Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?Toon eerste bericht

1069 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Goedemorgen! Ik lees dit alles en 1 opmerking toch. Naast dat ik van harte de terechte verbazing deel van @tim16  is het voor de moderators ook een overweging, voordat er een officiële waarschuwing wordt uitgedaan zoals in het geval van @Jesse08  ( why?) wel  mee te laten wegen dat hoe meer reacties iemand (uit de goedheid die  in hem zit overigens) plaatst, hoe meer kans dat er ergens een fout in sluipt of een streepje wordt over gegaan. Neem @Tover01  (puur als voorbeeld hoor!),  die heel actief is en mensen lief probeert te helpen. Hij kan dan onbedoeld natuurlijk ergens een keer een fout maken tussen de 100 goede reacties.  Dan een officiële waarschuwing geven vind ik best heftig. Een tussen oplossing zou in dat geval een waarschuwing kunnen zijn die een minder zwaar gewicht heeft en bijvoorbeeld officieus is dus niet  meetelt voor een evt ban. 

Verder blijft ik vinden dat dat systeem van waarschuwingen een eerdere tussen fase zou moeten kennen van een tijdelijke ban na 2 officiële waarschuwingen als dat nodig is.  Maar het kan natuurlijk zijn dat  ik de drempel niet ken die het forum hanteert voor deze berisping en er al wel vaker een minder zware aanwijzing is gemaild. Maar in het geval van een lieve rustige beleefde jongen als @Jesse08  komt mij zo'n maatregel best flink over zeg maar. Ikzelf zou er echt van schrikken. In mijn eerste jaar hier kreeg ik er ook 1 en gelukkig kon ik in een mailwisseling wat verduidelijkt krijgen maar je schrikt wel. Wat trouwens misschien ook de bedoeling is.…

Sorry voor de lap tekst! 🤭

Groetjes liefs Tartan X

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @Tartan14 ,

Ik mag er denk ik niet teveel op in gaan, maar het was wel terecht hoor. Ik snap ook dat ze geen uitzondering mogen maken voor mij, het zou oneerlijk zijn als ze daar verschil in maken per persoon . En die moderator was heel aardig en vriendelijk naar mij toe hoor🙂

Reputatie 7
Badge +19

Hoi @Jesse08  😊 okeee dankjewel. Ik begrijp het.  Achja soms gebeurt zoiets toch ? :)  Ik wou het toch even zeggen 🙂  Sportief van je trouwens ! 😘

Groetjes liefs Tartan X

Reputatie 7
Badge +10

Dankjewel! En bedankt voor je reactie hoor! Lief dat je me zo steunt! 😘❤️

Reputatie 7
Badge +14

Wat word er nou bedoelt met Onnodige quote verwijderd?

Liefs @NoahLovesYou 

Reputatie 7
Badge +6

@Tartan14 

 

Hoi,

Wat fijn dat je zo meeleeft en meedenkt. Wij gaan natuurlijk nooit in op individuele gevallen.

In het algemeen kan ik wel nog een toelichting geven. Bij het modereren maken we veel gebruik van een ‘lichte’ waarschuwing. Dan krijgt de gebruiker een mail met uitleg, waarom een topic of een reactie niet is toegestaan. In de mail staat duidelijk dat het niet telt als officiële waarschuwing , maar dat bij een volgende overtreding er wel een officiële waarschuwing zal volgen. 
Gebruikers kunnen altijd uitleg vragen over de regels en adviezen, dat gebeurt ook regelmatig.. Uitleg vragen over een waarschuwing, of bezwaar maken kan altijd, maar dat gaat niet via het forum. De gebruiker kan dan een mail sturen naar forum@kindertelefoon.nl.

Als laatste is het natuurlijk belangrijk voor ons als moderators, om de forumregels te handhaven zonder aanziens des persoons. Dan kan het voorkomen dat ook de aardigste en meest betrokken gebruikers een keer een waarschuwing krijgen.  😉

 

Groetjes, Mariska

De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +6

@NoahLovesYou

Hoi,

Goed dat je jouw vraag nog een keer stelt. Je had nog geen antwoord gekregen, excuses daarvoor.

