Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

1069 reacties

Reputatie 7
Badge +10

Hoi Kindertelefoon,

Ik zag deze reactie net:

https://forum.kindertelefoon.nl/emotionele-problemen-en-gevoelens-29/wil-mijn-beste-vriendin-nog-wel-vrienden-zijn-86432?postid=573035#post573035

Naar mijn mening voldoet die niet aan de forumregels en ik snap ook niet waarom dit door de check gekomen is. 

 

En dan deze regel;

2. Ga respectvol met elkaar om.

 

Neem elkaar serieus, val iemand niet persoonlijk aan en pest elkaar niet. Bedreig of beledig geen forumleden of moderatoren van De Kindertelefoon, discrimineer niet en maak geen seksueel getinte opmerkingen.

 

Reputatie 7
Badge +10

Ook nog iets anders daarover, sorry als ik belerend overkom, dat is niet mijn bedoeling 🙂

Soms word door een moderator gezegd "letten jullie op forumregel 2?; ga respectvol met elkaar om". Maar dan is de reactie alsnog gewoon door de check gekomen terwijl de bedoeling volgens mij was dat reacties, als ze niet aan de regels voldoen, verwijderd of aangepast worden. Kunnen jullie niet beter gewoon als werkwijze hebben: als er niet aan forumregel 2 gehouden wordt passen jullie de reactie aan of plaatsen wij die niet, de schrijver van de reactie krijgt vervolgens een mail dat de reactie niet aan de regels voldoet en daarom (deels) niet is geplaatst met het verzoek hier voortaan op te letten . ?

Reputatie 7
Badge +4

Hallo @Jesse08 ,

 

Dank voor je reactie. Heel fijn dat je meedenkt!  Ja het is soms lastig om de grens te bepalen van wat wel respectvol is en wat niet. Ik ben het eens met je dat sommige reacties niet geplaatst hadden moeten worden of aangepast. De laatste reactie die je omschrijft is op het randje, maar ik vond het nog net toelaatbaar. Overigens waren de reacties op de betreffende persoon ook niet altijd even respectvol.
Dus ja, hier moet je het mee doen! Enne, je mag berichten altijd rapporteren!

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @Britta ,

Bedankt voor de reactie! Ik snap dat modereren soms lastig is.

Sorry dat ik toch weer even tegen u in ga, maar als in de forum regels staat dat je iedereen serieus moet nemen vind ik als je zegt "wat een gezeur weer!" niet echt serieus nemen.

Reputatie 7
Badge +4

Hai @Jesse08 ,

 

Je mag gewoon je mening geven hoor, dat is niet meteen tegen iemand in gaan. Ik ga er echter niet al te lang over diskussiëren!
Ik heb het bericht nu toch een klein beetje aangepast.

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +10

Top, dankuwel @Britta ! 🙂

Reputatie 7
Badge +18

Ik zag de reacties van die persoon ook langskomen @Jesse08 en die waren niet heel erg respectvol/zinvol idd. Maar ja, af en toe komen er hier mensen langs die het leuk vinden om een beetje te provoceren. Negeren en rapporteren is dan het beste (en ja, ik weet dat negeren niet altijd makkelijk is, ik kan het soms ook niet laten toch een reactie te geven en ik heb ook wel eens wat gepost waarvan ik achteraf dacht, dat had ik beter niet kunnen doen. Respectvol reageren op iemand die dat duidelijk niet is, is lastig. Daarom is negeren beter). Na een tijdje gaat de lol er voor die persoon dan vanzelf wel af. Het enige wat ze willen is juist dat wij gaan reageren.

Ik snap ook dat het voor de mods soms lastig is te bepalen wanneer iets getroll is of niet. En de ene mod heeft daar weer een andere kijk op dan de andere mod.

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @tim16 ,

Ja, dat snap ik wel. Ik wil zelf zo'n discussie eigenlijk niet aan gaan en reageer meestal ook niet, maar ja als niemand diegene daarop aanspreekt is dat ook weer niet goed natuurlijk... Daarom vind ik het eigenlijk beter als de moderators er gewoon wat strenger op zijn en als die persoon er dan toch doorgaat daar misschien een waarschuwing voor geven. Dat helpt meer denk ik.

 

 

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +10

En mijn punt is verder gewoon: het doel van de KT is om mensen te helpen . Ik twijfel er niet aan dat het topic die ik heb gelinkt nep is. Het lijkt mij verre van helpend om zo'n reactie te krijgen. Ik vind het gewoon echt raar dat de KT dat gewoon toelaat en op andere dingen zoals off topic gaan terwijl dat gewoon super goed bedoeld is wel actie onderneemt. 

Sorry maar daar kan ik gewoon echt niet tegen:/ Ik kan soms irritant zijn...

Ik weet dat Mw Britta al heeft gereageerd maar ik begrijp die reactie eerlijk gezegd niet zo goed. Want eigenlijk worden imo zo de regels van de KT zelf een beetje tegengesproken. 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Britta , @Jesse08  en @tim16 ,

 

ik zag vanmiddag in dit topic  

ook een reactie staan waarvan ik dacht ‘waar is het nou voor nodig’.

