helemaal vol.

hoe je hem alleen voller krijgt weet ik nog niet precies en zal kijken of t lukt om te vinden
Badge +2
Goedenavond,

@Pin je hebt gelijk!
@So.Strong.As.Girls.Are ik heb het nu voor je verwijderd.
@Ronald2001 ik zal deze vraag even doorspelen.

Fijne avond nog:)

Hartelijke groet,

Carina,
De Kindertelefoon.

Reageer