 

Voor de overzichtelijkheid van het forum, willen we niet dat je bij het lezen van de reacties heel ver door moet scrollen. Als eerdere teksten bij een post iedere keer worden overgenomen, dan komt dat de leesbaarheid van het topic niet ten goede.

Daarom halen wij waar mogelijk, een quote helemaal weg, of in ieder geval een deel van de quote. Wij letten dan op de volgende punten:

  • Het is logisch dat je op de vraag van de topicstarter antwoordt. Het is dus meestal niet nodig om de oorspronkelijke vraag te herhalen voordat je een antwoord schrijft.
  • Wanneer je reageert op een post die direct boven jouw reactie staat, dan is een quote meestal ook niet nodig. Het kan handig zijn om  een @gebruikersnaam te plaatsen boven jouw reactie.
  • Vaak reageren gebruikers op één zinnetje in een reactie, maar nemen ze wel de hele reactie over. Wij passen dat dan aan, zodat alleen het relevante deel van de reactie blijft staan. 

Hopelijk is jouw vraag hiermee beantwoord.

Groetjes, Mariska

De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @Mariska H ,

Ik heb ook nog een vraagje:) Zoals ik de reactie van @Tartan14 lees, krijg je bij 2 waarschuwingen een tijdelijke van, en bij 3 een permanente. Klopt dit? En betekent dat dan ook, als ik nu nog een waarschuwing krijg ik een tijdelijke ban heb? Of is dat afhankelijk van de situatie?

Alvast bedankt voor de reactie!

Reputatie 7
Badge +18

@Jesse08 Nee, dat was een suggestie van @Tartan14  Tijdelijke bans  doen ze hier niet aan volgens mij. Ik heb vorig jaar ook 2 waarschuwingen gehad (geheel terecht hoor) en kon toen gewoon blijven posten.

Reputatie 7
Badge +14

Hey @Jesse08   nee dat bedoelde Tartan volgens mij als in: als er eerst een paar lichte waarschuwingen kunnen worden gegeven., kan de zware echte waarschuwing misschien leiden tot een tijdelijke ban. Omdat die waarschuwing dan pas na echte overtredingen wordt gegeven en dan dus zwaarder telt. Dus je krijgt dan eerst wat "lichtere”aanmerkingen en als je dan nóg weer de regels overtreedt, dan wordt de ‘straf’ook wat zwaarder. Zo begrijp ik het iig :)

Ik hoop dat ik het goed zeg @Tartan14   ik post dit omdat jij nu veel minder op internet mag en anders blijft het een beetje hangen😊dus niet om me met jou te bemoeien hoor!

Liefs Tover xxx

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Jesse08 

De informatie die @tim16 geeft, is juist. Wij werken niet met een tijdelijke ban. Wel geven we in een mail altijd duidelijk aan, of het een 1e, 2e of 3e waarschuwing is. Waarschuwingen vervallen na 12 maanden. 
 

Groetjes, Mariska

De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +14

@Mariska H 

Ok. Dat vroeg ik me af.

Nog een vraagje:

Hoe maak je eigenlijk een poll?

Liefs @NoahLovesYou 

Reputatie 7
Badge +2

Hello !! :) Ja, @Tover01 , @tim16  en @Tartan14  so right! Echt een goed voorstel. Al die dirt teksten zijn voor een meisje niet comfortabel hoor. Too much penis en vies tekst over gangbang en met je zusje dingen doen. En met mams! Omg!  Wat goed dat jongens dat zeggen om daar wat aan doen! Ik ben het van heart eens!  Lieve Kindertelefoon, als u daar tegen kan doen,  more then wonderful!!

Doby X

@Jesse08  we all make mistakes! Blijf jou zelf ! 😘

Reputatie 7
Badge +18

@NoahLovesYou Om een poll te maken klik je eerst op ‘Start topic’, dan op de drie zwarte puntjes. Vervolgens op de optie ‘poll’.