Het was er eentje die er speciaal stond om een reactie uit te lokken. Ik twijfelde nog even, maar besloot diegene geen 'munitie’ te geven, waar die verder op mij en anderen kon gaan schieten.

Vanwege de laatste reacties in dit topic heb ik even gekeken en ik zie de post niet meer staan, Deze is dus eerst ook wel geplaatst en later door (iemand anders van?) de Kindertelefoon weer verwijderd.

 

Modereren lijkt mij ook best moeilijk. Wat je nog wel toestaat en wat niet.

 

Nou ja, dat wilde ik even zeggen 🙂

Fijne avond nog iedereen!

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Kindertelefoon,

 

het is nu rond 2.00 uur en ik zie bij de recent actieve topics alleen maar reacties van een uur of langer geleden en ik vroeg me af of er een storing is bij het checken of dat het modereren vandaag al voor 22.00 uur is gestopt?

 

Het viel mij sws vanavond al op dat het heel erg rustig was op het forum.

Dat kan natuurlijk, maar ik vroeg/vraag me af of er technisch ook iets aan de hand is.

 

Nou ja,

ik lees het wel.

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 7
Badge +9

Hoi KT,

 

in mijn laatste reactie hierboven is een 3 weggevallen en er moest staan :

 

het is nu rond 23.00 uur en ik zie ……..

 

Doei,

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer 

 

Reputatie 7
Badge +15

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer , mijn mail zegt dat jouw reactie om 00:02 online is gekomen 

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 7
Badge +2

Hallo @Jesse08 ,

 

Dank voor je reactie. Heel fijn dat je meedenkt!  Ja het is soms lastig om de grens te bepalen van wat wel respectvol is en wat niet. Ik ben het eens met je dat sommige reacties niet geplaatst hadden moeten worden of aangepast. De laatste reactie die je omschrijft is op het randje, maar ik vond het nog net toelaatbaar. Overigens waren de reacties op de betreffende persoon ook niet altijd even respectvol.
Dus ja, hier moet je het mee doen! Enne, je mag berichten altijd rapporteren!

 

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Goedemorgen mevrouw, natuurlijk bent u gelijk. Maar die andere reactie was echt disrespect en uitdagende. En ook in de cum topic waar @Tover01  alle schuld pakt en excuses geeft. Terwijl de boy die zelf nare opmerkingen maakt zich stil houd daarna. That's not fare. En hij belediging daarna geeft in de topic 

Die is dan daarna wel verbeterd door u. Maar dit is not respect of elkaar vriendelijk bejegening. En ook niet positief. Waarom Tover netjes excuses geeft voor maar 1 kleine opmerking en deze Boy voor nare dingen geen excuses.Sorry dat ik bemoei maar het doet niet goed voelen. En sorry mijn Nederlandse taal 🥲 ik ben in elk geval eens met @Jesse08 and others.

Met respect, Doby 

Reputatie 7
Badge +11

Het is soms gewoon rottig dat er van die trolls komen die de sfeer toch een beetje verpesten. Die hou je helaas nooit helemaal tegen en het negeren is dan idd het beste, maar ja dat is soms ook wel lastig hoor want soms wil je het ook opnemen voor iemand als die een nare reactie heeft gekregen. Gelukkig kunnen we altijd wel reacties rapporteren!

Modereren lijkt mij ook erg lastig en het blijft echt mensenwerk. De ene persoon modereert nou eenmaal anders dan de ander en de een zal een reactie die op het randje is net wel goedkeuren en de ander niet. Misschien is het voor de kindertelefoon medewerkers een goed idee om dit onderwerp eens een keer tijdens een vergadering met andere medewerkers bij elkaar te bespreken? Misschien kunnen er dan achter de schermen wat betere afspraken met elkaar gemaakt worden om met modereren beter op een lijn te krijgen met elkaar?

Dat wou ik even kwijt! :)

Groetjess van ItsJustMe <3

Reputatie 7
Badge +10

Hoi,

Toevoeging nog :

De reactie is nu misschien aangepast, maar nog steeds niet respectvol, en iemand serieus nemen. 

Maar ik denk dat het voor andere moderators misschien heel lastig is om hier nu op te reageren, als ze zeggen "we zijn het met jullie eens" word eigenlijk ook een beetje gezegd dat hun collega niet op de juiste manier gehandeld heeft. Misschien kunnen de community managers hier wel nog naar kijken?

Reputatie 7
Badge +18

Aan de mods: ik had gisteravond nog een reactie gepost. Zou die nog geplaatst kunnen worden?

