Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?

  • 1 oktober 2018
  • 158 reacties
  • 2661 Bekeken


Toon eerste bericht

158 reacties

Hallo,

Ik had laatst gereageerd op een topic over een jongen die ( inhoud verwijderd door de Kindertelefoon ivm anonimiteit )

Hij had dat topic geschreven, maar ik kreeg een mail dat dat topic verwijderd is door Marieke, omdat hij dat verzocht; hij had er te veel persoonlijke informatie ingezet. Marieke zei ook dat het ongebruikelijk is dat dat gebeurt. Meestal worden toch alleen de persoonlijke gegevens gewist?

Nu heeft hij geen vervangend topic gemaakt.

Ik maak me zorgen en denk dat het topic verwijderd is, omdat het forum niet voor kinderen in het buitenland is, wat ik, dacht ik, ergens had gelezen. Als dat zo is, is het topic dan daarom verwijderd, of is het op verzoek van de TS gebeurd?

Groetjes,

Geen_Naam
Reputatie 6
Er was een verzoek, dat heb ik namelijk gelezen in een topic in Over de Kindertelefoon. Echter kan ik dat verzoek niet meer terugvinden. Ik denk daarom dat dat verzoek ook is verwijderd ivm privacy.

Volgens mij is het forum wel gwn voor kinderen in het buitenland, als ze gewoon Nederlands kunnen. Zo zitten er bijvoorbeeld ook een aantal Belgische gebruikers op het forum.

Gr. Pin
Hey, Marieke,

Nog even over dat verwijderde topic, zonder details te noemen.

Ik dacht dat het verwijderd werd, omdat het niet mocht en het leek me dat het verzwegen werd, omdat hij in het buitenland zat, maar fijn dat dat niet het geval was en dat het topic verwijderd was op zijn verzoek.

Ik vroeg me af waarom dan het hele topic verwijderd werd en waarom de gegevens niet alleen verwijderd werden. Dat kon ook gebeuren met mijn vraag die ik hier stelde, overigen, dat alleen de gegevens werden verwijderd en de reactie bleef staan. Dat gaf mij het gevoel dat het verzwegen werd.

Maar dat is niet het geval en dat weet ik nu.

Waarom kunnen we eigenlijk niet naar de Kindertelefoon terug mailen? Of kan dat wel?
Reputatie 1
Badge +3
Hallo Geen_Naam,

soms wordt het hele bericht verwijderd en soms alleen de herkenbare details. Ik had er gisteren voor gekozen om het hele bericht te verwijderen, omdat het zonder de details toch niet echt duidelijk meer is.
Maar aangezien juist dat weer nieuwe vragen oproept, heb ik je bericht weer teruggeplaatst ( en de reactie van Pin ook ) en de herkenbare details weggehaald.
Hopelijk is het dan zo duidelijk.

En zoals eerder gemeld, Nederlands sprekende kinderen uit het buitenland zijn van harte welkom op het forum!

De reden dat er niet teruggemaild kan worden naar de Kindertelefoon, is omdat we geen capaciteit hebben om ook de mail te bemannen. Als er vragen zijn over het forum of over de handelswijze op het forum dan kan je die op het forum zelf stellen, in een nieuw topic in rubriek Over de Kindertelefoon. Dan zien de moderators dat het snelste en doen we ons best om je een antwoord te geven.

Groetjes van Marieke / De Kindertelefoon
Hallo,

Ik kreeg laatst een mail dat een reactie of topic van mij was veranderd omdat ik per ongeluk een verkeerde naam typte op het eind. Kan ik zien welk topic dat was?

Groetjes,

Geen_Naam
Badge +2
Beste Geen_Naam,

Wanneer we een topic veranderen mailen we altijd welk topic dit is geweest.

Groetjes,

Renske
De Kindertelefoon
Dat is niet gebeurd, en dat vind ik eigenlijk wel vervelend. Ik ben benieuwd welk topic dat was, zodat ik het in de toekomst kan voorkomen, dat ik weer mijn verkeerde naam gebruik. Via die naam ben ik heel makkelijk te traceren.

Griselle van De Kindertelefoon was vergeten te melden welk topic dit was.

Overigens wil ik haar wel bedanken, want als dit niet was gebeurd, had ik waarschijnlijk een groot probleem.
Ik had al een mail ontvangen nadat ik een mail terug had verzonden. Ik weet het nu, bedankt, Griselle!

Reageer