 

Reputatie 7
Badge +18

Alleen is het denk ik wel zo, dat dat soort topics voor de "grap" worden gemaakt. Als ze dan de zoekfunctie gaan gebruiken, is dat "leuke" er natuurlijk af.

@Jesse08  Ja, voor sommige mensen is onzintopics maken het toppunt van humor. Snap ook dat er niet veel aan te doen is, maar ja, het stoort me soms gewoon.

Dat topic van @SpiegeleierenOpMijnZeemanBoxer werd verwijderd ivm anonimiteit dus ja dat is dan wel weer anders dan dat het een troll topic is.

Ok, maar dan hadden de posts die met de anonimiteit te maken hadden toch verwijderd kunnen worden? Nu is een topic met nutttige tips gewoon helemaal weg. Dat was ook een beetje mijn ‘ergerpuntje’. Overduidelijke trolls mogen hun gang gaan maar serieuze topics moeten weg omdat een paar berichten in dat topic tegen de regels waren. Maar goed, misschien zie ik het wat te zwaar, idk. 😅

Aan de telefoon/chat word natuurlijk ook veel geprank called, en dan is de wachtrij voor mensen met serieuze dingen natuurlijk ook langer. Maar dat vind de KT goed omdat ze dan alvast het kunnen proberen en dan miss makkelijker bellen als er echt wat is. Misschien dat ze daar voor op het forum een beetje hetzelfde over denken.

Goed punt. Maar de drempel om te reageren is op het forum al vrij laag (eigenlijk is er niet echt een drempel) dus ik vind nog steeds dat daar wat strakker/strenger op gemodereerd mag worden. Ik snap wel dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is.

 

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @tim16 ,

Ik snap je ook wel hoor:) Maar ik begrijp ook dat de KT er niet zoveel aan kan doen. Persoonlijk negeer ik dat soort topics gewoon. Klinkt misschien stom maar zo zijn sommige pubers nou eenmaal. Op school erger ik me daar soms ook aan😉 

Wat betreft dat topic snap ik wat je bedoelt. Maar misschien zouden er , als ze sommige reacties aanpassen/verwijderen "gaten" komen en dat het topic dan onleesbaar word. Miss kan de KT daar iets over zeggen?

En die drempel is er misschien voor sommige mensen wel, daar kunnen wij niet over oordelen 😉

Reputatie 4
Badge +2

Hoi allemaal.

 

Wat fijn dat dit topic jullie aanspreekt om alle vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen, waar het topic ook voor bedoelt is. Ik begrijp heel goed dat het storend kan zijn om topics te lezen die over je eigen grens heen gaan omdat je vermoedt dat het gaat om een grapje. Bij De Kindertelefoon hebben we een belangrijke missie en dat is dat je bij De Kindertelefoon over alles mag praten. Daar staat veiligheid tegenover en daarvoor hebben de forumregels opgesteld. Wij modereren op het Forum vanuit de missie (‘je kunt over alles praten’) en willen we jullie de kans geven om op elkaar te reageren zodat wij er zo min mogelijk tussen zitten. Ook als er een topic wordt geopend waar je van kan denken, is dit wel serieus, kunnen er reacties geplaatst worden waar een ander wat aan kan hebben. Zo ben jij ook vrij om te reageren op een (vermoedelijk) prank-topic dat je het lastig vindt om de topic te lezen, als je dat volgens de forumregels doet kan een ander daar ook wat van leren 😊

Er zijn, zoals jullie ook mooi noemen, altijd wel wat punten die je anders zou willen. We vinden het fijn om te lezen wat jullie bezig houdt en blijf dat ook vooral doen, door jullie opmerkingen hier te posten. We hoeven het natuurlijk ook niet altijd met elkaar eens te zijn, we zoeken wel heel graag naar een manier waarop we elkaar kunnen helpen; En dat doen we op het forum van De Kindertelefoon door een duidelijke grens te stellen door middel van bijvoorbeeld de forumregels en de waarschuwingen die hierboven ook zijn besproken; zodat jullie goed weten waar je aan toe bent als gebruiker. Zo kunnen we jullie ook zo veel mogelijk gebruik laten maken van het forum.