Foutje van mij. Had die reactie nog niet verstuurd. 😂

Reputatie 7
Badge +14

Hey ! @Jesse08  en @ItsJustMe   ik ben het met jullie eens. En ik zeg er ook bij dat ik vind dat niemand van ons die ik hier zie,  ook maar iets negatiefs bedoeld over de medewerkers 😘. Jullie niet en ik niet. Integendeel ! Daarom heb ik toen ook het idee begonnen over de vragenlijst voor moderatoren en telkens complimenten gegeven. Omdat we dat menen :)

Het enige dat inderdaad soms een beetje lastig is, is het verschil in streng zijn. Maar het is mensenwerk. Wij willen duidelijke regels (net als op school zeg maar) en voor de medewerkers is het natuurlijk mensenwerk en dat is ook helemaal goed ! Op school en bij scouting is de ene ook strenger dan de ander. En bij sport ook.  Ik ben het ook met @Jesse08   en @ItsJustMe eens dat zulke lui die niet respectvol zijn en de boel uitdagen best wat strenger mogen worden aangesproken. Vooral als ze mensen belachelijk maken of anderen kwetsen. Maar als ik mij verplaats in een moderator, zou ik het ook best moeilijk vinden hoor ! Dus ik wou alleen even duidelijk maken, we waarderen het echt en we bedoelen het goed !!

Liefs Tover xx

Reputatie 7
Badge +18

Aan de mods: ik had gisteravond nog een reactie gepost. Zou die nog geplaatst kunnen worden?

Oops. Doe net m’n laptop open en zie dat ik die reactie nog helemaal niet verstuurd had 😂 My mistake

Reputatie 7
Badge +18

maar ja als niemand diegene daarop aanspreekt is dat ook weer niet goed natuurlijk... Daarom vind ik het eigenlijk beter als de moderators er gewoon wat strenger op zijn en als die persoon er dan toch doorgaat daar misschien een waarschuwing voor geven. Dat helpt meer denk ik.

@Jesse08 Mee eens. Ik zou het ook fijn vinden als er wat strakker vooraf op troll gedrag gemodereerd wordt maar ik snap ook dat het lastig is voor mods om daar een beslissing over te nemen. Want tja, wanneer is het getroll en wanneer niet?

Sorry maar daar kan ik gewoon echt niet tegen:/ Ik kan soms irritant zijn…

Je bent zeker niet irritant hoor. Ik vind het juist goed dat je zo je mening verwoordt.

Vanwege de laatste reacties in dit topic heb ik even gekeken en ik zie de post niet meer staan, Deze is dus eerst ook wel geplaatst en later door (iemand anders van?) de Kindertelefoon weer verwijderd.

@SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer Die reactie is vast door iemand gerapporteerd. 😉

En ja, en forum als dit modereren zal best moeilijk zijn soms.

Reputatie 7
Badge +10

Ik snap dat modereren soms moeilijk is, vooral bij trolls,  maar als iemand disrespectvol is en de TS niet serieus neemt lijkt me dat wel makkelijker te beoordelen. Bij de reactie die ik heb gelinkt is dat toch gewoon heel duidelijk? En wat is dat randje dan? Hoever moet je gaan dat het niet volgens de regels is? Want eerlijk gezegd vond ik die reactie al veel te ver gaan.

Dit is zeker niet rot bedoeld naar de moderators en ik waardeer zeker dat ze dit werk doen! Maar ik vind dit gewoon onbegrijpelijk.

Reputatie 7
Badge +18

@Jesse08 Je hebt helemaal gelijk hoor. En Britta gaf ook al toe gisteren dat bepaalde berichten van die persoon eigenlijk niet geplaatst hadden moeten worden. Een topic ‘gezeur’ noemen is idd een duidelijke overtreding van regel 2, daar lijkt me geen discussie over mogelijk en gelukkig is dat bericht ook aangepast.

Natuurlijk kunnen wij niet zien hoeveel ongepaste berichten er wel worden tegengehouden. Ik ga er dus maar vanuit dat het modereren meestal wel goed gaat. Ik moet wel zeggen dat we sinds de ‘nieuwe’ check een stuk minder last hebben van trolls hier.

Misschien kunnen jullie dit onderwerp nog eens meenemen in het mod overleg? gwn om te checken of alle neuzen dezelfde kant opstaan 😉 Een paar berichten van 1 random persoon kunnen best wat los maken zoals je ziet.

Ook van mij alle respect naar de mods overigens. We waarderen jullie werk voor het forum echt.

 

Reputatie 7
Badge +11

Idd ook van mij alle respect naar alle mods! We waarderen al het werk en al jullie inzet voor het forum enorm en wat @Tover01 ook zegt wat wij hier zeggen is echt niet negatief bedoeld naar jullie!

En we weten idd ook niet wat er achter de schermen gebeurd en we weten niet hoeveel ongepaste berichten er wel worden tegen gehouden. Dit is gewoon feedback van wat wij hier zien en meemaken em hopelijk kunnen jullie dat meenemen in een oveleg met de andere moderators binnenkort! :)

Groetjess en liefs van ItsJustMe <3

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @tim16 ,

Ik snap dat modereren soms niet goed gaat, het is ook wel eens voorgekomen dat een verwijzing naar contactgegevens in iemands profiel gewoon online stond en dat zal vast per ongeluk zijn.

Maar, nu is de KT het gewoon niet helemaal met ons eens, wat me heel erg verbaasd. Het blijft sinds het bericht van Britta ook heel stil en dat ergert me wel.

 

 

Reputatie 7
Badge +15

@Jesse08 , had ook ook een keer, heb het toen gerapporteerd 

Reageer