 

Liefs,

 

Roos

De Kindertelefoon

Reputatie 4
Badge +2

hoi @Jesse08 

 

Het klopt wat je zegt. Anonimiteit is een belangrijke regel op het forum en als deze wordt overtreden, dan kiezen wij ervoor om het topic te verwijderen. Vaak komt dit omdat een verhaal waarmee de topic wordt geopend bijvoorbeeld herkenbaar is geworden en daarom is het belangrijk dat de hele topic wordt verwijderd. Als we een deel laten staan zal dat ervoor zorgen dat er alsnog in de reacties terug te lezen is waar het verhaal over ging. Bedankt voor je reactie. We proberen natuurlijk wel zo veel mogelijk te laten staan wat er is gepost en ik ben het eens met jullie gedachten hierover. We denken er dan ook goed over na hoe we handelen per situatie.

 

Liefs,

 

Roos

De Kindertelefoon

Reputatie 7
Badge +15

Als je topic verwijderd is, kan je dan wel de vraag inclusief de reacties terug vragen? Als het alleen om je eigen anonimiteit gaat natuurlijk. Want als er goede tips in staan is het wel handig. Maar als iemand anders zijn/haar anonimiteit in gevaar is dan neem ik aan van niet toch?

Groetjes mij @Anoniemxv 

Reputatie 5
Badge +1

Hoi @Anoniemxv

 

Goede vraag! Dit ligt heel erg aan het topic zelf. Je kunt het beste even mailen naar forum@kindertelefoon.nl met je vraag en met de naam van het desbetreffende topic. Je zou in deze mail ook alvast kunnen uitleggen waroom je graag die specifieke vraag en reacties zou willen opvragen. Je zult dan zo snel mogelijk een antwoord krijgen op je vraag. 

 

Groetjes,

Laura van De Kindertelefoon 

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @Laura123 ,

Ik vroeg me ook nog iets af:) Als je 18 word, moet je dan meteen stoppen? Of mag je nog doorgaan tot het moment dat je account geblokkeerd word? @Marieke schreef ergens dat dat op vaste momenten in het jaar gebeurt, en dan voor alle accounts van mensen die 18 zijn geworden.

Reputatie 5
Badge +1

Hoi @Jesse08

 

Het forum is bedoeld voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Op bepaalde vaste momenten in het jaar worden de accounts inderdaad gecheckt en worden de gebruikers boven de 18 inderdaad geblokkeerd. Het is voor andere gebruikers wel zo eerlijk als het forum ook echt gebruikt wordt door kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Je kunt dus het beste stoppen met het forum als je 18 bent geworden. Mocht je dan bijvoorbeeld een keer met iets zitten of willen praten met iemand anders buiten je omgeving, kun je bijvoorbeeld terecht bij ‘’Alles Oké?’’. Zij hebben bel- en chatfuncties voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar :)

 

Ik hoop zo je vraag voldoende beantwoord te hebben! 

 

Groetjes,

Laura van De Kindertelefoon 

Reputatie 7

Ik moet ook binnen nu en 2-5 weken "ook" weg, ken alleen van anderen bijvoorbeeld het dreamersforum, idd ook "AllesOké?", en ForumFOK! . Voorderest heb ik ook niet echt iets om op 'terug te vallen', gelukkig heb ik al wat geregeld voor al word ik 18..

Reputatie 7
Badge +10

Hoi @Laura123 ,

Dankjewel! Het is duidelijk zo!

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @Anoniemxv

 

Goede vraag! Dit ligt heel erg aan het topic zelf. Je kunt het beste even mailen naar forum@kindertelefoon.nl met je vraag en met de naam van het desbetreffende topic. Je zou in deze mail ook alvast kunnen uitleggen waroom je graag die specifieke vraag en reacties zou willen opvragen. Je zult dan zo snel mogelijk een antwoord krijgen op je vraag. 

 

Groetjes,

Laura van De Kindertelefoon 

Ik heb niet zo'n topic, was gewoon benieuwd:)

Groetjes 

Reageer